Słyszałam od siostry że gdzieś w internecie napisane jest że Barabossa odda życie za Jacka? Czy ktoś też o czymś takim słyszał?? 
Mi jakoś to nie pasuje...
hmm nie slyszalam. ale zakonczenie 2 czesci wskazuje na to ze Barbossa bedzie mial cos jeszcze wspolnego z Jackiem. Takze kto wie...
mi też nie!! w ogóle dziwie sie że on go chce ratować chyba że w zamian bedzie domagał sie perły ale bez przesady zeby oddawał zycie za sparrowa!!
To by było bez sensu: koleś go zabił, a on ma oddawać za niego życie? Coś tu nie gra... Chyba że w krótkim życiu pośmiertnym Barbossa przeszedł nawrócenie i odwidziało mu się. Jednak szczerze w to wątpię.
znalazłam ten txt. 
Johnny Depp revealed that Barbossa would be giving his life for Jack Sparrow when the Kraken attacks a ship that they are on (not the Pearl). 
Przeciez Barbossa już nie żyje... Sorry, ale ja może troszkę już nie czaję tego filmu xD
:) Jeżeli oglądałaś 2 częśc Piratów to na końcu wychodzi Barbossa, więc on jednak żyje:) 
Pozdrawiam.
Oba filmy są świetne, ale właśnie się zastanawiam dlaczego Barbossa znów żyje? Miał na sobie dwie klątwy czy coo??? Jesli wymyśliliście jakieś logiczne rozwiązanie, to chetnie się dowiem ;) Ale film dobry, bo nieprzewidwalny i czekam na ostatni!
na końcu klątwy czarnej perły (po napisach końcowych) małpa podpieprzyła znowu jedną monete, może przez to klątwa zadziałała znowu i dlatego barbarossa znów żyje??? :D 

;)
czego wypowiadają sie tu same kobiety??...fajnie....co do tematu to małpka zabrała monete i tym samym zrzuciła klątwe na siebie w dwójce wszyscy do niej strzelali(nieśmiertelna małpka)