Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399328
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Will Turner i Elizabeth Swann łączą siły razem z Kapitanem Barabossą aby uratować Kapitana Jacka Sparrow'a i Bootstrapa Billa Turnera oraz by pokonać Davyego Jonesa, Cutlera Becketta, i ich nowego przeciwnika Sao Fenga. Trójka bohaterów wyrusza w orientalne krainy by stawić czoła Kapitanowi Sao Fengowi oraz by zdobyc wykresy które prowadzą na kraniec świata. Sao Feng jest kapitanem czerwonego pirackiego statku "Imperatorka" na którym gości tajemniczą "smoczą-dame". Jack Saprrow i Czarna Perła zostali znalezieni w skrzyni Davyego Jones'a.

Tyle udało mi sie wyciągnąc z tekstu Grievous'a. Jeżeli cos pokręciłem to sorry.

ocenił(a) film na 4
typek234

Nawet ok, ale toże zostali znalezieni w skrzyni Davyego Jones"a to troche dziwne. Przeciwż skrzynia była mała aczarna perła troche duża.

ocenił(a) film na 4
Stefan_Mirecki

"Jack Sparrow and the Black Pearl are found in Davy Jones' Locker,"

Locker znaczy dosłownie szafka, ale skrzynia tez moze byc :P moze dlatego ze jack nie spłacił długu, jones uwolnił go poprzez krakena...

typek234

Dalej było też napisane że to Locker zbudowane jest z piasku i krabów.
Więc jak taka miniaturka gdzie będzie zamknięta dusza Jacka Sparrowa.
Bo jest też mowa że to pewnego rodzaju czyściec.

van_Gregorian

W drugim zdaniu po "Więc jak" miał być znak zapytania bo to nie miało być stwierdzenie ;]

ocenił(a) film na 5
typek234

Jeśli brać pod uwagę tłumaczenie polsatowskie to "Davy Jones' Locker" znaczy głębia, głębiny, otchłań.

Przed chwilą oglądałem pierwszą część Piratów z Polsatu. Na drugą idę jutro. Nie wiem jeszcze jak ten spoiler ma się do wydarzeń ze "skrzyni umrzyka", ale w jedynce kilka razy pojawiało się określenie "Davy Jones' Locker" własnie jako głębia.

(Wiem, że jesli chodzi o angielski to znaczy to dokładnie to co napisałeś, ale może jednak.....)

ocenił(a) film na 4
milczacy

Przecież w jedynce nie było nic o Devy Jonecie.

ocenił(a) film na 10
Stefan_Mirecki

było mowione przy okazji histori o ojcu will turnera jak on został wysłany w głębiny do devy'ego jones'a po buncie

ocenił(a) film na 5
Mr_Nice

Dokładnie tak. To był jeden z momentów. Jeśli mnie pamięć nie myli to jeszcze chyba dwa razy któryś z bohaterów użył tego sformułowania, ale nie mówiąc dokładnie o Jonesie, tylko o głebinach.

użytkownik usunięty
milczacy

Davy Jones locker to zwrot funkcjonujący w języku angielskim, oznacza tyle co dno mórz, na którym lądują wraki statków, trupy marynarzy itd. :D

ocenił(a) film na 10

w 1 czesci ci dwaj piraci perly co byli tez w 2 czesci muwili o davy jones locker jako o tym ze cholewa spadl na dno oceany