Will Turner i Elizabeth Swann łączą siły razem z Kapitanem Barabossą aby uratować Kapitana Jacka Sparrow'a i Bootstrapa Billa Turnera oraz by pokonać Davyego Jonesa, Cutlera Becketta, i ich nowego przeciwnika Sao Fenga. Trójka bohaterów wyrusza w orientalne krainy by stawić czoła Kapitanowi Sao Fengowi oraz by zdobyc wykresy które prowadzą na kraniec świata. Sao Feng jest kapitanem czerwonego pirackiego statku "Imperatorka" na którym gości tajemniczą "smoczą-dame". Jack Saprrow i Czarna Perła zostali znalezieni w skrzyni Davyego Jones'a. 

Tyle udało mi sie wyciągnąc z tekstu Grievous'a. Jeżeli cos pokręciłem to sorry.
Nawet ok, ale toże zostali znalezieni w skrzyni Davyego Jones"a to troche dziwne. Przeciwż skrzynia była mała aczarna perła troche duża.
"Jack Sparrow and the Black Pearl are found in Davy Jones' Locker," 

Locker znaczy dosłownie szafka, ale skrzynia tez moze byc :P moze dlatego ze jack nie spłacił długu, jones uwolnił go poprzez krakena...
Dalej było też napisane że to Locker zbudowane jest z piasku i krabów. 
Więc jak taka miniaturka gdzie będzie zamknięta dusza Jacka Sparrowa. 
Bo jest też mowa że to pewnego rodzaju czyściec.
Jeśli brać pod uwagę tłumaczenie polsatowskie to "Davy Jones' Locker" znaczy głębia, głębiny, otchłań. 

Przed chwilą oglądałem pierwszą część Piratów z Polsatu. Na drugą idę jutro. Nie wiem jeszcze jak ten spoiler ma się do wydarzeń ze "skrzyni umrzyka", ale w jedynce kilka razy pojawiało się określenie "Davy Jones' Locker" własnie jako głębia. 

(Wiem, że jesli chodzi o angielski to znaczy to dokładnie to co napisałeś, ale może jednak.....)
było mowione przy okazji histori o ojcu will turnera jak on został wysłany w głębiny do devy'ego jones'a po buncie
Dokładnie tak. To był jeden z momentów. Jeśli mnie pamięć nie myli to jeszcze chyba dwa razy któryś z bohaterów użył tego sformułowania, ale nie mówiąc dokładnie o Jonesie, tylko o głebinach.
Davy Jones locker to zwrot funkcjonujący w języku angielskim, oznacza tyle co dno mórz, na którym lądują wraki statków, trupy marynarzy itd. :D