Ciekaw jestem, jako rolę w filmie odegra tureckie więzienie. Moglismy je zobaczyc na początku "Skrzyni Umarlaka". Jest to z pewnością wazniejsze miejsce niż mozna by poczatkowo uwazac. To z tamtąd Jack zdobył odcisk klucza. Musi to więc byc jakies wazne miejsce.
Dlaczego poruszam ten temat? Otóż w obsadzie trzeciej częsci figuruje taka osoba jak "Turecki strażnik". A więc jego (więzienia) wątek zostanie ponownie poruszony w filmie. Tylko w jaki sposób i dlaczego?
A co wy o tym sądzicie?
Może tak może nie :). W obsadzie tak jak ,,Turecki strażnik,, figurują
Turetcy piraci, może reżyser miał jakiś większy plan co do tureckiego więzienia ale chciał bardzej przybliżyć ten motyw w 3 lub 4 częśći. Może to był tylko wymysł wyobrażni który miał na celu urozmaicić film, a może jeszcze w tym tureckim więzieniu przesiadują takie szumowiny i ludzie ,,postrachy morza,, , że dpbrze znają legendy a takich ,, magicznych(bardzej pasuje DIABOLICZNYCH) przedmiotach jak np: Skrzynia Davego Jonesa i to od nich Jack chciał zdobyć płutno na którym jest widoczny klucz. Może jest tam jakiaś podziemna kryjówka. Zabaczymy porzyjemy, nie mam pojęcia czym nas jeszcze może zaskoczyć reżyser, ale w takim filmie wszystko jest możliwie. Co wy o tym myślicie ?
Ja mysle, że wątek tureckiego w 3 sie rozwinie, wspominali o tym nawet Eliot i Rossio w komentarzu audio Skrzyni.
Właśnie sprawdziłam ten komentarz, ale nie mówią nic konkretnego. Jedynie, że w ten sposób rozwijają inny typ narracji, gdzie nie mówią nic wprost, widz sam się musi domyśleć, że Jackowi jakoś udało się tam dostać i zwinąć rysunek klucza.
Chociaż wydaje mi się, że gdzieś przeczytałam drobną informację, że w trójce będzie troszkę więcej powiedziane o tym więzieniu.