Jak myślicie czy powstaną kolejne części? Mi sie wydaje że TAK. Na końcu 3 części zostawiono otwartą furtkę otwierającą drogę do dalszych losów bohaterów.
To było po prostu takie zakończenie, żeby widz się zastanowił co sie może dalej stać i czwarta część jest kompletnie niepotrzebna... wyjdzie w końcu z tego telenowela
4 część będzie na stówe, a ja tam się cieszę, bo mogłabym oglądać te filmy codziennie...:)
według mnie powinna wyjść 4 częśc przecież na mapie którą ukradł Barbossie
zobaczył taki Kielich i ciś tam
I po co 4 czesc nie dosc ze spieprzyli 2 i 3 to po co jeszcze 4 czesc spokojnie wystarczyla by 1 czesc i git.
PS uważam ze w 3 czesci rush bije na łeb na szyje deppa
Zgadzma się co do tego i dlatego uważam, ze musi być 4 część.
Rozstrzygnięcie, w końcu Jack musi odzyskac Perłę i nie dac się Barbossie!
troche pozno sie tu wpisalem.czytalem wpisy i jeden mnie pod*****
mianowicie Marley pisal ze 4 czesc jest nie potrzebna racja zgodze sie z tym ale to ze napisales ze spie**** 2 i 3 o nie trafna uwaga moze tobie sie cos popierdolilo jesli myslales ze 2 i3 beda tak samo bajkowe to jestes poryty odrazu bylo zalozenie ze 1 bedzie filmem familijnym 2 komedia z akcja a 3 bedzie juz duzo mmroczniejsz niz poprzednie.jesli tak bardzo lubisz filmy bez brutalnosci i gdzie wszystko jest bajeczne to wroc do wieczorynek
Jesteś nienormalnym bezguściem, które zakochuje się w staruchach, a nie w pięknych aktorach jakim jest Johnny Depp!!!!
Zgadzam sie i premiera ma byc 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem jak wy ale ja sie nie moge doczekac!!!!!!!
O nie.. przeżyje wszystko.. ale na pewno nie 4 części piratów.. podobno coś planują na 2009... Tylko nie wiem po co... Dla mnie trzecia cześć jest już zupełnie niepotrzebna. Tak jak i zresztą druga, która w ogóle okazała sie porażką...
Jedynym plusem 4 części jest prawdopodobieństwo nie występowania Willa i Elizabeth.. Tylko samego Jacka.. Mam taką nadzieję... Bo jak znowu coś schrzanią.. To chyba nigdy już do Piratów nie powrócę.. :/
mi sie podobaly wszystkie czesci piratow a w 4 ma podobno zabraknac orlando blooma i kilku mniejszych bohaterow ze wzgledu na braki finansowe.
Na pewno wcześniej czy później zrobią 4 część. to jest tylko kwestia czasu. Hollywood nie tak łatwo zarzyna kury znoszące złote jajka, a samo zakończenie filmu wydaję się najlepszym przykładem. Sparow zmierza do źródła długowieczności, Turner został kapitanem Holendra, ku rozpaczy swej ukochanej, a ona mówi że będzie czekać na niego. Myśle że 4 część to kwestia 3 4 lat na me oko.
Ze względu na braki finansowe? Raczej skąpstwo, bo środków finansowych im z pewnością nie brakuje. NIE dla czwartej części!
Racja. Za dużo namotali w trójce, z Willem. Może się pojawić jedynie Lizzy, gdyż jej los tez nie jest rozstrzygnięty. Będzie ciągle piratowac z Barbossą na Perle? Bez sensu.
Ale Willa moga już nie pokazywać :D
sorry ze zmieniam temat ale jak nazywa sie scena gdy spotykaja sie na plazy przed walka w wirze <po angielsku > a co do 4 czeci to powstanie i mozna rozwinac wystkie watki nawet willa
Chodzi ci zapewne o scenę paktu. <po ang. PARLAY>
PS: Polecam poszukać na YouTube.
jestem tylko ciekawa jak ta 4 czesc nakreca... 10 lat pozniej??? czy normalnie zaraz po tym jak czarna perle ukradli??
J aczytmałam na onecie, ze powstanie kolejna część :))) Z czego bardzo sie ciesze, tylko będziemy musieli jeszcze troche poczekac :(
Nieeeee!!!!!!!!!!!!!! ale kumpela mi mówiła....ja tyż chcę to zobaczyć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;(:(:(
Ja widziałam, ale dopiero za drugim razem. Za pierwszym wyłączyli w połowie napisów! Skandal!
Rzeczywiście napisy trwają dłuuugo... ale jak jest się ze znajomymi, to łatwiej poczekać ;)
Taaak... Tez słyszałam że nakręcą i jeszcze że uśmiercą Williama Turnera... Cieszyłabym się jak by zrobili część taką że wszystko by się skończyło happy endem, ale teraz już przegięcie by było
Tak w ogóle to jakoś trudno mi uwierzyć żeby zrobili coś w tym stylu... Mam na myśli uśmiercenie Williama, w końcu on został kapitanem Ltatającego Holendra, nie? Uśmiercanie go byłoby bezsensowne.
http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=4496&count=0
chyba jednak czwórka bedzie znacznie odstawała od trylogi.... i sceneria sie zmieni
Oby nie było czwartej części,a przynajmniej na takim poziomie jak trójka ale kto wie czy nie powstanie skoro trzecia część zarobiła sporo kasy.W każdym razie ja jestem na nie!
I dobrze... wątek "wiecznych narzeczonych" uważam za zakończony (i mam nadzieję, że twórcy także ;P ) Tworzy to teraz taką fajną legendę ;) Kontynuacja tego wątku zepsułaby cały klimat tak pięknie zamknięty trylogią i pracą Hansa Zimmera... chociaż "znając Jacka" ;] wszystko jest możliwe - nawet zmienienie legendy.
Nie dziwi mnie, że realizatorzy chcą zrobić 4 część: zobaczyli, ze reaktywowany przez nich gatunek kina pirackiego dobrze się sprzedaje to zostawili sobie otwarta furtkę w postaci nowej wyprawy powzietej przez kpt. Sparrowa a także mają przecież "kupę" innych piratów i ich historii do rozwinięcia (patrz postaci z Rady Piratów).
Żeby była!! W końcu to takie niewyjaśnione. Zresztą scenarzyści mówią, że jeśli napiszą dobry scenariusz, to będą kręcić. A czy Ted Elliot i Terry Rosso napisali coś złego? Według mnie nie.
Wedłóg mnie powinni zrobić jeszcze czwartą część, bo kończy się tak, że nastawia widzów na jeszcze jedną część.
Według serwisu cinemablend.com czwarta część "Piratów z Karaibów" wydaje się coraz bardziej prawdopodobną produkcją. Plany Jerry'ego Bruckheimera mogą sięgać jeszcze dalej, nawet do nowej trylogii o Piratach.
W kolejnej części cyklu powrócą Johnny Depp, Geoffrey Rush oraz reżyser Gore Verbinski. Film skupi się na przygodach Jacka Sparrowa, więc w obrazie zabraknie Elizabeth Swann oraz Willa Turnera. Poszukiwanie źródła młodości to tylko jedna z wielu możliwych fabuł filmu.
Według informacji serwisu Jerry Bruckheimer może planować nakręcenie obrazu w stylu science fiction, wzorując się na powieściach Juliusza Verne'a. W grę wchodzą olbrzymie latające machiny, człowiek, który pragnie posiadać władzę nie tylko nad oceanem, spotkanie z najbardziej znanym i niebezpiecznym piratem w historii, wyścig do zaginionego świata. Jack ze swoją załoga trafią do miejsca gdzie nigdy nie dotarł żaden pirat (i nie chodzi tu o kosmos, lecz o Atlantydę). W filmie poznamy więcej szczegółów z przeszłości Jacka, a także dowiemy się więcej o jego rodzinie.
Prawdopodobna data powstania kolejnego epizodu "Piratów z Karaibów" to okres między 2009 a 2011 rokiem.
Napewno będze czwarta część :D:D
Wolę, żeby nie było tak jak piszesz. Dzięki tym machinom i Atlantydzie, film może stracić klimat. Nie będzie już taki "piracki", tylko powstanie bajeczka science fiction dla dzieciaczków.
jestem za bo dla mnie to mialbyc film o piratach z czasow sredniowiecznych a nie pozniejszych gdzie maszyny beda to wtedy juz nie bedzie to i kicha ;/
Wolę żeby nie było tej 4 części o tym kosmosie i machinach.No co to wogóle będzie...tragedia,to już nie będa piraci...niech będzie 4 część ale o przygodach Jacka Sparrowa - PIRATA a nie kosmonauty.
Według mnie czwarta część poprostu musi powstać. Zakończenie tej seri w 3 części poostawia pewien niedosyt. Jeśli na tym poprzestano, to wielu fanów (również ja) pozostanie niezadowolonych z cyklu przygód piratów.
nie zostawili żadnej furtki otwierającej drogę do dalszych losów bohaterów, ponieważ po napisach był dalszy fragment filmu, który wg mnie wszystko zakończył.
no niby o czym teraz będą Piraci? o małym Willu, który spotyka się z małym Jackiem, zostają piratami i pływają po oceanach?
mogła by powstać 4 cześć jesziej za bo kocham ten film ale on musi nawiązywać do trylogi bo to będzie kicha musi być tam keira depp i bloom no i geoffrey rush bo bo zepsują calą trylogie a tego chyba żaden fan by niewybaczył ponoć chcą jeszcze zrobić serial na kozaczek.pl pisało no ale mam nadzieje że zrezygnują bo to była by już kompletna klapa ale 4 częśći premiera ma byc w 2008 czy 2009 roku mam nadzieje że będzie super
ps: UWIELBIAM CIE JOHNNY!
hmmmm... no to tak dla mnie ten film nie zostawil zadnej furtki do nastepnej czesci jak to bylo w 2, lecz jesli bedzie to mam nadzieje ze Will zginie i ze Elizabeth bedzie z Johnnym :) ale niech nadal bedzie woda i statki i piractwo sredniowieczne!" o i niech bedzie wiecej walk i flirtowania niz gadania :) lol
Ja bardzo lubie ten film i w niektorych momentach uwazam ze 3 byla najlepsza i najsmniejsiejsza za wszystkich poprzednich czesci. No takie jest moje zdanie a jak bedzie to zoabczymy :)
Pewnie zrobili z Willa kapitana Holendra, żeby nie angażować w czwórkę drogich Blooma i Knightley. Pewnie będą to Piraci za 10 lat: Stary Will, Stara Elizabeth, stary Barbossa i nieśmiertelny Jack (lub 2 ostatnie na odwrót, ale wątpię). Oby było coś więcej o ojczulku Jacka
Ja ma nadzieję że powstanie 4 czesc Piratów z Karaibów ,bo czy wyjaśniło sie dokąd prowadzi mapa którą Jack Sparrow ukradł Barbossie raczej NIe, albo czy kapitan Jack Sparrow ma swoją ukochaną Czarną Perłe NIe .Więc powinni nakręcic 4 czesc Piratów.
PS. Mam nadzieje że będzie więcej Kapitana Jacka Sparrowa w końcu to wszyscy może prawie wszyscy przychodzą do kina by obejrzec właśnie jego co nie??
Jack Sparrow musi odzyskac Czarną Perłe!!!!!!!
nie moze wyjść 4 część bo zepsują całą trylogie też na początku mi się wydawało że 4 częsć musi dojść do skutku ale kiedy obejrzałam nie dawno epizod po napisach na youtube.com to zrozumiałam ze wyczerpał im się temat bo lizzy ze sparrowem już nie będzie bo ma z willem dziecko wiec skoro will ma podajże zginąć to i dziecko tez musiało by a to było by okrucieństwo chyba że z rozpaczy wpadła by prosto w ramiona sparrowa a on robił by za pocieszyciela ;)ale wtedy zrobiło by się jakieś koszmarne romansidło odbiegające od 1 (zresztą 2 i 3 i tak baaaardo odbiegają od klątwy czarnej perły ale to juz szczegół ważne żeby sie miło oglądalo no nie;)) a więc moim zdaniem powinno zakonczyć sie na trylogi chociaż zanim obejżałam epizod wczesniej uwazałam inaczej ale powiedzcie sami sam barbossa i sparow to kiepski temat bo co to za piraci bez lizzy i willa co do willa to go nie zabardzo lubie ale to on zaczynał zazwyczaj przygode tak było w przypadku 1 i 2 przynajmniej lizzy miała kogo ratować dlatego obstawią za trylogią bo zniszczą cały urok tego filmu który uwazam że jest arcydziełem dlatego niemogą zniszczyć całej pieknej histori! pozdro dla fanów piratów i kotów