Zadajemy sobie pytania, ale odnoście filmu tylko. Osoba która odpowie dobrze zadaje następne pytanie(odpowiedz musi byc zatwierdzona przez zadającego ;)).
Ja zacznę:
Johnny Depp miał w filmie dublera. Od czego?
od dłoni,
ale czekanie na akceptacje to nie jest dobry pomysł,osoba zadająca może nie zjawić się np. przez parę dni,ale niech Ci będzie ;-)
"nie zjawić się np. przez parę dni" racja, takie rzeczy zdarzają się na niektórych forach :D
hehe,no tak dzięki, "nie zjawić się" zjadłam ale jestem głodna cholernie,chyba idę w końcu obiad zjeść,pozdr*
a nie,napisałam,głód mi się na oczy rzucił ;-) ,to może zadam pytanie zamiast czekać na potwierdzenie
jak naprawdę nazywa się jack (małpa)?
A teraz ja musze czekac na potwierdzenie!!!dobra wiem ze jest dobrze wiec zadaje pytanie:Kto zostaje kapitanem cholendra(Elizabeth)???
Kapitanem cholendra zopstaje Will Turner
a teraz coś trudniejszego :)
na ile lat przed akcją opisaną w "Czarnej Perle" przychodzi na świat Davy Jones?
Zakładając, że trybunał braci zbierał sie co 50 lat,takowych trybunałów mieliśmy 4, chyba, a więc 50 lat razy 4 trybunały to 200 lat co sie równa 2 wieki. Dalej x to wiek w którym zrodziła się ta nieszczęśliwa miłość, biorąc pod uwagę wiek, w którym to młodzieniec mógł zostać kapitanem, a z tym różnie bywało (kto czytał Dumas książki to chyba wie o co mi chodzi). przyjmijmy liczbę 25 co wtedy chłopak w tym wieku był uznawany za starego kawalera. Po tym całym filozofowaniu wyszło razem 225 lat.
Pytanie było takie: na ile lat przed akcją opisaną w "Czarnej Perle" przychodzi na świat Davy Jones? Pomiędzy "skrzynią" a "klątwom" minęło pół roku co daje nam 224,5 lat.
I tak pewnie zła odpowiedź. Sorki, że tak trochę filozoficznie, ale podeszłam do tego trochę jak typowy matematyk.
Kiedy Davy i Tia rozmawiają ze sobą to wygląda on na jakieś 60 lat, ale Tia jest duuużo młodsza. 200(jw;D) + 60 to 260 !!!!!!!
260 lat........chyba:D
O kurcze poszczęściło mi się :) Nie mam pomysłu ale niech będzie to : z jakiego mitu lub legendy zostały zapożyczone niektóry symbole, postacie, stwory.
Wybierzcie jedną z możliwości i podajcie legendę lub mit.
a wiec istnieje mit o latającym Holendrze
a że wiem że taki mit instnieje to może zadam pytanko ;)
Gdy w 3 części wpłynęli do fortecy, Barbossa zachwycał się jej widokiem. Mówił, że za ich życia nie było jeszcze takiego spotkania.
Co wtedy powiedział Jack?? =]
Od czego zależy prędkość statku żaglowego typu Perła czy Holender?
Wskazówka : zwróć uwagę na żagle jak są położone, szczególnie na te łacińskie i wysokość bandery .
Od wiatru, własnego pędu, wysokości bandery i szerokości żagli łacińskich. 50% dobrze odpowiedź uznana . Teraz twoja kolej :)
Tia Dalma,chociaz właściwie sam był sobie winien,bo przestał przewozić ludzi na drugą stronę
Tia Dalma i Davy Jones mają taki sam przedmiot,co to jest?
(odpowiadający nie musi czekać na akceptacje)
Oboje mają na szyji zawieszone srebrne talizmany w kształcie serca:)
Jak już mowa o zawieszkach to powiedzcie co symbolizuje kamień na rzemyku , który nosi Elizabeth;>
Jak nazywa się m ały statek który Elizabeth i Barbossa dostają w Singapurze???? :D
podpowiem ,że to po chińsku czy jakoś tam;P
(kto zgadnie niech nie czeka na potwierdzenie)