Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399318
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Moim zdaniem Will powinien stac się zły (wiem że ktoś już proponował taką fabułę). Z początku nawet imponowałoby to Lizzy, dopółki nie zaczęłoby to zagrażac jej życiu (lol ale sobie wymyśliłam;)) Na koniec Davy Jones zabiłby Willa i wrócił do Tia Dalmy. Jack po gorącym romansie z Lizzy, rzuca ją na rzecz Giselle, czym wpędza ją w depresję. Lizzy pakuje sobie kulkę ale jej ciało nie zostaje znalezione, więc wszyscy myślą, że uciekła z Barbossą, który nagle znika. Okazuje się, że Barbossa jest spokrewniony z Krakenem. Kiedy się o tym dowiaduje, postanawia zaznajomic się z krewnym, co niestety przypłaca życiem... ;)

zuznik

Orginalne zakonczenie :) bez żadnego Happy Endu tylko właściwie Tia i Davy jakos sobie poukładali te sprawy ! :) :P
haha..naprawdę świetne zakończenie.

Wg mnie powinno wygladac tak:
Tia Dalma wreszcie uświadamia sobie żę Davy Jones jest mężczyzna jej życia i sprowadza go do swojej siedziby! :) :P Norrington i Beckett zostali wystawieni do wiatru przez Jonesa, który dzięki wreszcie odwzajemnionej miłości Tii Dalmy nie potrzebował juz serca ((dostał od ukochanej drugie lepsze kupione nieużywane na allegro))Teń chinczyk co ma sie gdzieś tam zakrecic porwie Willa który przebrał się za Elizabeth i odbije statek umarlaków Jonesowi, Will tym samym bedzie z ojcem ,ale załoga sie zbuntuje i wyzuca ich w trójke ((willa,ojca i Chińczyka)) za burte gdzie okarze sie że tatuś i chińczyk nie umieja pływac i wyjdzie na jaw że William zawsze używał koła ratunkowego i wszyscy utoną.Z załogi latajacego Holendra zostanie zdjęta klątwa, bo Davy Jones stanie sie człowiekiem. Gibbs zostanie Lordem Joshamee Gibbs'em, i on w imie zasady co zabijesz bedzie twoje zostanie lordem kampanii Wschodnio indyjskiej .Zabije Beckett'a ,który bedzie chciał zabrac kompas i czarną perłę Jack'owi. Norrington sie podda i jego prośba zostanie przyjęta. Wsadzą go pod pokład, gdzie będzie go odwiedzać Lizzie! :) Norrington bedzie próbował ja sobie zjednać ,lecz dziewczyna wykorzysta go by raz na zawsze sie go pozbyć i wysle go na wyspę Kanibali aby dał im w prezencie stare nie uzywane i juz nikomu nie potrzebne Pikadło Davyego Jones'a. Oczywiście przy okazji sam został pbjadem :P. Jack , Lizzie i reszta załogi czarnej perły ruszyli na poszukiwanie przygód. Kiedy do Elizabeth dotarły smutne wieści że Will nie żyje nie przejęła się za bardzo i uświadomiła sobie że kocha Jacka. Jack choć wolny duch i uparcie kiedys twierdził że jegojedyna miłościa jest morze przez pewien czas sie boczył ((bo w koncu juz raz Lizzie wystawiła go do wiatru :)) ale w koncu jakoś im sie ułozyło i zyli wszyscy ((prawie wszyscy)) długo i szczęśliwie... i tak konczy sie trzecia część piratów...
A co do losów Barbossy nie sa do konca znane istnieja podejżenia że został zjedzony rzez krakena. Bo po odkryciu zdrady Jack i reszta załogi wyżucili go w szalupie na otwarte morze :)
No to by było na tyle ..pozdrówka!

ocenił(a) film na 6
zuznik

Niezle sie usmialam :)
Postanowilam wymyslic swoje, ale pewnie nie bedzie takie dobre:
Lizzy dowiaduje sie ze jest siostra krakena. Postanawia sie z nim zbratac, lecz ten pozera ja. W jego wnetrzu Lizzy odnajduje Jacka. Prowadza godzinami rozmowy, jednak nic wiekszego sie nie dzieje. Will wstrzasniety strata ukochanej udaje sie na wyspe kanibali, ktorych werbuje jako zaloge swojego statku. Razem z armia tubylcow chca uratowac Jacka i Lizzy. Pobyt we wnetrzu krakena bardzo zbliza ich do siebie. Tia dalma nie moze zniesc, tego, ze wszystko dzieje sie ni po jej mysli i postanawia zrobic z krakenem wymiane: Jack i Lizzy za willa i norringtona. will nieswiadomy planow tia dalmy chce odszukac norringtona- "bossa" kampanii wschodnioindyjskiej (od kiedy zabil becketta i wszystkich jego ziomkow). Jednak dawny komandor jest cwanszy niz will i tia dalma i postanawia porwac daviego jonesa, tia dalme i willa i wymienic ich za lizzy i zyc z nia dlugo i szczesliwie a jacka wzamian za to, ze wskazal mu gdzie jest serce daviego postanawia uwolnic, zeby zyl swoim pirackim zyciem jednak z dala od niego i lizzy. Plan prawie dochodzi do skutku, jednak zlosliwy kraken zjada wszystkich poza jackiem i lizzy (nawet daviego jonesa, norringtona, druzyne kanibali, gibbsa, cala zaloge perly i jeszcze kogo sie da). Lizzy i jack zyja dlugo i szczesliwie, a kraken jest juz tak pelny, ze nie pozera nikogo i nie jest juz postrachem morz. Lizzy wkrotce bierze slub z jackiem i rodzi blizniaki: chlopca i dziewczynke. I o nich bedzie 4 czesc!

Wiem, ze glupie, ale moze komus sie spodoba...

kiciak100

Mnie się bardzo podoba zwłaszcza że połaczyłas Jack'a i Lizzie:) boskie...czuje że moje przy twoim to jakiś szajs! :)

Cpt_Pchelka

ale tak serio... nie sądzicie, że Davy i Tia mogliby stworzyc na koncu fajną parkę?;)

zuznik

Zgadzam sie z toba to by było fajne...jej boskie CZARNE zabki i jego osmiorniczy łepek stanowiłyby zgrana PARKE :) jestem za!

Cpt_Pchelka

na koncu of course okaze sie iż szanowny kraken jest ich nieslubnym dzieckiem i tym sposobem wszyscy będą zyli długo i szczęsliwie tworząc milutką rodzinkę;) ahh... ;))

zuznik

A jak!! ... ludzie my to jednak mamy wyobraźnie :)

Cpt_Pchelka

A tak swoją drogą, to mogliby już jakiegoś zwiastuna walnąć, byśmy chociaż trochę zasmakowali klimatu części III ;) Może będą jakieś sceny ze sparrowem i lizzy sugerujące ich wzajemne zainteresowanie sobą... tak jak to było np w zwiastunie do części II . Ojć mogliby się pospieszyć, naprawdę... ciekawość okrutna zżera moją chorą wyobraźnię;)) pozdrawiam wszystkich fanów jack'a sparrowa;));**

zuznik

słyszałam ze zwiastun pojawi sie w okolicach stycznia ..chyba jakos wytrzymamy mam nadzieje.. ale mysle że pojawi sie troche wcześniej ..mam taka nadzieję!
Jako jego wierna fanka musiałam odpowiedziec na tego posta! :)

ocenił(a) film na 6
Cpt_Pchelka

Dlaczego tak pozno!? Nie moge sie doczekac! Chociaz to tylko 2 miesiace...

kiciak100

aj aj aj aj aj;) prooosze niech dadza jak najszybciej bo nie wytrzyyyymam;)) johnny depp... boze, czemu on jest taki boski?;) za jaką rolę by się nie wziął, robi z nij cudo nad cudami... ojć te wszystkie ochy i achy sa w pelni uzasadnione... dobra koncze bo zupelnie nie na temat zmyslam... no ale fani deppa chyba zrozumieją... ;)));***

zuznik

Ja rozumiem :) :P ////// Zgadzam się

ocenił(a) film na 6
zuznik

Tez jestem fanka i Deppa i w pelni to rozumiem i w pelni sie zgadzam! :)