Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399328
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Na koncu filmu jest pokazana scena 10 lat pozniej. Tak sie ostatnio zastanawialam, czy
czwarta czesc dzieje sie po tych wlasnie 10 latach, czy ona poprostu przedstawia dzieje
Willa i Elizabeth, a czwarta czesc dzieje sie duzo wczesniej. W sumie nie widac az tak duzej
roznicy w wygladzie bohaterow w czwartej czesci (przynajmniej nie, wygladaja na starszych
az o 10lat) A z reszta watpie aby Sparrowi zajelo az 10 lat zeby wkoncu znalesc fontane
mlodosci.
Nie wiem, czy sie jasno wyrazilam, ale mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi. ;)

ocenił(a) film na 7
Amatorka07

NIe. Akcja czwartej części ma miejsce przed spotkaniem Willa i Elizabeth po 10 lat żeglugi Holendra między zaświatami. Nielogicznośc ta wynika z faktu że robiąc tą scene na finał 3 części nikt wtedy nie myślał o robieniu kontynuacji. NaKrańcu Świata miało być ostatnią częścią serii.

użytkownik usunięty
rusekolsztyn

Nie. Przecież pod koniec trójki Sparrow kradnie mapę do Fontanny Młodości, a w czwórce mamy pokazane tego następstwa, czyli ludzie rozprowadzają plotki, że Jack rekrutuje załogę w celu odnalezienia tej fontanny, nawet pojawia się ta sama mapa. Wątek Willa i Elisabeth się skończył i chyba już nie będą wchodzić w interakcję z Jackiem.

Amatorka07

mam pytanko, czy we wcześniejszych dwóch częściach była jakaś scena po napisach końcowych ?

ocenił(a) film na 10
karo_16_10

tak, po każdej części piratów po napisach końcowych jest krótka scenka

ocenił(a) film na 7
Amatorka07

Taki nie do końca happy end wyszedł z tą parą..

Swoją drogą, czyżby to było dziecko Willa ?

ocenił(a) film na 10
Sier

Napewno bo co by ono tam robiło?