Która częśc najlepsza jest dla was bo według mnie raz jest fajna 1 a raz fajna 2 a później 3 bo każda część ma coś w sobie co mi się podoba ale wydaje mi się że skrzynia umarlaka jest chyba najlepsza ale niektórzy czepijają się co do 2 i 3 i mówią ze spieprzyli a moim zdaniem 2 i 3 to calkiem porządne częsci. Ale skrzynia najlepsza za to że wcale się przy niej nie nudzi . A wy jakie macie zdanie
Klątwa Czarnej Perły: 8/10 (świetny film przygodowy)
Skrzynia Umarlaka: 7-/10 (słabszy od pierwszej częsci, ale wciąż ok)
Na Krańcu Świata: 6-/10 (ma sporo zalet, ale w ogólnym rozrachunku jest to wzorcowy przykład przekombinowanego sequela)
Dla mnie najlepsze są III i II i I w takiej kolejności ale nie oceniam ich bo jednak każdy z tych filmów jest zupełnie inny.
Nie wiem ale mniemam że w III jest go najwięcej i w III był rewelacyjny. Zdecydowanie za mało go było w II tylko same nogi i trochę na końcu. W I też był wporzo :))) Ale pod względem Barbossy to III jak najbardziej.
Trójka najlepsza, 1 na prawie na równi z 3, 2 najgorsza, tzn i tak extra, ale nudna w porównaniu do reszty.
Generalnie cała trylogia mi się podoba... jednak trójkę uważam za najgorszą. Skomplikowana fabuła, niepotrzebny moim zdaniem motyw z Kalipso (a scena jej uwolnienia była dla mnie po prostu głupia), motyw zdrady - każdy każdego zdradza, aż czasem trudno się połapać o co w tym chodzi. Aczkolwiek postać Jacka jest pewną rekompensatą ^^.