Wpisujcie się tutaj jeżeli uważacie, że 3 część Piratów jest dobrym filmem, że wcale ta część nie jest beznadziejna...
jasne, że się wpisuję! A jak:)! Cała trylogia jest the best, a ta część jest suuuperowska:D Ostatnio oglądałam ją dokładnie i stwierdziłam że jest megaekstra:D
jasne ze rzadza!!!!!!!! 3 jest exstra zreszta jak cala trylogia pozdrawiam fanow hehe!!!!
Wpisuje się x)
Osobiście się poryczałam na tym filmie (ze śmiechu i ze wzruszenia)x)
Piraci z Karaibów to świetny film !! Trzeba go zrozumiec a nie oglądnie się go tak sobie i później pisze się że to "gniot" Nie zgadzam się !!Ci którzy uważają, że to gniot to się nie znają i tyle!!!!!
Pozdrawiam fanów trylogi!!! ;)
Ja też uważam że piraci to cos wspaniałego!! Poprostu boski film!
Pozdro dla fanów :P
WPISUJĘ SIĘ! Niedawno oglądałam ten film po raz kolejny (dostałam na Mikołajki :)). Jest to NAJLEPSZA trylogia!!! I mało obchodzi mnie zdanie antyfanów ;)
P.S. Zachęcam wszystkich do kupienia wydania DVD! Jest mnóstwo dodatków! Jedna płyta jest z filmem a druga ze zdjęciami z planu, wypowiedziami aktorów i twórców i wiele wiele innych! Można sie naprawdę dużo dowiedzieć o tworzeniu tego dziełka :))
Najlepsza? No coż, fajnie się ten film ogląda, podobnie jak dwie poprzednie cżesci, ale pod każdym względem cztery trylogie są lepsze od PzK. A są to:
- Stara Trylogia "Gwiezdnych Wojen" (czyli te epizody nakręcone 30 lat temu)
- Władca Pierścieni
- Ojciec Chrzestny
- Indiana Jones.
Nie jest to tylko moje zdanie. Zobaczcie na ilosc zdobytych nagród, miejsca w top100 filmwebu czy chociazby liczbę fanów. Bez urazy, ale gdyby naprzeciw siebie staneli fani startch gwiezdnych Wojen i fani Piratów z Karaibów, to fani PzK zostali by stratowani niczym mrówka przez słonia. I chyba nawet nikt by nie zauważył tej "plamy na podeszwie buta". Nie zrozumcie mnie źle - uwielbiam PzK, ale jest to film po prostu dobry. Do genialności sporo mu brakuje.
Natomiast warto zauwazyc, że pod wieloma względami PzK to trochę zmiemiona wersja Gwiezdnych wojen, osadzona w pirackim uniwersum. Serio!
I nie mówię tu tylko o postaciach( np. Pintel i Ragetti oraz Threepio i R2D2), ale i fabule (zobaczcie w jaki sposób kończą się "Skrzynia Umarlaka (2006) i "Imperium Kontratakuje" (1980).
Nie chce sie z Tobą kłócić. To, że Piraci są świetną trylogią to TYLKO I WYŁĄCZNIE moje zdanie. Nie mówię, że tak jest naprawdę. A Gwiezdne Wojny (z całym szacunkiem dla ich fanów) uważam za nudny film i tyle. Może dlatego, że niezbyt lubię takie opowieści "z kosmosu" ;). Pozdr!
Pirates of the Caribbean ;*:*:*:*:*: genialny film, czy będzie nominowany do oscara???????????????????
"stratowani niczym mrówka przez słonia"??? ty pomyśl zanim coś napiszesz... (wiesz, że słonie bardzo się boją takich małych zwierzątek?:)
Wim, jak się ich boją ;) To tylko takie porównanie. Co roku w usa i w europie zbierają się wielotysięczne konwenty fanów z calego świata. Niestety, piraci nigdy sie czegoś takiego nie doczekają, bo uniwersum przedstawione w filmie PzK jest takie trochę... za mało rozległe i mniej działa na wyobraźnię niż chociażby GW czy Władca Pierścieni. Mimo wszystko troszkę szkoda, bo PzK to bardzo fajny film.
A jeśli chodzi o "najlepszą trylogię" to pod kilkoma względami PzK są taką trylogią. Tylko że w porównaniu do Indiany Jonesa, starych Gwieznych wojen czty Władcy Pierścieni i Ojca Chrzestnego wypadają po prostu... tak sobie. Zarówno pod względem nowatorstwa, klimatu i wielu innych rzeczy. Co nie oznacza że PZK to film zły! Nawet na torturach nie powiedziałbym że PzK to zły film!
Jestem naprawde zadowolony ze po mnie nie pojechaliście i uzyskałem kulturalne i miłe odpisy (a to na filmwebie coraz rzadziej się zdarza) wiec szacun dla was. Chyba obawiałem się zbluzgania po postach irysa (jego wczesniejsze zdania tyu "kto uważa inaczej to się nie zna" to sa tak głupie że szkoda komentowac nawet...)
A właśnie Irys, mam do ciebie pytanko.
Mówisz że starych Gwiezdnych Wojen nie lubisz. W tej sytuacji nasuwa mi się pytanie "czy ty je wogóle widziałeś?" Tak z ciekawości.
I skoro już mowa o konwentach fanowskich, to polecam zerknac na ten filmik - fajna rzecz:) Momentami zabawne;) gigantyczny zjazd fanów
http://www.youtube.com/watch?v=PJohMu7hNuo
Oglądałam. Ja takich filmów nie lubię. Wladcę pierścieni też oglądałam i też mi się nie spodobał. Każdy ma inne gusta i nic tego nie zmieni.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)
Ja również życzę miłego dnia i dziękuje za kulturalną rozmowę:)
A jednoczęnie, zgodnie z tematem podpisuję się tutaj, bo uważam że "Na Krańcu Świata" to całkiem niezly film (moja ocena - 7-/10 )
Pierwszą częśc oceniam na 10/10, natomiast Skrzynie Umarlaka takze na 7-/10. Uważam że 2 i 3 to przyjemne filmy, choc jednocześnie mogę wyniemienic jakieś 100 albo i wiecej lepszych :)
Tym niemniej - wpisuję sie tu jako fan pierwszej czesci (czyli "Klątwy Czarnej Perły")
I zapraszam wszystkich do dyskusji w to miejsce:
http://www.filmweb.pl/topic/739160/%22Gwiezdne+Wojny%22(stara+trylogia)+a+%22Pir aci+z+Karaibow%22+-+porównanie.html
O podobieństwach Piratów z Karaibów do starych Gwiezdnych Wojen. Zachecam do dyskusji.
Pozdrawiam wszystkich fanów Piratów z Karaibów i starych Gwiezdnych Wojen. May the force be with you ;)
Wpisuję sie!! moze nie jest tak śmieszna jak poprzednie czesci ale jest piekna z innego powodu jest bardzo poruszajaca i smutna !!!
ja za najgorszą część uwazam 2, ale i tak była jak dla mnie bardzo fajna ; ) w ogole lubie tych piratów, więc przymykam oczy(oka ? xD) ;)
Powiem tak.
Uwielbiam całą trylogię ale in my opinion 1 i 2 część są lepsze od 3.
Pierwsza jest genialna i podoba mi się najbardziej, 2 i 3 też bardzo lubie, ale 3...nie jest gniotem, na pewno nie. Ale w moim odczuciu jest momentami po prostu nudna. Gdy oglądałam ją w święta, bo w zasadzie rodzina mnie zmusiła:) to cholernie nudziła mi się, oglądałam w zasadzie tylko dla Jacka...i wyczekiwałam tylko scen z nim by sie jak zawsze pośmiać:)
No ale btw cała trylogia jest świetna tylko takie małe zastrzezenie do 3 cz, którego nie mam ani do 1 ani do 2:)
Pozdro złomy
niech stracę, wpisze się jeszcze raz! Ale czemu to właścieiwe ma służyć? Bobiciu rkordu komentarzy (który chyba został bopity na frum o Ewanie McGregorze, gdzie dszło do ponad 1000 wpisów, czy może gdzie indziej, chętnie to zobacze ;))?
No wiadomo, ze film był boski:P Czasem przynudzał, ale to nie jest dno... Jest bardzo dobry bo trudno jest nakręcić beznadziejny film z dobrymi aktorami...
a ktos z was byl na premierze lub przedpremierze??? ja bylam :P lolowato bylo haha :P a czekalam na to caly roczek heh... :P