Dziwi mnie jedna rzecz związana z tą stroną, mianowicie od czasu jak na ekrany polskich kin weszła druga część pitatów "jedynka" cały czas leci w dół w rankingu. Dlaczego tak jest ? Czy nagle ludzie uświadomili sobie że ten film nie jest aż tak dobry i obniżają swoją ocenę. Druga część jest gorsza od pierwszej praktycznie pod każdym względem a jest wyżej. Ogólnie po obejrzeniu części filmów znajdujących się w top 100 a których nie miałem okazji wcześniej oglądać stwierdzam że ten ranking jest bez sensu, gdyż kompletnie nie odwzwierciedla rzeczywistego usytuowania tych filmów względem siebie. Połowe filmów to bym stąd w ogóle wyrzucił bo są cieniutkie i są dziesiątki filmów zdecydowanie lepszych, ale widocznie osoby odwiedzające tę stronę znają tylko te filmy które są puszczane w telewizji i to głównie publicznej a tak naprawdę na filmach się nie znają i nie mają pojęcia co to jest dobry film.
Hmmm... Bardzo często ludzie głosują na filmy pod wpływem emocji, zaraz po ich obejrzeniu. Drugiej części Piratów jeszcze nie widziałam, ale podejrzewam, że tak jak z większością filmów, żadna kolejna część nie przebije pierwszej.