Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399336
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

a więc tak...

użytkownik usunięty

pierwsza część (miałem nadzieje że jedyna) była fajna, fajna i tyle...

bardzo dobre kino rozrywkowe, ciekawa realizacja, niezły humor, świetnie wykreowana postac Sparrowa...

i jeśli trójka nie zrehabilituje dwójki... Potc poniesie klęskę jak kolejne częsci szmatrixa...

bedzie głosno przez jakis czas, a potem zniknie w oceanie niepamięci prztłumione innymi bardziej efektownymi produkcjami których w tym roku multum będzie...

Dwójka nie była taka zła nie przesadzaj. A tak wogule to wokół każdego filmu jest szum a potem cicho.

użytkownik usunięty
Nimfadora01

a niektóre stają się kultowe...

no niestety było źle, jeśli ktoś usnął na tym filmie to musi być źle...

ocenił(a) film na 10

To zależy od gustu, mnie na przykład sie 2-ka bardzo podobała...

wera21212

Mi sie dwojka bardziej od jedynki podobala, ale tak to obie byly swietne :) jednak wciaz jestem przy tym, ze trojka bedzie najlepsza.

użytkownik usunięty
wera21212

gusta gustami ale scenariusz do dwójki to chyba na kolanie pisali na dwie godz. przed rozpoczęciem zdjęć...

rozmemłana fabuła, mnóstwo pobocznych niepotrzebnych wątków, ograne schematy z jedynki + tandetne zakończenie...

ocenił(a) film na 5

Moim, jak zapewne dobrze o tym Yarku wiesz - skromnym zdaniem Piraci 2 jest nieźle nakręconym sequelem.

Od pierwszych piratów gorszy jest o klasę, ale oglądałem z przyjemnością.;-)

Mam nadzieje, że trójka sprosta naszym oczekiwaniom.

ocenił(a) film na 10
_Ja_

A dla mnie te filmy są na tyle różne... że nie ma co porównywać. Pierwsza część była bardziej dowcipna i troche inaczej ukazywała Jacka bardziej ... no nie wiem może uczciwego? Natomiast następna częśc była jakbby bardziej mroczna i zagadkowa... co wcale nie jest wadą, a wręcz przciwnie. Myślę, że pierwszą częśc można obejżeć pare rzay ale drugą już inaczej sie traktuje :) Ja nie byłam w stanie obejżec jej więcej niż chyba 5 razy :D
Jednak obie mi się bardziej podobaly... i wygląda na to, że trzecia częśc będzie jeszcze bardziej ... mroczna (z braku lepszego słowa).