Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399336
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Może i ta część była słabsza od pozostałych ale soundtrack JEST GENIALNY!!! Ta muzyka chodzi za mną od premiery Piratów :). "Up is Down"- i nic więcej! Hans Zimmer to geniusz!!! To obok Dannego Elfmana zdecydowanie GENIUSZ!

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

Zgadzam się z Tobą. Nie wiem co zrobiłabym bez soundtracku. Przepadam za nim. Na drugiej płycie dvd jest o Zimmerze. Ciekawy materiał :).

ocenił(a) film na 3

Zgadzam się, muzyka jest świetna. Choc mimo wszystko bardziej podobała mi się prostota muzyki w pierwszej częsci piratów - bardziej kojarzyła się z bestroską przygodą i pirackimi klimatami.
Zimmer pokazał klasę, nie zaprzeczę. Kolejny świetny soundtrack jego autorstwa, obok takich dzieł jak "Gladiator" czy "Twierdza".
Choc jeśli chodzi o kompozytorów filmowych, to i tak dużo bardziej cenię:
- Johna Wiliiamsa (Star Wars, Insiana Jones, E.T, Jurassic Park, Lista Shnidera, Szeregowiec Rayan i wiele, wiele innych świetnych ścieżek dzwiękowych)
- Ennio Morricone'a (Dobry zły i brzydki, Pewnego Razu na dzikim zachodzie, Dawno Temu w Maeryce, Misja, The Sicilian Clan)
- Vangelisa (fenomenalny sountrack do "Łowcy Androidów" (1982)

Oni są GENIUSZAMI!!!! Natomiast Hans Zimmer jest po prostu "bardzo dobrym" kompozytorem.

Oczywiście widziałam materiał o Hansie Zimmerze :). Całe wydanie DVD jest extra, ale ten materiał bardzo przykuł moją uwagę :)). Pozdr!
P.S. Napisałam, że jest geniuszem w mojej opinii, inni nie muszą się z tym zgadzać ;).

Lady_From_Burton_World

Muzyka była genialna, boska, fantastyczna i ogólnie naj. Wspomniane "Up is Down"- ten utwór jest ze mną zawsze i wszędzie :D( w dosłownym i przenośnym tego słowa znaczeniu) Cała piracka trylogia może się pochwalić piękną muzyką filmową. :)

ocenił(a) film na 3
Nimfadora01

Ja też napisałem tak w mojej opini. Byc może wyglądało to, ze się z tobą nie zgadzam, czy uważam że twoje zdanie jest gorsze, bo napisałem słowo "Geniuszami" dużymi literami. Nie o to mi chodziło.
Po prostu... ja uważam że sa geniuszami (a co ty o nich sądzisz? Tak z ciekawości pytam) ale to tez tylko moje zdanie.
Mam nadzieję że nie zrozumieliśmy się źle, bo naprawdę szanuję twoje zdanie. Zwłaszcza że jest kulturalne i na poziomie.
Zapraszam do siebie na bloga, Blue Angel.

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

zgadzam si z toba w 100%! Muzyka to podstawa, wiem cos na ten temat...
A kompozytor genialny... bez zadnych slow...

ocenił(a) film na 10

Nigdy nie zachwycałam się muzyką klasyczną, ale utwory Zimmera szybko zmieniły moje poglądy na jej temat. Uważam go za najwybitniejszego współczesnego kompozytora, a muzyka to PZK jest poprostu genialna;)