Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399343
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

SŁABIUTKI

ocenił(a) film na 3

Pierwszą część dało się jakoś obejrzeć, podobnie drugą. "Na krańcu świata" jednak oglądałem męcząc się cholernie. Przed seansem nastawiałem się na czystą rozrywkę, czyli znakomite efekty, akcje i ciekawy, ale nie jakiś ambitny scenariusz. Jedyne co zostało to zajebiste na maksa efekty specjalne i jedna jedyna akcja na cały 2,5 godzinny film. Mam tu na myśli oczywiście scenę finałową, która trzymała wysoki poziom. Resztę filmu można sobie spokojnie darować. Rozumiem, że to ma być ciekawa bajka, ale pływanie statkami i ciągłe gadanie raz o miłości, raz o skrzyni, raz o jeszcze innych kompletnych pierdołach przez 2 godziny to nic rozrywkowego. Podobno film ten ma też zajebisty humor. Na moje nie bardzo. Znacznie lepszą bajką, którą można obejrzeć dla rozrywki i która powstała w tym samym roku jest "Transformers". Choć scenariusz też jest głupi to przynajmniej jest świetny humor(nieporównywalnie lepszy od tego z "Piratów")i lepsza akcja. Gadki są miejscami niesamowicie głupie, ale 100x bardziej wole patetyczne wywody robotów o sprawiedliwości niż opowieści o jakichś czarach, łukach i sercu Davy'a Jonesa.

"At world's end" - 2/10, no może 3/10, bo efekty i ta ostatnia sekwencja są naprawdę zajebiste.
"Transformers" - 6/10, no może 7/10, bo pomimo głupot jest i zajebista akcja, i jeszcze bardziej zajebiste niż w "Piratach" efekty, humor, a całość bez problemu da się oglądać.
Podsumowując "Transformers" to gówienko, które nadzwyczaj świetnie się ogląda. "At world's end" to gówienko, którego oglądać się praktycznie nie da. Pozdrawiam:)