Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399343
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Dlaczego w trzeciej części ktoś ma uwalniaś Sparrow'a skoro w 2 części podobno Jack umarł.Nie rozumiem tego:/

SylwiA8_

Bo w trzeciej częsci Jack zostanie uratowany....

ocenił(a) film na 10
Cpt_Pchelka

Hmmm.. no a jak wyjaśnisz pojawienie się Barbossy? Od tego trzeba zacząć. Barbossa żyje to i Jack żyje. Proste. Jack po zatopieniu statku trafił do Skrytki Davyego Jonesa (ang. Davy Jones locker) czyli tam gdzie trafiają ludzie, którzy zginęli na morzu. I ekipa z Barbossą muszą zdobyć mapy żeby się tam dostać. I chyba dlatego płyną do Sao Fenga, ale pewien nie jestem.

ocenił(a) film na 10
Nameless

Nie do końca tak. Do Davy Jones' Locker (w tłumaczeniu brzmi lepiej Dno) trafiają tylko Ci przez niego potępieni. Jest to miejsce, gdzie człowiek spędza wieczność dręczony wszystkimi swoimi zjawami (chyba nie trzeba tłumaczyć). Jack pożarty przez Krakena, został tam przeniesiony i owszem, jest martwy. Dlatego też przyjaciele wyruszają po mapy dzięki którym będą mogli dotrzeć na Kraniec Świata i przedostać się do Świata Umarłych (a potem z niego wrócić) i uratować Sparrowa. Stąd wątek zielonego blasku wschodzącego słońca, jako symbolu przechodzenia duszy pomiędzy światami (jeżeli przeczytaliście scenariusz, to wiecie o czym mowa). A Barbossę do życia przywróciła Tia Dalma, zobaczycie (przynajmniej tak twierdzi on sam w scenariuszu) ;PPP

Cpt_Pchelka

"Nierozumiem jednego...
Dlaczego w trzeciej części ktoś ma uwalniaś Sparrow'a skoro w 2 części podobno Jack umarł.Nie rozumiem tego:/"

"Bo w trzeciej częsci Jack zostanie uratowany...."

jeden z lepszych tekstów, jakie widziałam. Odpowiedź na pytanie oraz samo pytanie - perfekt.

ocenił(a) film na 10
sperma

nigdzie nie jest poweidziane że Jack zginą lub jest martwy. on jak wchodził do krakena to on go nie pożarł. kraken nie mógł go przetrawwic więc wysrał go w tych lockerach jonesa:P on żyje tylko w innym wymiarze:) wierzycie w wielką stopę?:P

ocenił(a) film na 8
Pirat_6

Moja teoria jest taka że Jack poprostu nie zginął. To że został pożarty o niczym nie świadczy :D Zresztą poczekamy zobaczymy a na scenariusz ne ma co liczyc kto czytał majowy 'Film' wie o co chodzi .
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
sweetka

" Na oficjalnej stronie filmu (piratów) pojawiła się informacja, że przeciek był zaledwie jadną z roboczych wersji scenariusza i ma się nijak do tej właściwej, na podstawie której film jest kręcony"

ocenił(a) film na 10
sweetka

Davy Jones' Locker jest właśnie miejscem "po drugiej stronie". Trafiają tam umarli potępieni przez Jonesa. Jack zginął (to nawet scenarzyści potwierdziliw komentarzach), ale może wrócić ze świata umarłych w jeden sposób (nie będę spoilerować). Ludzie, to jest film przygodowo fantysy. Czemu czepiacie się takich szczegółów, jak zmartwychwstanie kilku postaci? Napewno będzie to jakoś fajnie wyjaśnione (nie mówię, że realnie ;P) ;PPP

ocenił(a) film na 10
TheCloudEater

No nie wiemy właśniwie jak on sie uratował ale to film w końcu poczęści fantastyczny... ale jestem bardzo ciekawa. Chyba to wyjaśnią... nie wiem nie czytam juz teraz prawie zadnego newsa bo nie chce wiedziec co sie wydarzy... lubie niespodzanki i nie dam sobie tego zepsuć.