Na koncu filmu jest pokazana scena 10 lat pozniej. Tak sie ostatnio zastanawialam, czy
czwarta czesc dzieje sie po tych wlasnie 10 latach, czy ona poprostu przedstawia dzieje
Willa i Elizabeth, a czwarta czesc dzieje sie duzo wczesniej. W sumie nie widac az tak duzej
roznicy w wygladzie bohaterow w czwartej czesci (przynajmniej nie, wygladaja na starszych
az o 10lat) A z reszta watpie aby Sparrowi zajelo az 10 lat zeby wkoncu znalesc fontane
mlodosci.
Nie wiem, czy sie jasno wyrazilam, ale mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi. ;)
NIe. Akcja czwartej części ma miejsce przed spotkaniem Willa i Elizabeth po 10 lat żeglugi Holendra między zaświatami. Nielogicznośc ta wynika z faktu że robiąc tą scene na finał 3 części nikt wtedy nie myślał o robieniu kontynuacji. NaKrańcu Świata miało być ostatnią częścią serii.
Nie. Przecież pod koniec trójki Sparrow kradnie mapę do Fontanny Młodości, a w czwórce mamy pokazane tego następstwa, czyli ludzie rozprowadzają plotki, że Jack rekrutuje załogę w celu odnalezienia tej fontanny, nawet pojawia się ta sama mapa. Wątek Willa i Elisabeth się skończył i chyba już nie będą wchodzić w interakcję z Jackiem.
Taki nie do końca happy end wyszedł z tą parą..
Swoją drogą, czyżby to było dziecko Willa ?