Wpisujcie drobne szczegóły które zauwarzyliście w zwiastunie
Ja na przykład zobaczyłem
- Jack umila sobie czas podczas pobytu w skrzyni Jonesa strzelając do krabów
- Jack uderza deską Davy'ego Jonesa
- Ludzie na plaży gdy Jack stoi na maszcie (zapewne jego ekipa ratunkowa)
- Davy Jones zszedł na ląd (może to robić raz na 10 lat)
- tajna broń (dwie kule armatnie połączone łańcuchem, których nazwy nie pamiętam)
- Barbossa wyciągając szpadę rani twarz Jacka
Trzeba uważnie patrzeć i w odpowiednim momencie nacisnąć pauze.
Spostrzegawczy jesteś!
Ja zauważyłem dopiero za którymś razem (nie wiem, może wcześniej już to widzieliście), że w momencie kiedy pokazują ten ogromny wir, na horyzoncie jest cała masa statków!
Ja widziałam że Jack zamienił się w rybę jak Davy Johns lub ojciec willa. Kilka sekund przed końcem.
W scenie, gdzie Jack mówi: "ciągle to sobie powtarzaj, kochanie", w tle widać tych dwóch, co się zawsze kłóciło w I części, między innymi o to, czy Czarna Perła istnieje naprawę (w jednej z pierwszych scen). Czy oni pojawiali się gdzieś w Skrzyni Umarlaka?
W scenie, gdy Barbossa wyciąga szablę, nie rani Jack'a. Poprostu zaskoczony Jack gwałtownie uchyla się przed "ciosem", Lizzie też reaguje nerwowo. To raczej wygląda na grożenie niż atak, ale kto wie.
A kto z was widział:
-jak Davy trzyma za jeden koniec Skrzyni, kiedy z drugiego zwisa Jack, a potem wciąga go na maszt, z czego oczywiście Sparrow, nie jest za bardzo zadowolony
-Barbossę strzelającego z pistoletu w sufit,
-Chwyt za jabłuszko (oczywiście Barbosy),
-Jack'a bujającego się na linie między masztami,
-Statek spadający z wodospadu (głupie pytanie),
-Działo uderzające w pokład obok Will'a i Barbossy,
-Elizabeth pod wodą (to wtedy, gdy statek lezy do góry dnem), wyglada jakby nie mogła się z czegoś wyplątać, ale pewności nie mam.
-Kiedy chiński statek wpływa do płonącego portu, na jego pokładzie widać wyraźnie Tię Dalmę,
-Kiedy kula armatnia trafia w poklad, Jack wypada za burtę (najwyraźniej odrzucony wybuchem),
-Brawurowe dobycie broni przez Barbossę i Lizzie w Singapurze (broń została podana im przez szczeliny w podłodze przez Gibgsa i resztę).
-Płonącą flagę Kompani wschodnio-Indyjskiej
-Jak coś (prawdopodobnie kula armatnia z Holendra, który płynie zaraz za nimi) odłupuje jeden z drążków steru, kiedy Barbossa staruje,
-Przy ujęciach Jack'a na Tortudze, w tle widać Giselle i Scarlett
Większość przykładów jest banalna i nie wierzę, że ich nie zauważyliście. Tylko tyle przykladów, bo część już wymieniliście ;PPP
ta tajna bron to kule lancuchowe uzywane do niszczenia masztow podcza bitew morskich. byly uzywane juz w klatwie czarnej perly
z tego co widzimy to Jack wycelował działo w Becketa nie? jezeli becket zginie to identyczna scena była w Wyspie piratów (1995) giedy to ginie cpt. Dawg...
po za ty zauważyłem ze Will stoi przy kole sterowym Holendra
nie wiem ja Was ale mnie rozbroiło to:
Barbossa: Nigdy nie było nas tak wielu w 1 miejscu.
Jack: a ja jestem im winny pieniądze...
Te dwie kule połączone łańcuchem to kartacze, bardzo użyteczne podczas walki na morzu, niszczą tak jak już ktoś wpomniał żagle przeciwnika.
- w momencie gdy Elizabeth i Barbossa łapią szpady podrzucone im spod podłogi, w tle można zobaczyć Willa przywiązanego do drewnianego kija (mi to przypomina to ustrojstwo do noszenia wody :))
- Will ma w lewych uchu kolczyk
- Przy tym wirze, dwa statki strzelające do siebie, to Latający Holender i Czarna Perła
- Sposób w jaki Jack stoi na maszcie statku na plaży, jest identyczny z jego pamiętnym przypłynięciu do Port Royal w pierwszym filmie
- W scenie gdy Jack mówi: "czy nikt mnie nie ratował tylko dlatego, że tęsknił?", załogę Perły otaczają ludzie Cheung Po Tsai.
- gdy wymieniony jest Cheung Po Tsai, w tle za nim stoi Will i Elizabeth
- no i blizna na klacie Willa, gdy stoi w bandamce (znaczenie jej wyjaśniłam już w innym temacie :))
jack jest zajebisty!! ja go kocham choć niewiem jak to się stało!! niedam go jakiejś francuskiej piosenkarce!!
Ja zauważyłam, w migawkach na końcu, że Jack również będzie miał szpetną twarz, coś jak Davy Jones, lub ktoś z załogi Holendra...:))/:/
Jeszcze na końcu jak Elizabeth jest w wodzie<otrzymuje się na niej> widzać <ale nie słychać> jak mówi Jack. ??????
Will nie ma żadnej blizny na piersi, jest poprostu brudny. Obejrzyjcie to w najlepszym formacie. A tzw. żółty patyczek we włosach, Jack ma od samego początku, to jest kość renifera. ;P
Na poczatku zwiastunu (zaraz po wschodzie słońca) na perle płynącej przez morze palą się pochodnie, więc jest to pewnie moment jak jack płynie w skrzyni Davy Jonesa(skrzynia Davy Jonesa oznacza naprawdę w pirackim żargonie dno mozra)na wyspę z której go uratują. Wątpie żeby tak wczesnie zapalał lampy.
więc jest to jako tako odpowiedz dlaczego ci ludzie trzymali świeczki jak płyneli Will i reszta po zniszczeniu Perły do Tia Dalmy.
Ciekawe co to za statek którym płyną po Jacka( ten przy wodospadzie)
W scenie kiedy Jack mówi "czy jest ktoś kto chciał mnie uratowaćtylko dlatego że za mną tęśknił" chiński pirat stojący za nim celuje w niego z pistoletu, a do okoła da się zobaczyć drugi( może jest tam ich więcej) statek z piratami
I jeszcze w tym samym momencie ma na podbródku jakby poparzenie.
nie jestem pewna ale moment w którym mokra głowa Lizz wystaje z wody wydaje sie jakby krzyczała "Jack!"
Gdy barbossa strzela w powietrze (naiprawdopodobniej przerywając jakąś bójke) powoduje wybuch (1.29 min zwiastunu)
Rzeczywiście na maszcie gdy perła osówa się z wydmy na pustyni stoi Jack
(taki malutki na pierwszym maszcie)
Jak Beckett patrzy przez lunetę to za nim obok statków EITC jest Latający Holender
W końcowej scenie, gdy Jack strzela z armaty w kierunku Becketta. W lufie widać figurkę Becketta lub innego angielskiego lorda.
jestem pewna , ze to Jack. Tu masz fotkę ---> http://i14.tinypic.com/471o479.jpg
(ja też kocham Jacka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! :*:* :P)
A tu jest fragment filmu!!!!!!!!!!!!!!!!! ---> http://film.onet.pl/zwiastuny/0,2095977,267,1,filmy.html
Ten statek przy wodospadzie to dżonka chińska, japońska lub wietnamska. W każdym razie używają ich kraje Wschodu :))
Ci dwaj na statku podczas rozmowy Elizabeth z Jackiem, to Murtogg i Mullroy, angielscy żołnierze- dwie najwieksze ofermy garnizonu w Port Royal.
Najwyraźniej przystali do piratów...
Jeszcze jedna migawka (choć pewnie ci co skanowali film klatka po klatce na pauzie zauważyli) - jak Jones dostaje wiosłem (czy czymś podobnym) po buźce od Jacka ;) (00:01:52)
W scenie z armatą Jack raczej nie celuje w Becketta lecz obok. Ale co za różnica :P (a faktycznie stoi w lufie jakaś figurka :D)
-Davy i Jack wyrywają skrzynię jak Jack upadł z masztu
-jak Elizabeth rozmawia z Jackiem na statku widać dwóch żołnierzy z pierwszej części.