Między czym a czym waha się Jack??!! W filmie nie było to wyjaśnione a ja umieram z ciekawości. Tia Dalma mówiła jakieś aluzje co do Jacka i jego niezdecydowania, ale ja i tak nie wychwyciłam o co w nich chodziło, ale moze wy macie jakies zródła i jesteście w stanie udzielić mi odpowiedzi na to pytanie które nurtuje mnie od tak dawna:PP
to było wtedy kiedy Will ,Jack Gibbs i reszta załogi...popłyneli do Tii Dalmy,zeby ta powiedziała im co jest w skrzyni!:D
Mi chodzi o busole. Jack był niezdecydowany,a ja próbuję się dowiedzieć między czym a czym się wahał:)
chodzi o to ze Jack lubi Lizzie ale nie chce jej kochac wiec busola sie zepsuła?
Jack-jak to powiedziała Tia Dalma "nie wie czego chce" poniewaz był on strasznie zdenerwowany całą zaistniałą sytuacją z Krakenem. Wiedział że czas spłacenia długu wobec Davy Jonsa jest bliski i że wyśle on Krakena aby ten odnalazł Jacka.
Moim zdaniem dlatego nie wiedział czego chce. Bo ta historia z Lizzy jest mało prawdopodobna, ponieważ Jack jeszcze przed spotkaniem jej, nie wiedział czego chce.
Pozdrawiam.
Ale pamiętajmy, ze busila pokazuje to czego PRAGNIEMY, a nie to co KOCAHMY, wiec moze Lizzy tylko go pragnie a nie kocha i podobnie jest z Jackiem:(..a no wałsnei jak myslicie czy on kocha Jacka??
Przed spotkaniem Lizzie, Jack nie szukał skrzyni, tylko wyspy ze skarbem (Isla de Muerta) i wiedział czego chce. A busola pokazuje to czego pragniemy najmocniej. Jak dla mnie najlepiej by było, gdyby ta dwójka była razem. Ale to raczej złudne nadzieje. ;P