Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399343
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

OGLADAJAC TAK GLUPIE FILMY O TYCH PIRATACH A TERAZ SIE PODNIECACIE 3 CZESCIA ZALOSNE!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
Black_Spiderman

Jakbyś nie wpisał tylko wykrzykników oraz wyłączył CapsLock, to może by ktoś Cię wziął na poważnie :)
Ja szczerze nie lubię tego typu filmów, a za obsadą, zbytnio nie przepadam.
Każdy ma prawo nie lubić tego filmu, albo go po prostu... kochać ;)
Na I części zasnąłem, co się rzadko zdarza, zaś po przeczytaniu recenzji (specjalnie wybrałem) z tych wszystkich o II części piratach, to po prostu zrezygnowałem z dalszego błądzenia po fabule. (Recenzję tą napisała Saté, dzięki jej wielkie, bo na prawdę tylko jej recenzja do mnie trafiła i zachęciła do czytania).
Pozdrawiam.

freepick

Drogi Derylu,
zostawiając ten post, udowodniłeś że JEDYNĄ żałosną osobą na tym forum jestes ty!
Przykro mi to mówic,ale chyba nikt sie nie przejął twoim głupim komentarzem:D
narka

ocenił(a) film na 9
Cpt_Pchelka

Ja się przejąłem.
Właśnie dlatego go poparłem swoim wyczerpującym komentarzem.

Na tle innych śmieszności... zmuszony odpowiedzią ;D
Nie uznaję się za osobę żałosną, ale trochę małostkową. :)

ocenił(a) film na 10
freepick

znasz takie powiedzenie :de gustigus nones diskutandum'' cz jakos tak??? Tobie moze sie nie podobaja takie filmy ale nam : owszem więc błagam odwal sie!
Kazdy ma prawo lubic to co chce !

ocenił(a) film na 3
freepick

Wiesz Deryl, o gustach się nie rozmawia. To że tobie coś się nie podoba, to jeszcze nieznaczy że to coś jest złe. A w tym przypadku film. Nie podoba ci się ten film? Proszę bardzo, nikt cię za to nie oczernia. Ale nie obrażaj ludzi, któży oważają inaczej.

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

pacz na swoje filmy a nie na nasze i po co zaśmiecasz nasze forum takimi żeczmi

ocenił(a) film na 9
jonsson

Chyba Ci chodzi o "de gustibus non est disputandum", znam je dość dobrze, ale nie żeby je stosować na forum, wolę polski :P

ocenił(a) film na 10
freepick

Każdy ma prawo do własnego zdania, ale pod warunkiem, że nie obraża tym innych. Piraci są wspaniali, a że niektórym się nie podobają, to niech zostawią w spokoju ich fanów. Powiem, że oba filmy oglądałam już ponad 100 razy i ani razu nawet nie ziewnęłam. Filmy są od początku do końca wciągające, a szczególnie część druga. ;P

ocenił(a) film na 10
TheCloudEater

Ignoruję,ignoruję,nie zwracam uwagi ;D

Nimfadorka

popieram

ocenił(a) film na 8
Cpt_Pchelka

Deryl rozumiem, że nie przepadasz za filmem takiego typu jak Piraci jednak to nie jest powód aby obrażac innych. Szanuje twoje zdanie bo nie wszyscy przepadają za tym filmem ale 'człowieku' troszeczkę kultury się należy.
Pozdrawiam fanów.

ocenił(a) film na 7
sweetka

Jedno dośc wazne pytanie: ,,czy ty jesteś normalny??"....dlaczego nas obrażasz...nie widze sensu dlaczego piszezs do nas takie rzeczy, które nas obrazają...gdybys naisał ten post spokojnie wziełabym go na powaznei i zaczeła z toba normanie dyskutowac, ale człowieku ty pzrekraczasz wszelkie normy dobregi smaku!!;/;/

freepick

shadow, naprawde zasnalas na tym filmie?? Wiem, ze ludzie maja dziwne gusty, niektorym sie ten film podoba a innym nie, ale usnac w kinie sie nie da na tym filmie! Akcja jakas tam jest i to jest raczej nie mozliwe by usnac :/ no chyba ze nie spalas przez 3 dni :P Pozatym w kinie jest odysc glosno wiec mozliwosc usniecia jest rowna 0. I puenta: moglas napisac, ze ci sie nudzilo - bo na piratach spac sie nie da, no chyba, ze przyszlo sie do kina pospac. :)

ocenił(a) film na 9
gurami14

gurami14, jestem płci męskiej :)
A co do filmu, widziałem go na DVD (pożyczonej), a to było po północy, o ile się nie mylę, ale i tak mnie nudził...

ocenił(a) film na 7
freepick

Ja też mam jako-tako gdzieś te Twoje gusta i sugestie. Ale pragne zauważyć, że jest na świecie taka grupa ludzi, zwanych Członkami Amerykańskiej Akedemii Filmowej, i nie wiem czy wiesz, ale Ci ludzie rozdają co roku pewne specyficzne nagrody. Te nagrody, zwane popularnie Oskarami, uznawane są za najbardziej prestiżowe nagrody filmowe na świecie. I nie wiem czy wiesz, ale członkowie tejże zacnej Akademii postanowili dać w tym roku szanse na zdobycie Nagród Amerykańskiej Akademii Filmowej w aż czterech kategoriach, co nie jest wbrew pozorom taką łatwą sprawą. Pomijając już kwestie filmu, nie należy (moim zdaniem) nazywać ludźmi żałosnymi, tylko dlatego, że kochają (lub też w moim przypadku - bardzo lubią) jakiekolwiek dzieło sztuki, nawet jeżeli byłby to film "Orgazmo", "One Night with Paris", "Szał Pał" czy tez "Fantastyczna Czwórka", a moim skromnym zdaniem obydwie części Piratów biją na głowe wszystkie wyżej wymieniane filmy na głowe, pod każdym względem (finansowym, fabularnym, wykonawczym, technicznym, artystycznym itd.itp)

Pozdro!

ocenił(a) film na 10
polityk2

BRAWO! BRAWO! BRAWO! BRAWO! BRAWO! BRAWO! BRAWO!

ocenił(a) film na 10
Smeagol_jest_OK

wez gosciu idz ogladac Mode na Sukces jak sie nie znasz naporzadnych filmach!!!

ocenił(a) film na 7
DaroO2222

Może byśmy tak nie obrażali się na wzajem? Bo to i tak nic nie daje,a jest strasznie głupie i dziecinne.

Ty lubisz Spider-Mana (sądząc po nicku) - ja zresztą też, a inni Piratów - i ja też xD.
Poza tym nie widzę sensu wchodzenia i pisania w forum filmów, których się nie lubi. Po co? Żeby obrażać innych?

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
Lellandra

po hu.. ktos to odswiezyl :/

Ja to napisalem w styczniu ( chyba ktos specjalnie sie wpisal , abyscie zaczeli po mnie jezdzic)
Bo wkoncu ja to napisalem w styczniu czyli gdzies na forum musialo byc to na 10 str albo dalej.....

Gdy to napisalem to sobie jaja robilem , bo byla na tym forum pusto..
sam tez obejrze PzK 3 , wiec nie przejmujcie sie tym postem

ocenił(a) film na 1
Black_Spiderman

Smeagol jest OK

wez nie odswiezaj tak starych tematow ok

ocenił(a) film na 7
Black_Spiderman

Nie no spoko, jak miał coś dodania to niech pisze.

A ten Twój text daro, to apropo czego się tyczy (i kogo), jaśniej pisz może, ok?

polityk2

LUBIE TEN FILM TYLKO ZE WZGLęDU NA JOHNNY DEPPA POZATYM JEST SMIESZNY I TO GO RATUJE! ALE JESLI CHODZI O OSKARY TO MOIM ZDANIEM OBCIACH WCALE NIE UWAZAM ZE TE NAGRIDY SA WSPANIALE. PRAWDE MOWIAC TO SAME BEZNADZIEJNE FILMY JE DOSTAJA NP WLADCA PIERSCIENI (JEDEN WIELKI EFEKT SPECJALNY NIC WIECEJ) GDYBY FILM WYSTAPIL NA NA FESTIWALU W CANNES TO MOZNA BY SIE BYLO CZYM POCHWALIC ALE OSKARY SA JUZ DAWNO PORAZKA I KICZEM!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

Nie wiem jak można na poważnie traktować wypowiedź osoby która nie ma ulubionego filmu, a do tego podpisuje się jako black spiderman (widać jego fanem jest człowiek pająk, lubi czytać komiksy i oglądać bajki z nim w roli głównej) Poza tym uważam, że to właśnie ty Black Spiederman jesteś żałosny. Po twej wypowiedzi daje tobie góra 12 lat. Na takich ludzi jak ty po prostu żal mi słów. Nie masz ulubionego filmu, na nic w życiu nie czekałeś i zapewne nie wiesz co znaczy ogromna radość po otrzymaniu czegoś na co się od paru miesięcy czeka. Nie wiesz czym jest taka prawdziwa tęsknota, ciekawość i miłość do czegokolwiek. Gdybyś wiedział, to byś nas wszystkich na tym forum zrozumiał. No ale cóż widać, że nie widzisz nic więcej niż czubek swego szanownego nochala.
Z poważaniem
Monica Turner

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

znalazl sie kolejny oblakany *marzyciel*. Pewnie zal ci ze tutaj zawsze jest tak wiele osob, a na innych forach pustki, wiec biedaczku chciales na siebie zwrocic uwage, co? ale mam jedno zastrzezenie: jak ci sie film nie podoba, to nie wchodz na to forum i nie zasmiecaj go, bo my - fani musimy miec jeszcze duzo miejsca do zalozenia nowych, na pewno bardziej interesujacych tematow niz twoj :P

ocenił(a) film na 5
Black_Spiderman

Ten gość (spiderman) to idiota. Nie podnieca się co prawda Piratami, ale za to sika na widok Człowieka-pająka.

A prawda jest taka, że o ile Piraci jako tako poziom trzymają, to ekranizacja Spidermana jest po prostu denna.

Poza tym, ten abderyta popisał się swoją inteligencją, błyskotliwością i wiedzą na temat kina, na forum Ojca Chrzestnego.

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

wiesz co jesteś załosny jak mozna obrażać kogoś i jego poglądy? mógłbyś te uwagi zostawić dla siebie... ja bardzo lubie P.O.T.C i Johnnego deppa dla mnie to ten film jest po prostu genialny a jesli tobie sie nie podoba to oszczedź sobie bo tych textów i tak nie zmienią nastawienia fanów.

Black_Spiderman

nie zwracam uwagi na to co pisze Black Spiderman

ocenił(a) film na 10
Kinomaniak20

Skoro uważasz, Black Spiderman, że ten film jest głupi, to po co się tu wypowiadasz, chociaż gdybyś tylko napisał : uważam ,że ten film jest głupi, to ok mogłeś tak napisac, to Twoje zdanie,możesz je przedstawic. Ale ty nie dośc, że piszesz , że film jest głupi, to jeszcze (co jest największym , powiem wręcz nietaktem) obrażasz bez powodu wszystkich fanów, którzy mają własne zdanie na temat tego filmu, a że piszą , że go lubią (ja też należę do fanów) to przecież ich zdanie i nie można nikogo za to obrażac i jeszsze robisz to na forum filmu.

ocenił(a) film na 7
Black_Spiderman

Wiesz co jesteś żałosny prawie wszyscy przepadają za piratami i chyba nietyklko ja powiem ,że wszystki części piratów sa doskonałe a te komentarzyki od ciebie ,że ci sie film niepodoba zatrzymaj dla siebie...

ocenił(a) film na 10
Indy_6

drogi polityk2 moj text dotyczyl Black Spidermana.Widac on sam jest zalosny jesli wchodzi na forum piratow i zaczyna wszystko co ich sie tyczy kara!To jest dziecinada!!!

Black_Spiderman

Sam jesteś żałosny. Nie doceniasz dobrego kina. Może nie lubisz fantastyki?
Każdego prędzej czy później spotyka potrzeba puszczenia wodzy fantazji i rozpłynięcia się we wspaniałym świecie wyobraźni.
<tekst refleksyjny> :)

ocenił(a) film na 10
bartek_z_maja

Co to tego , że nie lubi fantastyki, to wątpię , jeśli nazwał się Black Spiderman....

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

piszesz to, bo sie nie znasz na DOBRYCH filmach!!!!!!

wcale nie jesteśmy żałośni i przyjmij to sobie do wiadomości ŻE TO TY JESTEŚ ŻAŁOSNY!!!!!!!
TAK: TY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I NIE MYŚL SOBIE ŻE TEN TWÓJ GŁUPI SPIDERMAN CZY JAK MU TAM NIE JEST ŻALOSNY!!!!!
NIKT JUŻ NIE CHCE OGLĄDAĆ TAKIEJ CHAŁY!!!! I NIKT PRAWIE NIE CZEKA NA SPIDERMANA3!!!!

NIE WIERZYSZ????
ZOBACZ RANKING :NA JAKĄ Z MAJOWYCH PREMIER CZEKASZ NAJBARDZIEJ!!!!!

ocenił(a) film na 7
jaga_10

Czy ktoś zauważył post Black Spidermana z 10 kwietnia? Halo! On tam wyjaśnia, dlaczego to napisał. Wasze oburzenie jest naprawdę dziecinne, nie zwracajcie uwagi na takie rzeczy. Dajmy spokój już temu tematowi i nie obrażajmy się nawzajem!

karaiby

Zgadzam się, mimo iż bywam zadziorna :P "Objeżdżanie" innych w niczym nie pomoże, a napewno nie skróci naszych oczekiwan...

ocenił(a) film na 9
nicole_b

ale ty jestes debil spiderman! Po co w ogole pisales ten durny post? Najpierw walisz nam ze jestesmy zalosni a potem ze ty se tylko tak o napisales bo bylo pusto! Gratuluje bystrosci umyslu cwelu!

ocenił(a) film na 7
Secret_Fairy

Hey ludzie, spokój! Co tak gardłą drzecie?! Nie chodziło wcale o porównywanie Spider-Mana do Piratów, ale o to, że jakiś ćwok nie wierzył, że można wyczekiwać z utęsknieniem kolejnej części ulubionej sagi filmowej! Moim osobistym zdaniem Spider-Man i Piraci prezentują ten sam poziom filmów, są jednakowo dobrze zrobione, a Piraci z racji swej świeżości, komizmu i oryginalności są... fajniejsi. Ale moglibyście wszyscy przeczytać dobrze o co się rozchodzi, a nie pisać posty nie-na-temat. Jak zchcecie to załóżcie nowy temat:
Spider-Man vs. Piraci z Karaibów

Coś takiego istnieje już przy Moulin Rouge i Chicago (ja wole to drugie:), i całkiem dobrze się sprawdza. Więc jeżeli chcecie się wykłócać o dwa filmy, to nie róbcie tego w temacie poświęcony zgołą innej działce.

ocenił(a) film na 8
Black_Spiderman

heh...żałosny to jesteś Ty panie spiderman
rozumiem...masz prawo do swojego zdania i "Piraci z Karaibów" mogą Ci się nie podobać...ale daj spokój osobom, które ten film lubią
a poza tym nikt Cię o zdanie nie prosił i Twoje bzdurne komentarze i tak nie wpłyną na setki tysiące osób...będących fanami Piratów
Chodziło Ci zapewne o kolejną beznadziejną prowokację...ale uwierz mi takie tematy mijają się z celem

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

i co dalo ci to coś? urosło ci coś ? czy z jakiegoś innego powodu to napisałeś? a moze masz jakieś kompleksy.....? to moze wykażesz sie i sam napiszesz co ty lubisz?? pewnie twoim idolem jest tabaluga i wierzysz w szatana z szafy... ok są ludzie i parapety.... fani piratow łączmy sie!!!

ocenił(a) film na 4
___Ylona___ania9970

Jestem znany z tego że jestem fanem spider-mana, tak jak np. pchełka z PzK. Ale do tego pana się nie przyznaje, to wyrzutek na forum sm3, osobiście lubie bardzo piratów, to mój nr. 2 w tym roku. W sumie to piraci się lepiej zapowiadają.

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

Pierwsza część Piratów w Gazecie Wyborczej i Filmie dostała pięć gwiazdek!!! Zebrała także świetne recenzje, więc nie rozumiem jak można mówić ,że film jest beznadziejny? Są dowody na to, że nie jest:) Druga część może nie była taka rewelacyjna jak pierwsza,ale też nie można jej wiele złego zarzucić. Nie da się zasnąć na Piratach!!!!Może miałeś wcześniej bezsenną noc i to dlatego:)

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

Pierwsza część Piratów w Gazecie Wyborczej i Filmie dostała pięć gwiazdek!!! Zebrała także świetne recenzje, więc nie rozumiem jak można mówić ,że film jest beznadziejny? Są dowody na to, że nie jest:) Druga część może nie była taka rewelacyjna jak pierwsza,ale też nie można jej wiele złego zarzucić. Nie da się zasnąć na Piratach!!!!Może miałeś wcześniej bezsenną noc i to dlatego:)

ocenił(a) film na 10
Agik

Hehe, no tak , ale jeśli mówisz o tym kolesiu z telewizyjnej gazety wyborczej, to nim lepiej sie nie sugerowac , on najwięcej gwiazdek stawia filmom z rok 1934 itp. Jak macie te gazete to się przypatrzcie, można sie nieźle uśmiac. :D

PS. Sorry , że nie na temat.

ocenił(a) film na 7
oleczka_3

Mimo całego ogromu szacunku jakim darze Gazete Wyborczą, to musze się zgodzić z przedmówcą. Oni tam nie mają zielonego pojęcia o ocenianiu filmów. Prawie żadna z przyznanych im ocen w przeglądanych przeze mnie numerach GW, nie pokrywała się z moją własną.

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

Nie, to nie ten z telewizyjnej gazety. Kiedyś zaraz po premierze pierwszej części była recenzja i była serio świetna:)

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

Ta recenzja była w Gazecie Wyborczej a nie w żadnym dodatku:)