spodziewałem się czegoś lebszego a tu totalny niewypał . Gdy oglądałem film to prawie zasnełem . Nic nie kapowałe dlatego najgorsza część z trylogii a szkoda długo czekałem na ten film .
pozdrawiam i piszcie co o tym filmie sądzicie
Jest efektowny, kosztował kupę pieniędzy, został niesamowicie rozreklamowany ? efekt, nienajlepszy. Piszesz że nic ?nie kapowałem? ? dlatego że scenarzysta (jeśli w ogóle był) to olał sprawę, namnożył wątków i się pogubił.
Bajka bajką, fantasy fantasy ale jednak jakiś szacunek do widza trzeba mieć i po takiej kampanii reklamowej dać mu porządny produkt.
Byłem w kinie na wszystkich trzech częściach w nadziei że którąś będzie chociaż dobra, grubo się zwiodłem.
Producent nabił mnie w butelkę.
Ale wierz mi, masę osób się z naszymi opiniami nie zgodzi.
Ja na przykład... ;P Powiem Wam szczerze, że kiedy pierwszy raz poszłam do kina byłam tak samo zawiedziona. Strasznie dużo się działo a sceny zmieniały się za szybko. Scenariusz wydawał mi się naciągnięty jak sznur do suszenia prania. A jednak kiedy poszłam na niego drugi raz (koleżanki mnie wyciągnęły), wiele wątków mi się poukładało w głowie. Okazało się, że wszyscy moi znajomi, którzy oglądali ten film raz, są niezadowoleni, a ci, którzy oglądali go dwa razy, uwielbiają go, ale każdy z nich drugi raz poszedł na niego pod presją znajomych itp. Z tego wysnułam wniosek, że ten film trzeba po prostu obejżeć dwa razy. Jeśli miałabym rozdać medale za całą trylogię, to złoty medal otrzymałaby trzecia część, srebrny - pierwsza, brązowy - druga. Ale to tylko moja subiektywna opinia... A tym, którym się film podobał powiem, że fajny jest moment, w którym Jack walczy ze sobą: dźgnąć serce Jonesa i żyć wiecznie, czy uratować Willa.