Ile lat według was ma Jack i Will?? We filmie mowia ze Jack jest stary, a wedlug mnie nie wyglada na takiego starego :D:D ja bym Jackowi dala gdzies mniedzy 30 a 40, a Willowi 23 albo 25
Biorąc pod uwagę, że Will i Elizabeth są rówieśnikami, a w pierwszej części pokazani są jako dzieci, dodajmy do tego jeszcze słowa Elizabeth które wypowiada na Czarnej Perle ?Widziałam go osiem lat temu w drodze z Anglii?, więc zakładając, że na początku mieli po 10 lat, teraz mają 18, w dwójce minęło z parę miesięcy więc mają po 19.
A Jack? wracając do pierwszej części filmu, minęło 10/11 lat odkąd zabrano mu Perłę, wg. drugiej części filmu ?Kapitanował? na niej 2 lata, łącznie mamy 13 lat <to własnie za te 13 lat ma dług do spłacenia>, dodajmy, że Jack musiał mieć minimum 18 lat jak został kapitanem, więc w najlepszym przypadku ma około 31 lat, ale prawdopodobnie tak szybko nie zyskał tej ?posady? więc daje mu jakieś 35 lat.
mnie sie wydaje tak na oko ze Lizzy ma 24 lat Will ma 28 a Jack ma conajmiej z 40 :D tak mnie sie wydaje
Przy ocenie postaci, nie bierzcie pod uwagę wieku aktorów. Will nie może być starszy od Lizzie, bo są rówieśnikami, co wyraźnie jest pokazane w 1 części. Kiedy poznajemy ich jako dzieci, mają 10-12 lat, a Jack jest od nich starszy conajmniej o 10 lat (biorąc pod uwagę informacje o przeszłości Jack'a podane w filmie), więc jak dla mnie ma on 29-31 lat (lub trochę więcej), ale z pewnością nie dobił do 40. ;PPP
Co do Willa to myśle, że na coś koło 22 lat. Z tego co pamiętam w filmie nie jest powiedziane, że William i Elizabeth są równolatkami. Lizzy mówi, że po raz pierwszy widziała go 8 lat temu. Moim zdaniem ona mogła miec wtedy jakieś 9-10 lat a Will 10-12. Myśle, że jest on starszy od Elizabeth o jakieś 2 lata.
A co do Jack'a..... sądze, że Sparrow ma 30-40 lat. Tak dokładniej to 34-36. Takie jest moje zdanie
przepraszam, że się wtrącam, ale w jedynce było podane że will i elizabeth mają po tyle samo lat. Było to na wyspie kiedy załoga barbossy porwała elizabeth i jej krew nie pomogła. wtedy pintel mówi, że wiek się zgadza i sama powiedziała ze jest córką billa turnera choć nią nie była. tak więc musza mieć po tyle samo. mi się wydaje, że jack ma około 35 lat, bo wątpię, że w wieku 18 lat został kapitanem.
Z tego co ja wiem to Will i Elizabeth są w jednym wieku i mają mniej wiecej 20. Jack ma koło 40 biorąc pod uwagę ile już przeszedl, ile się o nim mówi i jakie "liczby" ze swojego życia podaje ;].
Na pewnym blogu znalazłam "linię czasu" z której dowiedziałam się o wieku naszych bochaterów
Jack Sparrow- 40-44 lat
Will Turner- 20 lat
Elizabeth Swann- 18 lat
Hector Barbossa- 45-50 lat
Sao Feng- 45-50 lat
Bucior Turner- 45-50 lat
James Norrington- 40-44 lat
Cutler Beckett- 40-44 lat
Davy Jones- 240 lat :)
Kapitan Teague- około 60 lat
Między klątwą a skrzynią minął rok czasu.
Z moich obliczeń wynika, że gdy Jack się urodził, to jego tatuś był bardzo młody. Ale w tamtych czasach było to normalne.
Więc tak: Will i Elizabeth mają 18. Gdziesz tak czytałam, nawet nie wiem, czy nie na filmwebie. W każdym razie mają 18.
Jack, no cóż, to pirat, więc po tylu latach na morzu i wgl. może wyglądać na więcej niż ma, ale moze tak około 30?
tu można odnieść się do wypowiedzi From_Hell_2 i TheCloudEater, więc skoro Jack kapitanował na Perle 2 lata, potem go Barbossa zostawił na tej wyspie, minęło 10 lat. A jeżeli Jack był kapitanem, to moim zdaniem mógł mieć tak najmniej 16-17 lat więc 12+17=29, albo 12+16=28. Czyli 29 albo 28. Jak na mnie to Jack nie wygląda wogóle na starego, bardziej jego tata, to wiadome, ale nawet jego tata nie wygląda na jakiegoś super starego. Poza tym teraz dowiadujemy się, że Angelica była dawną miłością Jack'a. Na a przeciez ona jest wygląda na młodą. Wiem, że czasem w filmie mówili np. jak Jack był w celi i mówił do psa: "Zostaliśmy tu sami, ty i stary Jack" ale przecież widać, że nie użył tego dosłownie. Do znajomych czasem mówimy np. "cześć stary" no ale przecież nie używamy tego z określeniem do wieku.
Czyli
Elizabeth-18
Will-18
Jack-28-29.
jack napewno nie mial na filmie 28-29 lat zbyt duzo przezyl zeby byl tak mlody raczej 38 okolo