...jest pokazany jakiś statek pod wodą odwrócony do góry nogami (Czarna Perła?), oraz dużo osób z jakimiś sznurami, co wygląda, jakby wyławiali "ręcznie" ten statek. A o ile pamiętam, Kraken "zjadł" Czarną Perłę. Co o tym sądzicie?
to na 100000000% nie jest Perła bo Perła jest z Jackem ja jakiejś pustynii więc nie możeby być na dnie gdzies....
Moim zdaniem to właśnie jest Perła, widać to po charakterystycznej rzeźbie na dziobie statku
Ten statek pod wodą to na pewno nie jest statek, który spadł z "wodospadu" (końca świata?). Pod wodą jest chyba Czarna Perła, ale nie potrafię wyjaśnić, dlaczego raz znajduje się pod wodą, a raz płynie po pustyni. Ale jak to już gdzieś napisałam, twórcom zwiastuna chodzi o to, żeby zmylić widzów, by nie poszli do kina wiedząc z góry, co ma się wydarzyć. Na pewno czymś nas zaskoczą.
"No a może to ten z 2 części od kapitana co ma ośmiornicę zamiast brody..." litości!!!!!!!!! trzymajcie mnie bo padnę!!!!!!!!
wiecie co tak mi sie wydaje ze ten statek niby odwrocony to jest odbicie w wodzie statku!!! Jakiego to nie wiem!!!
moze rzeczywiscie perelki!! A ci ktorzy go niby lowia to oni wspinaja sie po linach do jakiegos statku (chyba zatopionej perly) i mi sie wydaje ze to sa ludzie devego johnsa!!! (to ten ktory mial macki zamiast brody jakby ktos nie wiedzial!!!)
A moze perla staczajac sie z piasku wpadla do wody ;)- statek (przynajmniej mi) bardzo przypomina Perle...
To na pewno jest Czarna Perła (przyjżyjcie się rzeźbie z dziobu statku, to przecież ta kobieta z kulą), i to na pewno nie jest odbicie lustrzane, wyraźnie widać, że scena jest pod wodą, a ludzie i przedmioty opadają na dno. Widać jak ktoś (zapewne Elizabeth, poznaję po ciuchach) wiję się, chyba próbując wyplątać się z lin (wygląda jakby była przez coś skrępowana, a za nią ciągnie się lina zamocowana hakiem), pod koniec zwiastunu pojawia się ujęcie z Lizzie pod wodą, to jest ten sam fragment. Czyżby ktoś związał Lizz i zostawił ją żeby utonęła? Nie wiem dlaczego Perła dryfuje kadłubem do góry. Jeśli to jest jedna z końcowych scen, po bitwie w wirze, oznaczać by to miało, że raczej Jack nie odpłynie na swoim ukochanym okręcie, a jesli to nie końcówka filmu, to jest to pewnie robota Krakena. A statek, który spadał z wodospadu, to ten chiński z czerwonymi żaglami, którym płynęli do Singapuru. ;PPP