Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399336
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Sami zobaczcie znalazłem to w wilkipedii

(czytajcie to o 3czesci)

Piraci z Karaibów Klątwa Czarej Perły Willa Turnera poznajemy jako kowala. Gdy jego ukochaną, Elizabeth Swann porywają piraci postanawia ją uratować. W tym celu uwolnia z celi kapitana Jacka Sparrowa. Wszystko kończy się dobrze, a Elizabeth zostaje narzeczoną Willa.

Piraci z Karaibów Skrzynia Umarlaka W drugiej części trylogii poznaje swojego ojca, Billa "Buciora" Turnera, który stanowi część załogi - Latającego Holendra. Postanawia za wszelką cenę uratować go z rąk Davy'ego Jonesa.

Piraci z Karaibów na Krańcu Świata W trzeciej części żeni się z Elizabeth, gdzie ślubu udziela Hektor Barbossa. Ślub odbywa się podczas bitwy na statku. W ostatecznej bitwie Davy Jones przekuwa mu serce szablą, a Will przy pomocy Jacka uśmierca Davy'ego. Will zostaje kapitanem Latającego Holendra, a Elizabeth ma za zadanie pilnować Skrzyni Umarlaka, w której teraz znajduje się serce Willa. Will nie jest jednak skazany na wieczną służbę na Holendrze. W wersji reżyserskiej filmu Tia Dalma powiedziała że jeśli po pierwszych 10 latach służby, ukochana kapitana pozostanie mu wierna i będzie na niego czekała na brzegu morza, to wtedy kapitan Holendra będzie mógł wrócić na stałe na ląd. Po napisach końcowych widzimy ukrytą scenę, w której Elizabeth czeka na Willa wraz z jego synem, a więc klątwa zostaje zdjęta.

ocenił(a) film na 10
Kubzen95

Sama niewiem czy chce żeby to był Happy End czy nie. Wolałabym żeby powstała 3 częśc np. o ratowaniu Willa itp., a jak wy myślicie...?

ocenił(a) film na 10
Kubzen95

ja tez bym chciał zeby powstał nastepna czesc ale juz nie o Willu i sprawie holendra teraz fajnie by było gdyby Było coś na temaT tej wiecznej młodosci

ocenił(a) film na 9
Kubzen95

Trójka mi się najbardziej NIE podobała z całej trylogii: za dużo efektów specjalnych, a w połowie filmu to sie naprawde pogubiłam (kto z kim? dlaczego? gdzie? jak?)....i jak przeczytałam kiedys o czym ewentualnie ma powstac 4, to sie naprawde przeraziłam... ja nie jestem za tym aby robili 4 część... NIE!!!

Kubzen95

No oczywiście, że to był happy end! Cały czas to mówiłam! Tylko oczywiście prawie nikt mi nie wierzył :(

A co do 4 cz. to ja nie chcę żeby powstała.

femles_CS

Chciałabym , żeby powstała kolejna część "Piratów z Karaibów" , bo to mój najukochańszy film!

ocenił(a) film na 8
Euhenia_2

ja tekże chce aby powstała 4 cześć.

ocenił(a) film na 7
Kubzen95

Dziękuję Ci bardzo za to za, że to napisałeś, ponieważ końcówka mnie dobiła, a tak jest happy and, a i tak mogą zrobić 4 część tylko, że głównym bohaterem będzie Johnny Depp.

ocenił(a) film na 8
niebezpiecznygroszek

Dla mnie trzecia część byłaby cudowna gdyby skończyła się o 15 minut wcześniej (do momentu jak Lizzy walczy z Jonesem ). Strasznie mi się nie podobało, że to właśnie Will został skazany na dowodzenie Latającym Holendrem.
Teraz kiedy już przeczytałam ten fragment z wikipedii, cieszę się bo jest podstawa by twierdzić, że jednak jest ten upragniony Happy End.

ocenił(a) film na 10
Bellatrix_3

a ja myśle że 4 część może być wyjaśnieniem nie wyjaśnionych wątków które się pojawiły w 3 części np co jack zrobił sao fengowi to by też wyjaśniało czemu w filmie nie było by Willa.