Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399461
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Byłem trzeci raz w kinie i uważam że film jest genialny 10/10.

Dotyk przeznaczenia (Willa) o którym była już mowa w drugiej części to według mnie szbla z pozłacaną rękojeścią. Szabla którą zrobił Will dla Noringtona w pierwszej części podróżowała przez całą trylogię (Will, gubernator Swann,Norington,Beckett,Jones) aż w końcu trafiła do Davy Jonesa który "zabił" nią Willa. Co za ironia zginąć od broni którą sam zaprojektował i zrobił. Najpierw myśleliśmy że dotyk przeznaczenia to być kabitanem Latającego Holendra jednak teraz uważam że chodzi tu o szabelkę chociaż w sumie wszystko i tak sprowadza się do jednego...

Co o tym myślicie?

użytkownik usunięty
Lord_10

No to ma jakiś sens... Moż przeznaczeniem było zginąć właśnie od tej szabli?

ocenił(a) film na 10

W takim razie Jack trochę namieszał: zmienił przeznaczenie?

ocenił(a) film na 10
martamar16

Czy zmienił przeznaczenie trudno powiedzieć. Trzeba interpretować to samemu...

Pamiętacie tego wielkiego grubasa z kotłowni w Singapurze? Robi piorunujące wrażenie nie?

Lord_10

A może chodzi o obie te sytuacje, o których tu piszesz. Moim zdaniem dotyk przeznaczenia dotyczy całej historii Willa. I idę 2 raz do kina, bo poprostu kocham ten film! Fajnie wiedzieć, że ktoś prócz mnie też tak sądzi.

ocenił(a) film na 10
kasaia

Nigdy nie myślałem, że jakaś trylogia po Władcy pierścieni jeszcze mnie tak wciągnie...myliłem się ;)

Trylogie
1.Władca pierścieni
2.Piraci z Karaibów
3.Matrix

ocenił(a) film na 10
Lord_10

Nie mogę się doczekać wydania dvd całej trylogii Piratów z masą nowych dodatków bo z tymi z wydań dwupłytowych szału nie było :P

Lord_10

ciekawe.. nawet nad tym nie myslalam.. xD
fakt.. moze i racja.. :P
gratulacje wychaczenia wątku :)
poozdr =)

ocenił(a) film na 3
Lord_10

Taaaa, a dotyk przeznaczenia trafil tez panne Swann. A efekty tego widoczne byly po dziewieciu miesiacach...

ocenił(a) film na 10
Mad_Dog

...taaaa, ale to już inna historia... ;P

ocenił(a) film na 10
Lord_10

Widzę że nie ma zbytnio zainteresowania tym wątkiem (dotyk przeznaczenia). A szkoda bo według mnie jest bardzo ciekawy...

ocenił(a) film na 10
Lord_10

Wedlug mnie "Dotyk Przeznaczenia" dotyczyl wlasnie tego, ze Will zostanie kapitanem Latajacego Holendra. Wskazuje na to chocby fakt, ze kiedy martwy ojciec Elizabeth opowiada zalodze (Perly) o tym, ze zabicie Jonesa wiaze sie z zajeciem jego miejsca, to wlasnie w tym momencie Tia Dalma podchodzi do Willa i przypomina ten watek. Faktycznie zginac od wlasnorecznie zrobionej broni jest ironia, ale raczej "Dotyk Przeznaczenia" nie ma z tym zwiazku. ;PPP

ocenił(a) film na 10
TheCloudEater

Ja jednak myślę że ma związek i z kapitanem i z szablą...

ocenił(a) film na 10
Lord_10

Już niedługo 27 listopada Piraci 3 na dvd...W KOŃCU!!!

ocenił(a) film na 7
Lord_10

Ale na wersje z masą dodatków, sądzę że niestety trzeba bedzie poczekać trochę dłużej...

Mikor

Nie warto :P

użytkownik usunięty
Mikor

Raczej nie. Powinny wyjśc róznocześnie tak samo jak to było w przypadku Spider-mana 3.

użytkownik usunięty
Lord_10

UWAGA: wg CRB każdy film w którym są ładne efekty specjalne jest genialny, jak ktoś się chce dowiedzieć czegoś o tym jak ten koleś ocenai filmy niech sobei zajrzy do mnie :]

Piraci częśc trzecia owszem, niezły film, jednak słabszy od poprzednich części, szkoda, że zmarnowano szansę na pokazanie wielkiej bitwy morskiej a zamiast tego jest tylko pojedynek dwóch okrętów. Obejrzeć na pewno warto, ja sobie sprawię DVD żeby trylogię uzupełnić, ale genialny ten film na pewno nie jest.

7/10

ocenił(a) film na 10

Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją. Mnie ten film się podobał najbardziej z całej trylogii, bynajmniej nie dlatego że miał największą kampanię reklamową. Po prostu mi się podobał. Był ciekawy, trochę skomplikowany, ale takie lubię. Nie wiem dlaczego wszyscy się czepiają że był zbyt fantastyczny... A pół-szkielety w pierwszej i bez-sercowy Davy Jones w drugiej to niby nie jest fantastyka? Bez przesady... Dla mnie film 10/10 i ani pół oceny mniej. Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
Tora_Tora

Może i kazdy ma swoją prawdę, ale najwięcej osób uznało że trójka jest najsłabsza:

IMDB user rating // Rotten Tomatoes (czyli wg widzów // wg krytyków)

Piraci 1 - 8.0/10 (144,263 votes) / 79%
Piraci 2 - 7.4/10 (90,273 votes) / 54%
Piraci 3 - 7.2/10 (65,880 votes) / 45%

ocenił(a) film na 10

To na Filmwebie oceniają same małolaty i idioci? Tutaj trójka ma najwyższą ocenę. W jakimś tam stopniu mówi to samo za siebie.

użytkownik usunięty
Lord_10

"To na Filmwebie oceniają same małolaty i idioci?"

zważywszy na to, że tutaj większość filmów ma ocenę powyżej 8, to możliwe że tak to własnie wygląda.

Na Filmwebie Drużyna Pierścienia ma beznadziejnie niską ocenę (poniżej 8) i to też mówi samo za siebie o tutejszym ocenianiu filmów. Jak chcę się zorientować co ludzie sądzą o jakimś filmie to nie zaglądam tutaj tylko na IMDB.