Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399336
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

...jest pokazany jakiś statek pod wodą odwrócony do góry nogami (Czarna Perła?), oraz dużo osób z jakimiś sznurami, co wygląda, jakby wyławiali "ręcznie" ten statek. A o ile pamiętam, Kraken "zjadł" Czarną Perłę. Co o tym sądzicie?

ocenił(a) film na 8
Macieyko

A mi się wydaje ze to jest ten statek, który spadł z wodospadu.

Jack_Skellington_2

to na 100000000% nie jest Perła bo Perła jest z Jackem ja jakiejś pustynii więc nie możeby być na dnie gdzies....

ocenił(a) film na 10
Pirat_9

Moim zdaniem to właśnie jest Perła, widać to po charakterystycznej rzeźbie na dziobie statku

Alexandre_2

No a może to ten z 2 części od kapitana co ma ośmiornicę zamiast brody...

Macieyko

Ten statek pod wodą to na pewno nie jest statek, który spadł z "wodospadu" (końca świata?). Pod wodą jest chyba Czarna Perła, ale nie potrafię wyjaśnić, dlaczego raz znajduje się pod wodą, a raz płynie po pustyni. Ale jak to już gdzieś napisałam, twórcom zwiastuna chodzi o to, żeby zmylić widzów, by nie poszli do kina wiedząc z góry, co ma się wydarzyć. Na pewno czymś nas zaskoczą.

ocenił(a) film na 10
Macieyko

To i tu i tu może byc Perła, tylko podczas różnych akcji w filmie.

ocenił(a) film na 8
oleczka_3

"No a może to ten z 2 części od kapitana co ma ośmiornicę zamiast brody..." litości!!!!!!!!! trzymajcie mnie bo padnę!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Karola

he. he. he. ;]]

(komentarz zbyt krótki)

ocenił(a) film na 6
Macieyko

wiecie co tak mi sie wydaje ze ten statek niby odwrocony to jest odbicie w wodzie statku!!! Jakiego to nie wiem!!!
moze rzeczywiscie perelki!! A ci ktorzy go niby lowia to oni wspinaja sie po linach do jakiegos statku (chyba zatopionej perly) i mi sie wydaje ze to sa ludzie devego johnsa!!! (to ten ktory mial macki zamiast brody jakby ktos nie wiedzial!!!)

Eli_6

A moze perla staczajac sie z piasku wpadla do wody ;)- statek (przynajmniej mi) bardzo przypomina Perle...

ocenił(a) film na 10
Harl

To na pewno jest Czarna Perła (przyjżyjcie się rzeźbie z dziobu statku, to przecież ta kobieta z kulą), i to na pewno nie jest odbicie lustrzane, wyraźnie widać, że scena jest pod wodą, a ludzie i przedmioty opadają na dno. Widać jak ktoś (zapewne Elizabeth, poznaję po ciuchach) wiję się, chyba próbując wyplątać się z lin (wygląda jakby była przez coś skrępowana, a za nią ciągnie się lina zamocowana hakiem), pod koniec zwiastunu pojawia się ujęcie z Lizzie pod wodą, to jest ten sam fragment. Czyżby ktoś związał Lizz i zostawił ją żeby utonęła? Nie wiem dlaczego Perła dryfuje kadłubem do góry. Jeśli to jest jedna z końcowych scen, po bitwie w wirze, oznaczać by to miało, że raczej Jack nie odpłynie na swoim ukochanym okręcie, a jesli to nie końcówka filmu, to jest to pewnie robota Krakena. A statek, który spadał z wodospadu, to ten chiński z czerwonymi żaglami, którym płynęli do Singapuru. ;PPP