Zanim powiem, co powiedzieć mam, proszę byście nie pytali skąd go mam. Kto jest inteligentny to pewnie tez już ma ( to się nazywa 'pożyczanie dóbr z internetu'). Reszcie.... radzę cierpliwie czekać.
Podobnioe jak przy "Skrzyni Umarlaka" muzyka Zimmera nawet w połowie nie dorównuje do muzyki z pierwszej części.
Na uwage zasługują utwory:
13 - Drink Up Me Hearties
02 - Singapore
reszta... istny koszmar!
Muzyka z części pierwszej najlepsza!
Nie zgodzę się z Tobą.Ja uważam że ten soundtrack jest dobry,tak samo jak zmieniona nieco konwencja Piratów tak samo zmieniona muzyka.Zobaczymy jak to będzie współgrało z filmem gdyż dopiero wtedy będzie wiadomo czy pasuje czy nie.Takie sobie słuchanie muzyki na sucho niestety nie da wyobrażenia obrazu filmowego z tym dźwiękiem.Pozdrawiam
Ale nie ma tu żadnego motywu który "wpada do ucha"! W pierwszej czesci piratów muzyka do tej pory dzwoni w uszach! A z drugiej czesci słuchałem też przed obejrzeniem i po obejrzeniu jeszcze mniej mi się podobał! To nie mnienia faktu, że Hans Zimmer znowu spartolił sprawę!
Jestem w trakcie pobierania Soundtracku AWE . Gdy po raz pierwszy przesłuchałem Soundtrack 2 części byłem zawiedziony lecz gdy przesłuchałem go po filmie odrazu mi się spodobał i uważam go za równy z I części .
Mi się soundtrack bardzo podoba, oczywiście bardzo różni się od 2 poprzednich części. Nie zgodzę się że kawałki nie wpadają w ucho. Mi po pierwszym przesłuchaniu od razu wpadły w ucho: "Singapore", "At Wit's End" (środek) no i dwa moim zdaniem najlepsze "Up Is Down" i "Drink Up Me Hearties"
Nie! Gdzie w drugiej czesci podział sie motyw Jacka? Gdzie ta porywajaca myzyka podczas pojedynków! Jedyne co Zimmer dobrze zrobił to posuł oryginalne motywy z perwszej czesci! Tu jest tak samo!
Słuchaj no panie krytyk...Skoro jesteś taki mądry to proszę zrób swoją wersję soundtracka.Łatwo jest bowiem grzać tyłek w domu nic nie robić zedrzeć z neta soundtrack i krytykować niż samemu coś zdziałać.Ja nie krytykuję ani nie wychwalam.Jestem neutralna.Fakt faktem podoba mi się muzyka.Lecz nie mam zamiaru jakimikolwiek wywodami psuć tu humoru komukolwiek..Raz powiedziałeś że dla Ciebie jest ble i wystarczy...wszyscy zrozumieją.
Zgadzam sie z Grievous'em.... ja tak samo miałam po przesłuchaniu Soundtracku z Dwójki
Aaaa ten powiem szczerze po pierwszym przesłuchaniu bardzo mi sie podoba.
"Parlay"-jest genialne
"I See Dead People In Boats"-mnie osobiście bardzo se podoba.
"Up is Down"- też jest fajne
"Singapur"-tez świetny
"The Brethren Court"=-TEż fajnusie
TO tyle.
MI się podoba i tyle.... nie jest tak drażniący jak niektóre utwory z Soundtracku DMC....
:P
Nie wiem o czym ty mówisz. Hans Zimmer to jeden z najlepszych kompozytorów. Zawsze jak ogladam jakiś film i podoba mi się w nim muzyka, to później zawsze okazuje się że to Hans Zimmer jest jej autorem. Poza Piratami, to np. "Gladiator" i "Ostatni Samuraj". Nie rozumiem też dlaczego uważacie, że Hans Zimmer źle przerabia Badelta, skoro oni obaj byli głównymi kompozytorami przy "Klątwie Czarnej Perły", a tylko jeden został wymieniony na napisach. Tak przynajmniej twierdzi Verbinski w komentarzach do filmu.
Gigacz heh:) bzdury totalne:D Zimmer ponoć podsuwał pomysły Badeltwoi w pierwszej części więc temat, który jest tak wyeksponowany w POTC jest poniekąd autorstwa Hansa Zimmera. Co do nowej płyty to słucha jej sie wyśmienicie, widać wypływy Da Vinci Code... a utwór Parlay to piracki motyw Once Upon a Time in the Caribbean=). Album jest zróżnicowany tematycznie! Co najwazniejsze muzyka nie jest tak "płytka" jak w części pierwszej. Jeśli miałbym oceniać to właśnie POTC 3 zasługuje na miano najlepszej z całej Trylogii:)
Mnie najbardziej się podoba "What Should We Die For" zaraz potem "Up Is Down" i "Drink Up Me Hearties Yo Ho", a "Multiple Jacks" jest bardzzo zabawny. Sama nasuwa się scenka wielokrotnionego Jacka, to dopiero musi być śmiesne ;PPP
aha Gigacz nie wiem czego Ty sie spodziewałeś... nie ma tu mowy o aby Zimmer podchodził do typowo popcornowej produkcji w sposób bardziej ambitny... Dostajemy szybki i dynamiczny Action-score, ale za to w jakiej formie!:) palce lizać!
P.S. Nie jestem fanem Zimmera... Nie urzekła mnie muzyka z POTC 2 czy też Króla Artura... Cenie sobie jego warsztat bo poniekąd Zimmer to jedyny kompozytor, który nigdy nie rozczarowuje(czyli tworzy totalny shit). Dla mnie to najlepszy score od czasów The Last Samurai:) Drink Up Me Hearties to akurat taki średni kawałek bo owe motywy słyszałem już wcześniej... ale Up is Down czy At Wit's End sa ogromna zaletą pratytury...
oo, nie zgadzam się, przesłuchałam fragmenty, które znalazłam w necie i bardzo mi się większość podobała =D
a wprowadzenie w niektórych utworach chóru było świetnym pomysłem =D
a czy mozna siędowiedzieć gdzie mozna to sciagnać bo na bs i na p2m nie ma... a chetnie bym posłuchałjeszcze przed premiera a płyta chyba wychodzi 22 maja jesli się nie myle
Tylko, że jak Badelt trzymał pieczę nad wszytkim przy jedynce to wszytko pasowało jak ulał!
z tego co wiem, to Zimmer nie mógł być wymieniony jako kompozytor w POTC 1 bo w tym czasie był związany z kontraktem z The Last Samurai, ale mogę się mylić;P
nie chodzi o to czy był wymieniony czy nie. Wszytko było opatrzone nazwiskiem Badelta. Niewazne. Tka czy siak, przy tej czesci tak samo jak przy poprzedniej zmarnował wspaniałe motywy. Nie mówie o "Davym Jonesie" itp bo te sa nowe i sa znakomite! Ale orygianlne kawałki tylko zepsł. Fajny nowy motyw pojawia się w - Drink Up Me Hearties - i to wszytko.
Szczerze? To według mnie soundtrack dwójki jest świetny, a motywy z jedynki brzmią w nim jeszcze lepiej (o ile to wogóle jest możliwe). Powiem tak, że zarówno w "Gladiatorze" jak i w "Ostatnim Samuraju" można rozpoznać motyw "He's A Pirate". To jest niepodważalany dowód na to jak dużą rolę miał Zimmer przy tworeniu ścieżki dźwiękowej do PotC:CotBP ;PPP
Jak dla mnie Soundtrack genialny . Up Is Down jest jako takim motywem przewodnim 3 części . Ogólnie świetnie :)
skąd go mozna ściągnąc?? jesli ktoś wie to niech napiszę z łaski swojej:)
za krótki:P
Ktoś słyszał może demo, które wysłał Zimmer Badeltowi jak ten zabierał się do tworzenia muzyki do POTC 1? Jakieś dwa trzy miesiące temu było do przesłuchania na soundtracks.net. Wszystkie charakterystyczne tematy w 5 minut.
To było tak przy okazji.
A jeśli chodzi o nowy OST Zimmer'a to uważam że jest bardzo dobry. Poważniejszy od dwóch poprzednich, bardziej epicki.
To jakieś brednie!!!! Soundtrack jest przepiękny!!! Zimc stworzyl mały motyw początek już w At Wit's End już nie wspomne o genialnym I Don't Think Now Is The Best Time... Cudo.nie dorównuje pierwszej części?! Pierwsza część to jest istna łupanka poza motywem Jacka nie ma w niej nic sensownego (stąd jechanie jej przez krytyków) ale pamiętajmy że Hans towarzyszył Badeltowi... druga część hmmm taka według mnie pośrednia... Dobry The Kraken i piękny Dave Jones... a trzecia to miód... nie wiem skąd te wątpliwości?!?! Zgodzę się Singapore ekstra, Drink Up Hearties też... Ale Up Is Down i wcześniej wspomniane przeze mnie I Don't Think Now Is The Best Time też jest piękne... ale trzeba poczekać jeszcze na film :) wtedy to nabierze barw i spojrzy się na to inaczej... Według mnie soundtracki-porażki w wydaniu Zimmera nigdy się nie zdarzają i 3 część piratów jest tego przykładem. Zimc pokazał znowu że jego muzyka jest na najwyższym poziomie i według mnie jest najlepszym kompozytorem muzy filmowej na świecie :P
Hans w nowym wywiadzie z soundtrack.net otwarcie przyznal ze napisal 80-90% tematow do PotC1 w ciagu 1 dnia i 1 nocy a poza tym jako "overproducer" byl odpowiedzialny za ogolne brzmienie albumu. wiec co dobrego(i pewnie zlego tez) w PotC 1 to Zimmer. Poza tym w pierwszej czesci wykorzystano mase starszych tematow Zimmera. Od Drop Zone po Black Hawk Down. :)
witam,nie wiem o co chodzi z tym "KOSZMARNYM SOUNDTRACKIEM" ale właśnie przed chwilą ściągłem płyte z muzyką z filmu i porostu powiem odrazu że nie rozumiem ludzi ktorzy piszą że nic nie wpada w ucho z utworow,przecież ta muzyka jest napewno o wiele lepsza niż w dwojce a napewno bliżej jej muzyce z jedynki.SUPER!!!!!!!
Pzdr.
Gigacz zapoznaj się z pojęciem Ghostwritter=) jak już przedmówcy wspomnieli Zimmer był praktycznie autorem scieżki do POTC 1. Potwierdzają to wywiady:) a to, że Zimmer nie używa tematów z POTC 1 to działa na jego plus! Po co miałby robić kalke wcześniejszej pracy! Gdzie tu logika? Dostaliśmy nowe ciekawe brzmienia przy okrasie tych uprzednich=)
Tą muzykę można ściągnąć z tej strony http://torrenty.org/torrent/113779
tylko trzeba się zalogować lub zarejestrować :)
Aaaa ten powiem szczerze po pierwszym przesłuchaniu bardzo mi sie podoba.
"Parlay"-jest genialne
"I See Dead People In Boats"-mnie osobiście bardzo se podoba.
"Up is Down"- też jest fajne
"Singapur"-tez świetny
"The Brethren Court"=-TEż fajnusie
TO tyle.
MI się podoba i tyle.... nie jest tak drażniący jak niektóre utwory z Soundtracku DMC....
Oj Gigacz wygląda na to że masz coś nie tak z uszami... Wspaniały soundtrack!!!!!!!
Soundtrack do skrzyni umarlaka na poczatku również nie przypadł mi do gustu jednak po paru przesłuchaniach niemoge żyć bez tej płytki :) Po prostu Zimmer ma sój charakterystyczny styl który trzeba zaakceptować. Myśle że podobnie bedzie z soundtrackiem do "trójki"
pewnie głównie dlatego, że jest bardzo charakterystyczna i dynamiczna, a muzyka części 2 i 3 pełni tylko funkcję tła z wkomponowanymi fragmentami cz1 ;)
Muzyka z DMC tak mi się spodobała, że po dziś dzień słucham ją naokrągło (i wkurzam wszystkich naokoło). Najlepsze w niej są Utwory :Jack Sparrow", "The Kraken", 'Hello Beastie", "Davy Jones", "Wheel Of Fortune" i już nie wspomnę o "I've Got My Eye On You" (praktycznie połowa soundtracku :P). Z jedynki najbardziej w ucho wpada utwór przewodni i motyw Jacka (reszta taka sobie). Natomiast trójka zapowiada się również cudnie. ;PPP
moim zdaniem OST bardzo dobry! pewnie tak naprawde zaczne sie nim jarac dopiero po filmie... ;)
Zimmer tworzy mocna muzyke, chwytajaca za serce, z wyraznym powtwrzajacym sie motywem. Do tego nas przyzwyczil, a ze tu troche 'namieszal'? nie wiem czy to dobrze czy zle - kwestia gustu. Mi sie podoba! szczegolnie: "What Shall We Die For" i "Up Is Down"
Moim zdaniem muzyka z DMC jest genialna! zawsze przy niej sprzątam (nie śmiać się, nie potrafię sprzątać bez muzyki;). Pamiętam, jak w kinie na DMC nie dość, że ogromnie podobał mi się film, to jeszcze genialna muzyka (uwielbiam soundtrakcki;). Teraz po przesłuchaniu OST do ATW stiwerdzam, ze to kawał solidnej roboty, ale jestem pewna, że po obejrzeniu filmu spodoba mi się jeszcze bardziej:D A utworki, które mi najbardziej narazie wpadły w ucho to Singapore, Parlay, What Shall We Die For, Drink Me Up Hearties, At Wit's End (motyw pozytywki Davy'ego, ach:) pzdr.
Podobnie jak wielu moich przedmówców uważam, że soundtrack jest całkiem niezły, niektóre piosenki całkiem wpadają w ucho. A po co robić wszytkie piosenki od nowa, kiedy to ma być kontynuacja, poza tym jest podobna do muzyki z całkiem udanej pierwszej częsci
Chyba zartujesz. No ale kazdy ma swoje zdanie. Wedlug mnie muzyka w obydowch czesciach jest swietna:)
Sam śmieje się z tych :piosenek" teraz ;). Oczywiście chodzi o ścieżki dźwiękowe :D.
Ja tak na wypadek gdyby ktoś nie oglądał, http://www.youtube.com/watch?v=NSQ9O4Sk9Ac tu są soundtracki z 3 części piratów, według mnie są zawaliste. A jak się komuś nie podoba, no cóż... każdy ma swoje zdanie. Tak pozatym mi się najbardziej podobają z pierwszej, potem z trzeciej, chyba najmniej lubię te ze "skrzyni..."