PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121760}

Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 398 tys. ocen
7,7 10 1 397512
6,2 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Scenariusz

ocenił(a) film na 3

Do premiery troche ponad pół roku a fabuła nie jest jeszcze w zasadzie do końca znana. No bo co, wiemy tyle że Will i Elizabeth popłyną razem Barbossą po Jack'a a lord Buckett (albo jakoś tak) zamierza z pomocą Davy'eya Jones'a zdobyć panowanie na oceanach i zbić wrystkich piratów. Piszcie swoje pomysły co do fabyły tego filmu, miejsc akcji itp. Może ktoś trafi właśnie idealnie w prawdziwy scenariusz.
Zamieszczajcie tu też wrzystkie nowe informacje o filmie!
A chętnych do napisania własnego scenariusza zapraszam do mnie. Można tam też obejrzeć moje Filmiki i Rysunki.

JaszczurXP

Ja znalazłam w necie cos takiego :
http://www.gwiezdne-wojny.pl/b.php?nr=225016 [www.gwiezdne-wojny.pl/b...]
Na razie filmu nie ma ale są Spoilery: a te prezentują się o wiele lepiej niż druga część

Jak wiadomo, Jack nieżyje, Perła zatonęła, a morzami i oceanami włada Kompania Wschodnioindyjska . Will, Elizabeth, Gibbs i reszta pod dowództwem kapitana Barbosy wyruszają na Kraniec Świata by przywrócić Jacka do życia... a 3 część ma się zacząć gdzieś na wschodzie (Chiny, Japonia i takie tam), gdzie inni piraci porywają Elizabeth i trzeba jąwymienić na Willa.
Potem ratują Jacka i wtedy rozpoczyna się zabawa, bo każdy każdego sprzedaje, zdradza itp. Czyli normalka u Sparrowa.
Oczywiście by wszystko skomplikować ojciec Jacka Grant Sparrow ma też go szukać.
Kapitan Barbosa umarł, ale Tia Dalma go wskrzesiła - w podobny sposób wskrzeszą Jacka (i pewnie w czwartej części tę osobę, któa zginie w trzeciej, bo podobno ma zginąć ktoś z głównych bohaterów).
Cutler Beckett kontrolujacy Davy`ego Jonesa domaga się od niego by podał mu na tacy wszystkich piratów. Norrington zostaje admirałem.
Tymczasem piraci gromadzą armadę by zmierzyć się z kompanią wschodnioindyjska (no może w końcu jakaś porządna bitwa morka będzie).
Okazuje się, że kobietą, w której kochał sie Davy Jones jest nie kto inny jak nasza kapłanka Voodoo - Tia Dalma, która rzuciłą go dla ... Sparrowa.
Wszystko wskazuje na to, że 3 skończy się jeszcze bardziej urwana niż dwójka.

ocenił(a) film na 3
Cpt_Pchelka

No i to się nazywa konkretna informacja. Dzięki Pchełka. A i wiesz, mówią że pierwsze wrażenie jest bardzo ważne, w twoim przypadku jest tak dobre że dodaje cię do ulubionych. I zapraszam cię ponownie do mnie- wkrótce pojawią się tam nowe Filmiki i Rysunki.

JaszczurXP

Dzieki ...! Czuję sie wyróznowna i napewno wpadne :) :)

ocenił(a) film na 3
Cpt_Pchelka

Ale trzeba skorygować jedną rzecz- twórcy na razie wykluczają powstanie części 4 a scenariusz do trzeciej części powstał równolegle z scenariuszem 2. Więc na pewno 3 część nie skończy się urwana. Myślę ze będzie się kończyć podobnie jak część pierwsza - jako pojedyńczy film ale z możliwoscią na sequel.