Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399336
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Rozczarowanie DVD!

użytkownik usunięty

Osobiście jestem zawiedziony dwudyskowym wydaniem DVD filmu "Piraci z Karaibów: Na Krańcu Świata". Spodziewałem się czegoś więcej. Miałem nadzieję, że w materiałach dodatkowych znajdą się m.in.
-niewykorzystana scena zawierająca dłuższą rozmowę Davy Jonesa z Calypso, mająca wyjaśnić niektóre przypuszczenia
-reportaż z premiery filmu(tak jak to było na poprzednich płytach)
Nastawiłem się także, że będę miał możliwość obejrzenia filmu z komentarzem twórców, co miałoby na celu lepsze zrozumienie niektórych wątków.

Mam także prośbę do wszystkich użytkowników. Czy ktoś może wie, że plotki o istnieniu specjalnej edycji 4 płytowej zawierające większą ilość dodatków i replikę statku są prawdziwe?
Przeszukałem wszystkie sklepy i nie natknąłem się nawet na żadną wzmiankę. Odwiedziłem też portal internetowy Amazon.com i na nim też tego nie ma. W poprzednim temacie na forum pewien użytkownik napisał, że jest możliwość zamówienia tego wydania w sklepach sieci Saturn. Czy to prawda?

ocenił(a) film na 10

Nie wiem, czy jest to prawda, nigdy o tym nie słyszałam.
A co do DVD, to co prawda nie mam, ale czy masz wydanie dwu płytowe?
Bo to wszystko co wymieniłeś powinno być na 2 płycie.
I na pewno jest.
Bo na 1 jest tylko film.

Pozdrawiam. ;)

ocenił(a) film na 10
Claudes

A nie, masz dwudyskowe.
Więc Sorka, nie doczytałam.
W takim razie coś się nie postarali z tym wydaniem DVD...

ocenił(a) film na 10
Claudes

Do dupy to wydanie jest, bo najciekawsze wątki nie zostały wyjaśnione ;/
a co do wydania 4 dvd + statek to życzę Wam żeby to była bujda, bo nigdy tak nie było, że można było zamówić coś, czego się nie widziało i jeszcze w takiej cenie. Śmiech na sali.
Władcę Pierścieni kolekcjonerskie wydanie 4 dvd + figurka można było zobaczyć na wielu stronkach na miesiąc przed premierą, a poza tym było tańsze.

ocenił(a) film na 9

mÓJ KOLEGA KUPIŁ W SATURNIE EDYCJE 4 PŁYTOWĄ Z FIGURKĄ LATAJĘCEGO HOLENDRA ZA 499.99 ZŁ NA SPECJALNE ZAMÓWNIE (CZEKAŁ PONAD 2 MIESIĄCE)

ocenił(a) film na 10
Jakebloom

to zapodaj zdjęcie płyt i samego statku, weź od kolegi, wrzuć na image shack czy coś podobnego i daj linka

użytkownik usunięty
Jakebloom

A mój kolega zamówił wydanie 16DVD z dołączoną Czarną Perłą w skali 1:1 i oryginalnym włosem spod pachy Johnnego Deppa, czekał cztery lata, a zapłacił jedyne 19999.99$.

Wrzuć fotkę a jak nie jesteś w stanie to nie zalewaj :P

użytkownik usunięty
Jakebloom

W ofercie dystrybutora (Imperial) czegoś takiego nie ma, z czego prosty wniosek, że to wytwór czyjejś wybujałej wyobraźni.

ocenił(a) film na 7

Z ciekawszych wersji 3 czesci Piratow natknalem sie na dwie:

1. francuskojezyczna wydawana w Kanadzie w "stalowym" pudelku, ktora mozna zobaczyc i kupic tutaj
http://cgi.ebay.com/Pirates-of-the-Caribbean-At-Worlds-End-FRENCH-STEELBOOK_W0QQ itemZ200177622274QQihZ010QQcategoryZ617QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

2. i chyba najfajniejsza edycje dla fanow jaka mozna kupic wylacznie przez netowy sklep Disneya - z dodatkami jak statek na sciane i przypinki

http://cgi.ebay.com/Pirates-Caribbean-At-Worlds-End-2-Disc-DVD-Pin-Artwork_W0QQi temZ150187032619QQihZ005QQcategoryZ617QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Moze to gadanie o statku wzielo sie z tej Disneyowskiej wersji ?

Ja póściłem taką plotkę i mam wybujałą wyobrażnie jak to ciągle podkreślasz z taką podnietą.Dziwne,że na to nie wpadłeś ...........

ocenił(a) film na 9

jutro dam wam linka do zdięcia z wydaniem 4 płytowym z figurką.

ocenił(a) film na 10

z tymi dodatkami to sie w zupełności zgadzam.!
tez liczyłam , że niewykorzystane sceny wszystko wyjasnia,
bo po tych dyskusjach na forum, to jest wiele do wyjasniania.!

pozdrawiam ;]

ocenił(a) film na 10
rozdi

No niestety Orlando, przez cały dzień nie dałeś linka, więc jesteś KŁAMCĄ!! Lepiej nie udzielaj się już na FW, a jak jeszcze raz słowo powiesz o "4 dvd piraci ze statkiem" to Ci zaje**e.

ocenił(a) film na 4
Nameless

Jest takie wydanie jednak co do poprawności stwierdzenie że jest ze statkiem czy coś to można podyskutować.Znalazłam za to dość dziwną i fajną wersję:
http://www.imagic.pl/public/pview/92858/f14e62e89da0b4d693334110.L.jpg
Ale postaram się znaleźć 4 płytową wersję.Wiem że gdzieś mi się pojawiła na jakiejś stronie a ja głupia nie zapisałam ani stronki ani obrazku.

ocenił(a) film na 4
Jenks

o znalazłam następne tylko nie wiem czy to ma jakiś związek z PotC chodź tam tak pisze...
http://www.amazon.com/Pirates-Caribbean-Collection/dp/B000JF3QFM/ref=sr_1_12?ie= UTF8&s=dvd&qid=1196531582&sr=1-12

ocenił(a) film na 4
Jenks

I NASTęPNE:
http://www.amazon.com/Pirates-Caribbean-III-Worlds-Collector/dp/B000WX5KTQ/ref=s r_1_32?ie=UTF8&s=dvd&qid=1196531881&sr=1-32

ocenił(a) film na 10
Jenks

1 link - wydanie 2 dvd takie jak u nas tylko w innym kraju, dlatego inna okładka
2 link - nie sądzę by coś związanego z PotC
3 link - zegarek... to nie jest statek... i nie kosztuje to 400 zl na zamówienie lol
poza tym jest chu***y

Nameless

Też się zawiodłam ;( I TO BARDZO! Liczyłam na komentarze podczas filmu ;/ zawsze to wiele wyjaśniało. Może keidyś wydadzą dvd jeszcze bardzj specjalne lol ze tak powiem :/

ocenił(a) film na 10
S_R_Corpse

to co w takim razie wogóle na tym 2 dysku jest ????????

i czy są tam wywiady z aktorami??

użytkownik usunięty
LadyPiratQQa

No zaryzykowałam i kupiłam 2dvd. Nie żałuję, choć jakość płyty z dodatkami jest słabsza.
Na 2 dysku są przeróżne dodatki i całkiem ciekawe:
-Keith i Kapitan: na planie z Johnnym Deppem i Legendą Rocka
-Karaibskie wpadki
-Sceny wycięte (z komentarzem Gore'a) - 2szt. :)
-Opowieść o wielu Jackach
-Analiza sceny - Wir
-Mistrzowie projektów- kreowanie świata Piratów (min. mapa, Singapur, strój Keitha)
-Świat Chow Yun-Fata
-Rada Piratów
-Maestro - muzyka Zimmera
-"Hoist the colors" - historia piosenki i jej "motyw przewodni"

Bardzo ciekawą rzeczą jest przedstawienie wszystkich "talarów". Co jest kogo, jakie ma znaczenie i krótka historia jego posiadacza. :)

użytkownik usunięty
S_R_Corpse

A ja tam komentarze mam gdzieś, rzadko zdarza mi się obejrzeć film z komentarzem, zazwyczaj mnie to wkurza i w trakcie oglądania w końcu komentarz wyłaczam i oglądam normalnie do końca :P

ocenił(a) film na 7

http://www.amazon.com/Pirates-Caribbean-Worlds-Exclusive-Captain/dp/B0010T2W9C/r ef=sr_1_29?ie=UTF8&s=dvd&qid=1197116923&sr=1-29
ja cos takiego znalazlem, ale wersje z tymi modelami statkow tez gdzies widzialem

użytkownik usunięty
Teferi

Wydaje mi się, że to jednak tylko plotka, a wzięła się być może z wydania, co prawda, czteropłytowego, ale całej trylogii i niestety(?) bez żadnej figurki czy modelu statku.

http://www.empik.com/produkt?productId=prod230068&_name_=Piraci_z_Karaibow_Trylo gia&slotName=RecommendedBook

PS: O tym, że znajdują się tu 4 płyty a nie 3 dowiedziałam się z ulotki reklamowej dołączonej do wydania dwupłytowego 3 części.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

czy w wydaniu 2-dyskowym są wywiady z aktorami??????????

użytkownik usunięty
LadyPiratQQa

Zależy o jakie Ci chodzi. ;) Są rozmowy o filmie... To co wymieniłam wyżej.

Mi sie to wydanie podoba. Świetny jest ten materiał o Jacku i Keithie Richardsie. Poza tym jak zwykle niezawodne Karaibskie wpadki ;). Dużo komentarzy twórców i Johnnego. Chociaż wg.mnie powinni też dać wypowiedzi innych aktorów. I analiza tej sceny, gdzie jest wiele Jacków- rewelacyjny materiał :). W każdym bądź razie pieniędzy nie żal ;)

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

Zgazam się. :)

Czy ktos wie gdzie mozna obejrzec te usunięte kawałki sceny rozmowy Kalipso i Jonesa

Gdzie mozna znalesc na necie jakies komentarze scenarzystów na temat scenariusza jezeli nie ma tego na DVD ?? Mogłby ktos linka zapuścic.