Może i ta część była słabsza od pozostałych ale soundtrack JEST GENIALNY!!! Ta muzyka chodzi za mną od premiery Piratów :). "Up is Down"- i nic więcej! Hans Zimmer to geniusz!!! To obok Dannego Elfmana zdecydowanie GENIUSZ!
Zgadzam się z Tobą. Nie wiem co zrobiłabym bez soundtracku. Przepadam za nim. Na drugiej płycie dvd jest o Zimmerze. Ciekawy materiał :).
Zgadzam się, muzyka jest świetna. Choc mimo wszystko bardziej podobała mi się prostota muzyki w pierwszej częsci piratów - bardziej kojarzyła się z bestroską przygodą i pirackimi klimatami.
Zimmer pokazał klasę, nie zaprzeczę. Kolejny świetny soundtrack jego autorstwa, obok takich dzieł jak "Gladiator" czy "Twierdza".
Choc jeśli chodzi o kompozytorów filmowych, to i tak dużo bardziej cenię:
- Johna Wiliiamsa (Star Wars, Insiana Jones, E.T, Jurassic Park, Lista Shnidera, Szeregowiec Rayan i wiele, wiele innych świetnych ścieżek dzwiękowych)
- Ennio Morricone'a (Dobry zły i brzydki, Pewnego Razu na dzikim zachodzie, Dawno Temu w Maeryce, Misja, The Sicilian Clan)
- Vangelisa (fenomenalny sountrack do "Łowcy Androidów" (1982)
Oni są GENIUSZAMI!!!! Natomiast Hans Zimmer jest po prostu "bardzo dobrym" kompozytorem.
Oczywiście widziałam materiał o Hansie Zimmerze :). Całe wydanie DVD jest extra, ale ten materiał bardzo przykuł moją uwagę :)). Pozdr!
P.S. Napisałam, że jest geniuszem w mojej opinii, inni nie muszą się z tym zgadzać ;).
Muzyka była genialna, boska, fantastyczna i ogólnie naj. Wspomniane "Up is Down"- ten utwór jest ze mną zawsze i wszędzie :D( w dosłownym i przenośnym tego słowa znaczeniu) Cała piracka trylogia może się pochwalić piękną muzyką filmową. :)
Ja też napisałem tak w mojej opini. Byc może wyglądało to, ze się z tobą nie zgadzam, czy uważam że twoje zdanie jest gorsze, bo napisałem słowo "Geniuszami" dużymi literami. Nie o to mi chodziło.
Po prostu... ja uważam że sa geniuszami (a co ty o nich sądzisz? Tak z ciekawości pytam) ale to tez tylko moje zdanie.
Mam nadzieję że nie zrozumieliśmy się źle, bo naprawdę szanuję twoje zdanie. Zwłaszcza że jest kulturalne i na poziomie.
Zapraszam do siebie na bloga, Blue Angel.
zgadzam si z toba w 100%! Muzyka to podstawa, wiem cos na ten temat...
A kompozytor genialny... bez zadnych slow...