PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740659
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

dlaczego ?

ocenił(a) film na 10

Dziwi mnie jedna rzecz związana z tą stroną, mianowicie od czasu jak na ekrany polskich kin weszła druga część pitatów "jedynka" cały czas leci w dół w rankingu. Dlaczego tak jest ? Czy nagle ludzie uświadomili sobie że ten film nie jest aż tak dobry i obniżają swoją ocenę. Druga część jest gorsza od pierwszej praktycznie pod każdym względem a jest wyżej. Ogólnie po obejrzeniu części filmów znajdujących się w top 100 a których nie miałem okazji wcześniej oglądać stwierdzam że ten ranking jest bez sensu, gdyż kompletnie nie odwzwierciedla rzeczywistego usytuowania tych filmów względem siebie. Połowe filmów to bym stąd w ogóle wyrzucił bo są cieniutkie i są dziesiątki filmów zdecydowanie lepszych, ale widocznie osoby odwiedzające tę stronę znają tylko te filmy które są puszczane w telewizji i to głównie publicznej a tak naprawdę na filmach się nie znają i nie mają pojęcia co to jest dobry film.

ocenił(a) film na 9
koniak

Hmmm... Bardzo często ludzie głosują na filmy pod wpływem emocji, zaraz po ich obejrzeniu. Drugiej części Piratów jeszcze nie widziałam, ale podejrzewam, że tak jak z większością filmów, żadna kolejna część nie przebije pierwszej.

ocenił(a) film na 9
koniak

Zapomniałam dodać, że każdy ma własny gust i to co Ty uważasz za kicz dla innych może być super produkcja.