Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399336
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Wpisujcie drobne szczegóły które zauwarzyliście w zwiastunie

Ja na przykład zobaczyłem
- Jack umila sobie czas podczas pobytu w skrzyni Jonesa strzelając do krabów
- Jack uderza deską Davy'ego Jonesa
- Ludzie na plaży gdy Jack stoi na maszcie (zapewne jego ekipa ratunkowa)
- Davy Jones zszedł na ląd (może to robić raz na 10 lat)
- tajna broń (dwie kule armatnie połączone łańcuchem, których nazwy nie pamiętam)
- Barbossa wyciągając szpadę rani twarz Jacka

Trzeba uważnie patrzeć i w odpowiednim momencie nacisnąć pauze.

ocenił(a) film na 10
opopl

Spostrzegawczy jesteś!
Ja zauważyłem dopiero za którymś razem (nie wiem, może wcześniej już to widzieliście), że w momencie kiedy pokazują ten ogromny wir, na horyzoncie jest cała masa statków!

ocenił(a) film na 10
jonsson

ja tez i chyba widziaam elizabet i ojca willa

ocenił(a) film na 8
opopl

Ja widziałam że Jack zamienił się w rybę jak Davy Johns lub ojciec willa. Kilka sekund przed końcem.

Jagoshkova

To raczej nie jest Jack, lecz ojciec Jacka. :>

opopl

W scenie, gdzie Jack mówi: "ciągle to sobie powtarzaj, kochanie", w tle widać tych dwóch, co się zawsze kłóciło w I części, między innymi o to, czy Czarna Perła istnieje naprawę (w jednej z pierwszych scen). Czy oni pojawiali się gdzieś w Skrzyni Umarlaka?

ocenił(a) film na 10
muskrose

W scenie, gdy Barbossa wyciąga szablę, nie rani Jack'a. Poprostu zaskoczony Jack gwałtownie uchyla się przed "ciosem", Lizzie też reaguje nerwowo. To raczej wygląda na grożenie niż atak, ale kto wie.
A kto z was widział:
-jak Davy trzyma za jeden koniec Skrzyni, kiedy z drugiego zwisa Jack, a potem wciąga go na maszt, z czego oczywiście Sparrow, nie jest za bardzo zadowolony
-Barbossę strzelającego z pistoletu w sufit,
-Chwyt za jabłuszko (oczywiście Barbosy),
-Jack'a bujającego się na linie między masztami,
-Statek spadający z wodospadu (głupie pytanie),
-Działo uderzające w pokład obok Will'a i Barbossy,
-Elizabeth pod wodą (to wtedy, gdy statek lezy do góry dnem), wyglada jakby nie mogła się z czegoś wyplątać, ale pewności nie mam.
-Kiedy chiński statek wpływa do płonącego portu, na jego pokładzie widać wyraźnie Tię Dalmę,
-Kiedy kula armatnia trafia w poklad, Jack wypada za burtę (najwyraźniej odrzucony wybuchem),
-Brawurowe dobycie broni przez Barbossę i Lizzie w Singapurze (broń została podana im przez szczeliny w podłodze przez Gibgsa i resztę).
-Płonącą flagę Kompani wschodnio-Indyjskiej
-Jak coś (prawdopodobnie kula armatnia z Holendra, który płynie zaraz za nimi) odłupuje jeden z drążków steru, kiedy Barbossa staruje,
-Przy ujęciach Jack'a na Tortudze, w tle widać Giselle i Scarlett
Większość przykładów jest banalna i nie wierzę, że ich nie zauważyliście. Tylko tyle przykladów, bo część już wymieniliście ;PPP

ocenił(a) film na 8
opopl

ta tajna bron to kule lancuchowe uzywane do niszczenia masztow podcza bitew morskich. byly uzywane juz w klatwie czarnej perly

michal2603_91

z tego co widzimy to Jack wycelował działo w Becketa nie? jezeli becket zginie to identyczna scena była w Wyspie piratów (1995) giedy to ginie cpt. Dawg...
po za ty zauważyłem ze Will stoi przy kole sterowym Holendra

Pirat_9

nie wiem ja Was ale mnie rozbroiło to:
Barbossa: Nigdy nie było nas tak wielu w 1 miejscu.
Jack: a ja jestem im winny pieniądze...

ocenił(a) film na 10
Pirat_9

Te dwie kule połączone łańcuchem to kartacze, bardzo użyteczne podczas walki na morzu, niszczą tak jak już ktoś wpomniał żagle przeciwnika.

ocenił(a) film na 9
Pirat_9

- w momencie gdy Elizabeth i Barbossa łapią szpady podrzucone im spod podłogi, w tle można zobaczyć Willa przywiązanego do drewnianego kija (mi to przypomina to ustrojstwo do noszenia wody :))
- Will ma w lewych uchu kolczyk
- Przy tym wirze, dwa statki strzelające do siebie, to Latający Holender i Czarna Perła
- Sposób w jaki Jack stoi na maszcie statku na plaży, jest identyczny z jego pamiętnym przypłynięciu do Port Royal w pierwszym filmie
- W scenie gdy Jack mówi: "czy nikt mnie nie ratował tylko dlatego, że tęsknił?", załogę Perły otaczają ludzie Cheung Po Tsai.
- gdy wymieniony jest Cheung Po Tsai, w tle za nim stoi Will i Elizabeth
- no i blizna na klacie Willa, gdy stoi w bandamce (znaczenie jej wyjaśniłam już w innym temacie :))

ocenił(a) film na 8
Nazgulek

Mi się wydawało, że Jack ma we włosach nową ozdobę (taką żółtą... pałeczkę?)

Macieyko

jack jest zajebisty!! ja go kocham choć niewiem jak to się stało!! niedam go jakiejś francuskiej piosenkarce!!

Pirat_9

zgadzam się ja prawie spadłam z krzesła jak on to powiedział!:D heheh

opopl

Ja zauważyłam, w migawkach na końcu, że Jack również będzie miał szpetną twarz, coś jak Davy Jones, lub ktoś z załogi Holendra...:))/:/

ocenił(a) film na 8
opopl

Jeszcze na końcu jak Elizabeth jest w wodzie<otrzymuje się na niej> widzać <ale nie słychać> jak mówi Jack. ??????

Jagoshkova

Ja też mam wrażenie że krzyczy Jack:D!

Cpt_Pchelka

mam pytanko.I chciałabym usłyszec zdanie innych.... zapraszam do siebie na nowy temat!:D

ocenił(a) film na 10
Cpt_Pchelka

Will nie ma żadnej blizny na piersi, jest poprostu brudny. Obejrzyjcie to w najlepszym formacie. A tzw. żółty patyczek we włosach, Jack ma od samego początku, to jest kość renifera. ;P

TheCloudEater

Na poczatku zwiastunu (zaraz po wschodzie słońca) na perle płynącej przez morze palą się pochodnie, więc jest to pewnie moment jak jack płynie w skrzyni Davy Jonesa(skrzynia Davy Jonesa oznacza naprawdę w pirackim żargonie dno mozra)na wyspę z której go uratują. Wątpie żeby tak wczesnie zapalał lampy.

więc jest to jako tako odpowiedz dlaczego ci ludzie trzymali świeczki jak płyneli Will i reszta po zniszczeniu Perły do Tia Dalmy.

opopl

Ciekawe co to za statek którym płyną po Jacka( ten przy wodospadzie)

W scenie kiedy Jack mówi "czy jest ktoś kto chciał mnie uratowaćtylko dlatego że za mną tęśknił" chiński pirat stojący za nim celuje w niego z pistoletu, a do okoła da się zobaczyć drugi( może jest tam ich więcej) statek z piratami

I jeszcze w tym samym momencie ma na podbródku jakby poparzenie.

opopl

Ten z załogi Jonesa to nie Jack tylko jego ojciec (obydwoje mają inne koraliki na włosach)

ocenił(a) film na 9
opopl

nie jestem pewna ale moment w którym mokra głowa Lizz wystaje z wody wydaje sie jakby krzyczała "Jack!"

ocenił(a) film na 9
Secret_Fairy

Gdy barbossa strzela w powietrze (naiprawdopodobniej przerywając jakąś bójke) powoduje wybuch (1.29 min zwiastunu)

Secret_Fairy

Rzeczywiście na maszcie gdy perła osówa się z wydmy na pustyni stoi Jack
(taki malutki na pierwszym maszcie)

Jak Beckett patrzy przez lunetę to za nim obok statków EITC jest Latający Holender

opopl

W końcowej scenie, gdy Jack strzela z armaty w kierunku Becketta. W lufie widać figurkę Becketta lub innego angielskiego lorda.

opopl

jestem pewna , ze to Jack. Tu masz fotkę ---> http://i14.tinypic.com/471o479.jpg
(ja też kocham Jacka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! :*:* :P)

A tu jest fragment filmu!!!!!!!!!!!!!!!!! ---> http://film.onet.pl/zwiastuny/0,2095977,267,1,filmy.html

opopl

Ten statek przy wodospadzie to dżonka chińska, japońska lub wietnamska. W każdym razie używają ich kraje Wschodu :))

wrobelek18

To raczej nie Jack
porównaj sobie fotkę Keitha Richarda i tą co dałaś

ocenił(a) film na 6
opopl

Ci dwaj na statku podczas rozmowy Elizabeth z Jackiem, to Murtogg i Mullroy, angielscy żołnierze- dwie najwieksze ofermy garnizonu w Port Royal.

Najwyraźniej przystali do piratów...

ocenił(a) film na 7
opopl

Jeszcze jedna migawka (choć pewnie ci co skanowali film klatka po klatce na pauzie zauważyli) - jak Jones dostaje wiosłem (czy czymś podobnym) po buźce od Jacka ;) (00:01:52)
W scenie z armatą Jack raczej nie celuje w Becketta lecz obok. Ale co za różnica :P (a faktycznie stoi w lufie jakaś figurka :D)

opopl

-Davy i Jack wyrywają skrzynię jak Jack upadł z masztu
-jak Elizabeth rozmawia z Jackiem na statku widać dwóch żołnierzy z pierwszej części.

ocenił(a) film na 6
Pif_Paf

Pisałem dosłownie dwa posty wyżej, że to Murtogg i Mullroy...

ocenił(a) film na 10
wlodek_zam

Hm, czy wam też się zdaje, że w pewnej chwili jest ujęcie Willa i on ma tak jakby, hm, krzyż (?) na plecach? I jak się Jack leje z Jonesem to mu z ręki zwisa ta skrzynia z pik-pikiem... Chociaż to pewnie każdy zauważył...