Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399336
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Słaby Rozczarowanie

użytkownik usunięty

Po świetnej jedynce i genialnej dwójce, miałem nadzieje że będzie dobrym zakończeniem całej serii, lecz to co zobaczyłem nie mogłem uwierzyć na własne oczy że można spartolić tak świetną trylogie. Czy za 3 część odpowiedzialni są inni ludzie i ktoś zupełnie inny ją tworzył? Prawdopodobnie tak , bo nie wierze że można tak skopać film stworzony przez tych samych ludzi co byli odpowiedzialni za poprzednie częsci. Przecież 3 częśc to kompletne nieporozumienie, do pięt nie dorasta swoim poprzednikom. Gdzie te zawrotne akcje, dynamika, humor, wciągajacy scenariusz który porywa widza w świat przygód a przede wszystkim jako film rozrykowy? Niestety świetnymi efektami specjalnymi nie da sie zatuszować, głównego sensu tworzenia filmów, a on właśnie nic innego nie prezentuje jak tylko efekty specjalne. Już pomijam fakt że technicznie znacznie gorzej sie prezentuje niż poprzedniki, a w kwestii merytorytcznej jest to kompletna klapa. Ten film jest tak nudny, wtórny bez żadnych emocji, jeden z nawiększych na ktorym sie zawiodłem. 80% gadaniny o dupie marynie ciągle tylko dialogi dialogi dialogi, jak bym chciał sobie posłuchać aktorów to bym włączył telenowele, plus 20% niezłej końcówki i ot co mamy kolejny wysokobudżetowy hicior bez zadnego ładu i składu, pomieszanie z poplątaniem, przerost formy nad treścią.

bez przesady to najgorszy film z piratów z karaibów ale ledwo gorszy niż pozostałe