Które z rekwizytów pojawiających się we wszystkich częściach filmu najbardziej się wam podobały? Mi kompas Jacka i skrzynia z sercem Daviego Jonesa.
No mi chodziło ogólnie o wszystkie części :)
No przyznam oko też było niezłe :D chociaż między prawdą a Bogiem nie chciałabym drewnianego sztucznego oka, które ponadto jeszcze bez przerwy wypada :D
Mi też busola Jacka się spodobała najbardziej ;) Ale z tym okiem to ten Ragetti niezłą jazde miał i jeszcze ciągle ta małpa mu je brała ;D Ale spodenki Jacka i ten jego płaszczyk też są spoko ;) Albo kapelusz Barbossy ;D Mi się też bardzo spodobała ta chusta Jacka ;D
kompas Jacka, sztuczne oko, mapa celów ( która zaporwadziła załoge na kraniec świata ale ma też wiele innych miejsc docelowych jak "aqua de vida" - woda życia) CZARNA PERŁA i oczywiście LATAJĄCY HOLENDER, wisiorek Jacka z opaski i malutka główka matki Jacka !!!!!!!
Czarna Perła to był piękny okręt. A Latający Holender... brak mi słów. Zachwycający i zniewalająco mroczny. Mnie jeszcze się podobał łańcuszek Tia Dalmy z hmm... pozytywką? :)
Po przejęciu Holenda przez Willa statek stał się piękny,bo wcześniej nie był zachwycający i ten gluty na podłodze :)
No ten łańcuszek co miała Tia Dalma i Jones był super i ta ładna muzyczka ;) Perła to wspaniały okręt i też bardzo mi się podoba a Holender też jest fajny, bo on ma budzić strach i to mu się udało zrealizować ;D
Jeszcze chciałabym dodać, bardzo podobała mi się "upiór" tzn. ta sukienka która "latała" w powietrzu w skrzyni umarlaka
Z busolą praktycznie nie mówicie poprawnie.
Busola z jeynki była zupełnie inna od tej z 2 i 3.
Teoreycznie mówicie słusznie.
mi sie podobała busola Jack'a i jego kapelusz oczywiście
i sukienka która latała była niezła
a ponad tro jeszcze talary dziewięciu pirackich władców było spoko ( włączając w to drewniane oko xD )
ja za jeden z najciekawszych rekwizytów uważam szpade którą Will zrobił w pierwszej części dla norringtona, a trzeciej dostał ją jones i zabił (;///) Will'a tą właśnie szpadą xddd
a pozatym to jszcze busola i pozytywki xddd
ale ta czarownica nie nazywała się Kalipso tylko Tia Dalma
a mi się wszystko podobało (:
Pewno jak mu dała pozytywkę to była jeszcze Boginią bo jako Tia Dalma to nie miała już żadnego kontaktu z Jonesem .