Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399328
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Jest szansa

ocenił(a) film na 3

Dzisiaj w nocy rozdanie oskarów. Na pewno pojawi się Parodia Piratów z Karaibów (często pojawiaja sie tam parodie Wielkich Filmów np. Zemsty Sithów i Władcy Pierścieni). Jest szansa, że przy tej okazji zaprezentowany zostanie Zwiastun najnowszej, trzeciej częsci Piratów.
Trzymajmy kciuki!

JaszczurXP

Jaszczurku-pytanko:D hehe.... ile prcentowa jest to szansa??
hahaha
Ja już w nic nie wieże ,ale na rozdanie nagród czekam juz od samego rana!:D Uwielbiam takie uroczystości...
Piraci zasłuzyli na nagrode na najlepsze efekty specjalne..-liczę że ją dostana!

JaszczurXP

Wiecie może o której jest to rozdanie i na jakim programie?? Z gory dzieki za odpowiedz.

Harl

na TVP 1 ..o godzinie 2.10 jest powitanie gwiazd czy coś w tym stylu ...a o 2.30 zaczyna sie rozdanie Oskarów:D
Trwa Bardzo długo...

Cpt_Pchelka

O kurde czemu tak pózno?? bedzie jakas powtorka tego?? bo bardzo chcialabym obejrzec, a w my parents pewnie nie pozwola mi siedziec o 2 w nocy przez TV, w koncu jutro jest szkola bla bla bla

Harl

Chyba nie !! Możesz sobie nagrać na kasetce lub do kompa podłączyć TV i zrobić podbieranie ( nagrałoby ci się na kompa !! )

Jacek_Wrobel

ja nagrywam sobie na VHS ...ale nie będe podłanczać do kompa:D :D :D
W końcu jutro mam szkołę nawet jakbym chciała nie dam rady tego obejrzeć...

JaszczurXP

Ahahahaha parodie o których mówisz puszczają na MTV Movie Awards, a nie na gali rozdania oskarów :D

ocenił(a) film na 3
JaszczurXP

Na oskarach też. Nie zawsze, ale też są.
Nie zawsze są to "parodie" ale czasami krótkie, śmieszne filmiki o nagradzanym filmie.

ocenił(a) film na 8
JaszczurXP

Ja mam nadzieje na oskara za najleposzą scenografie! Przeciez mieszkanko Tii Dalmy to mistrzostwo!!

AnaMaria

Chata Tia Dalmy niczego sobie, ale efekty po prostu 10/10 cudo! Za efekty - murowany Oscar [moim zdaniem oczywiście] :)

From_Hell

Ehh dzieci , za efekty dostanie bo są bardzo dobrze wykonane i chociaz film mi za bardzo nie podobał to na nagrode w tej dziedzinie zasługuje

Co do parodii - to ów genialne filmiki pojawiaja sie gdy gale prowadzi Billy crystal (niestety w tym roku go nie uświadczymy ale trzeba miec nadzieje ,że a nóz widelec ktos zadbał o fajny pomysł na początek uroczystośći - swoja droga ,rozdania stały sie ostatnio strasznie drętwe !!

Zwiastunu nie będzie na gali - bo niby po co?? wogóle kampania reklamowa trzeciej części jest bardzo dziwna - nie wiem co oni kombinuja ale albo oszczędzaja (i mówie wam ,że nie mało) bo i tak wiekszość będzie walic do kina albo próbuja być przełomowi i nie tworzyć zwiastuna wogóle :-) Żebyście nie kombinowali nad zakończeniem filmu składając ujęcia po wnikliwej analizie trailera klatka po klatce pod lupą :-) I tak napisaliście juz z 500 nowych scenariuszy

pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
maly_kornel

Dostaną,nie ma się co martwic!! Ja oznajmiam,że całe rozdanie obejrzę na żywo!! Obiecałem sobie to zeszłego roku,gdy przez uwagę, jakże głupią i niewinną kompletnie o rozdaniu zapomniałem!!
Oglądam na pewnik. Jutro do szkoły na 12.35-choc raz się cieszę,że tak późno ;D;D
pozdrawiam wszystkich i zapraszam na bloga na małą ankietę-oczywiście tych co nie byli ;D;D

ocenił(a) film na 7
Freak_On_A_Leash

Ja ogladam na zywo pacany! i nagrywam. nagrywam tez "Casablance" ale film obejrze jutro.

Gigacz

nie oglądałem gali więc piszcie jak było!

ocenił(a) film na 10
Pirat_9

Obejrzałam całą galę i muszę powiedzieć, że jestem w większości zaskoczona niemile. Jedyne plusy tej gali, to prowadząca, oscar za efekty dla Piratów (pewniak, zero konkurencji), oscar dla Happy Feet (Auta przereklamowane), i oscar dla Helen Mirrer (zasłużona nagroda), zaskoczył mnie brak oscara dla Labiryntu Fauna za muzykę, Babel miał tragiczną w porównaniu z resztą nominowanych (nie mówiąć już o braku nominacji w tej kategorii dla Piratów, o czym niestety zdecydowano dużo wcześniej). Skoro już brakło dla Piratów nomicaji za muzykę to uważam, że za dźwięk mieli pewniaka. Przyznaję, że scenografia Labiryntu była w tym przypadku godnym przeciwnikiem, ale nie mogę się nadziwić, że pominięto w nominacjach charakteryzację Stellan'a Skarsgard'a (7-mio godzinna charakteryzacja i to z takim efektem), poprostu charakteryzacja w Labiryncie wygladała nieco sztucznie. Tak samo jak dziwi mnie brak nominacji dla tego filmu za zdjęcia. Główną nagrodę powinna zdobyć Mała Miss, a nie Infiltracja. Wiem, że za dużo mówię o Piratach, ale to dlatego, że bardzo mi sie podobał ten film, wliczając te "szczegóły" ;P

JaszczurXP

ja będe oglądac to dopiero dzisiaj..wiem tylko że piraci dostali jednego oskara ..(chyba tylko jednego) jak jestem w błędzie to niech mnie ktoś poprawi!:D lol

Cpt_Pchelka

Hej wie ktoś czy na gali pojawil sie Johnny lub Keira. Kto się w ogóle pojawil tak bardziej ze znanych ludzi??

ocenił(a) film na 8
Harl

Prawdopodobnie nie było ich. Oglądałem całą galę bardzo starannie, ale oprócz tych co grali w gł.filmach albo byli nominowani(Will Smith,Jack Nicholson,Helen Miller, Forest Whitaker czy choćby Martin Scorsese) nie znalazłem nikogo z obsady POTC 2!! Ale byc może realizator nie pokazywał:(

Freak_On_A_Leash

Taaaa... oglądałem na żywo . Następnym razem oglądam na jakimś szwabskim programie bo te Polskie "Studio Oskarowe" i Lektor to żenada ...

Grievous

Zgadzam sie Lektor...tragiczny...ale nie narzekajmy...nie było tak źle.....co nieco tłumazył...ale w oryginale wszystko brzmi lepiej...Nie każdy tekst Ellen był dokładnie tłumczony w ogóle tak troche fajansiarsko....
ja niestety w życiu nie odwazyłabym sie obejżeć oskarów po niemiecku...-to tragedy-jak nic

Cpt_Pchelka

W 2001 oglądałem na szwabskim i dało się zżyć :D

Grievous

ja bym nie wyrobiła ze śmiechu..przykro mi..hahahahahah

JaszczurXP

Krąży kolejna plota!
ŻE trailer PotC , PODOBNO -ale ja już w nic nie wieżę
ma być po premierze filmu "Wild Hogs" -który premiere ma 2 marca...
Nie chce nikomu robic złudnej nadziei...więc tylko informuje żeby nie było!:D :) :P
NARCIA

Cpt_Pchelka

Robimy zakłady . O której NIE pojawi się zwiastun xD ?

Grievous

stawiam nie wiem co...
ale jestem pewna że SIĘ NIE POJAWI:D hehehe.... 2.marca..taka mało wyrózniająca data...

Cpt_Pchelka

Pojawi się pewnie ... nie pojawi się i tyle xD