Postanowiłam obejrzeć ten film ze względu na pozytywne komenatrze, ale jestem rozczarowana... Zachwyciły mnie tylko kościotrupy, których i tak było mało :) zdecydowanie bardziej wolę "Wyspę Piratów" z Geena Davis. Może napiszcie co was w tym filmie urzekło, bo da się go obejrzeć, ale nie uważam by było to jakieś wielkie kino przygodowe/akcji.
Ja też wolę "Wyspę piratów", super film, wielokrotnie go ogladałam; a Piraci z Karaibów...? Nie dla mnie... za dużo humoru, za mało trzymającej w napięciu akcji. Ale fajna rola Johnny'ego Deppa. Za to panna Knightley... Nie wiem, to był mój pierwszy film z nią, wczesniej ją lubiłam, teraz już mniej:/ Wydawała mi się inna niż te wszystkie aktoreczki, utalentowana, oryginalnie ubrana... a tu d***, ładna buźka, wydymane usteczka... i tyle. Chociaż może musiałabym zobaczyć ją jeszcze w innym filmie, bo w Piratach... już sama postać, która grała była, według mnie, wkurzająca.
Co mnie w tym filmie urzekło? A więc urzekło mnie wszystko...
Jak dla mnie film rewelacyjny, jeden z najlepszych i moich ulubionych.
Świetnie grający Johny Deep... najlepszy aktor. Orlando Bloom i Keira Kinghtley też super.
Filmowa muzyka jest dla mnie wspaniała. Jedna z najlepszych jakie słyszałam. Jak są słysze to aż się wzruszam ;-p
Ja ten film widziałam ok. 10 razy i za każdym razem gdy go oglądam staje się moim ulubionym. Wcale mi się nie znudził, no bo jak można nudzić się z rewelacyjnym Johnym? ;-)
Niecierpliwie czekam na 2 część "Piratów". Mam nadzieje, że będzie tak samo dobra ;-)
Polecam obejrzec wersje na kompie z dobrymi napisami - wtedy film na pewno cie urzeknie :P A to polsatowskie tlumaczenie zabiera 50% przyjemnosci z ogladania filmu :/
Zgadzam się z przedmówcą - tłumaczenie lektora na polsacie psuło cały urok filmu, jakbym obejrzała ten film własnie w takiej wersji to wątpie czy by mi się spodobał, ale oryginalna wersja językowa powala na kolana !!
Zauważyłem, że o tym tłumaczeniu piszą wszyscy którzy widzieli film albo z vhs z innym lektorem albo z kompa. Dla tych którzy oglądali film po raz pierwszy chyba nie ma to znaczenia. Ja oglądałem film po raz pierwszy i tłumaczenie mi nie przeszkadzało, a film mi się bardzo podobał. Jesli heroine film sie nie podobał to inne tłumaczenie raczej nie pomoże
Pozdrawiam
A chociażby dobra gra Keiry i Johnnego bo Orlando wyszedł fatalnie - tu sie z niektórymi zgodzę :)
Swietna muzyka :)
Ehh dialogi w oryginale są dużo lepsze - zabawniejsze szczegolnie te z Kapitanem Sparowem ;]
Ech tak na pewno :)
Film był śliczny usmiałam sie przy nim jak nigdy :)
Nie mogę się doczekac nastepnej cześci :)
Tłumaczenie bylo zryte tak samo jak przy Przekręcie gdzie nawet ksywki przekrencali .....ale filmik jest super mam go na kompie :p
Ten film mnie po prostu urzekł, a szczególnie gra Deepa (echh...), po prostu boski (i film i Johnny;P)
"Piraci" to miły odpoczynek po różnych thrilerrach, sensacjach itp. Humor połączony z akcją + Depp. Po prostu miło się ogląda. Fabuła niebanalna, efekty specjalne świetne. Czegóż chcieć więcej? Niektórym może się nie podobać ta domieszka komedii, ale cóż - są różne gusta i nie ma co się kłócić.
W sumie to macie racje, powinnam obejrzeć Piratów w wersji niepolsatowskiej ;) ale co do panny Keiry Kinghtley ...hm... no ładna, talent może też ma, ale dla mnie była lekko zbyt sztywna i nie chodzi mi o rolę, która tam zagrała, po prostu...nawet kiedy już nie musiała robić z siebie panny z wyższych sfer i była zwykłą dziewuszką to nie grzeszyła naturalnością. Co do Deepa...to, no ba;) on zawsze świetnie gra. Domieszka komedii jak najbardziej... miły odpoczynek hmmm w pewnym momencie przysnęłam, ale kot zaczął po mnie chodzić i jemu zawdzięczam obejrzenie filmu w całości:)
Jestem fanatykiem filmow o piratach,ale ten dopiero ogladalem wczoraj na Polsacie.Jack Sparrow byl po prostu super swietnie zagral swoja role,a co do fabuly to w koncu ktos zdecydowal sie na fantastyke w takim filmie,i jak dla mnie pomysl byl swietny.Widzialem trailer kolejnej czesci teraz juz napewno obejrze wczesniej nastepna czesc :)
Fakt faktem, ze film szalu nie robi i skad tak wysoka ocena i lokata w rankingu??;/
Jestem taka drobiazgowa bo nie o to chodzi że się komus literka przekręciła, tylko wiele osób sie myli. Nawet w gazetach bywają artykuły, w których jest ten błąd. A chyba jeżeli ktoś pisze o aktorze to chyba powinien wiedzieć jak ten się nazywa.
Pozdrawiam
Film super, jestem jego fanką z pewnością ;) Co do humoru nie podobała mi się zbytnio tylko ta scena, gdy Jack się kręcił na tych kajdankach, a tamci do niego strzelali.. Ale reszta świetna :D
Zgadzam się z tobą, ja bym też nie chciała żeby mi ktoś nazwisko przekręcał. Jednego razu z tego powodu kłuciłam się ze znajomą
Moim zdaniem "Piraci z Karaibów" to najlepszy film o piratach jaki kiedykolwiek powstał a "Wyspa Piratów" wg mnie średnia. "Piraci z Karaibów" biją na głowę nawet "Piratów" Polańskiego (mówi to szczera fanka Romana Polańskiego). A urzekło mnie:
a) świetne dialogi
b) potraktowanie opowieści z przymróżeniem oka
c) świetana gra aktorów - szczególnie popisał się Depp
d) niesamowita scenografia, efekty specjalne, kostiumy...
e) dobrze dobrana muzyka
Czego więcej potrzeba... to nie jest film ambitny, to produkcja właściwie dla dzieci, ale w swojej klasie ma ode mnie laury ;-)
Szczegónie pierwszoplanowa rola męska ;)
Film jest rewelacyjny _
A urzekły mnie w nim :
czas w jakim rozgrywa się akcja ,
Johny Deep ,
jest zabawny i naprawdę fajny ;*
Fil jest rewelacyjny !!! Nie rozumiem jak moze się on komus nie podobać :))
Depp zagrał znakomicie (jak zawsze zresztą) a reszta równiez wyszła super.
Uwielbiam ten film !!!!
oglądałm"Wyspę piratów" i szczerze wolę Piratów z Karaibów, i to nie tylko ze względu na postać Jacka Sparrowa, ale ogólnie za postacie piratów, fabułę filmu, humor, teksty i calokształt. Miom zdaniem jest to najlepszy film o piratach.