Napiszcie parę zdań o efektach specjalnych, na co zwróciliście uwagę, jakie sceny są najbardziej widowiskowe i zapierające dech w piersiach, jeżeli takowe istnieją oczywiście?
walki zdecydowanie bardzo widowiskowe, ale w nadmiarze moga zaszkodzic. ja pod koniec poprostu nie moglem juz patrzec na popisy specow od grafiki... co za duzo to nie zdrowo i tyle
Za najlepszą sekwencję uważam zatopienie Becketa z jego statkiem, wtedy kiedy znalazł się między młotem a kowadłem:) Schodził po schodach w wokół wszystko się sypało... cudo...
to samo chciałam napisać... ta scena była po prostu genialna :D poza tym najlepiej wybrać się do kina z naprawdę dużym ekranem, wtedy i sceny bitewne będą bardziej przykuwające uwagę i w ogóle cały film będzie dawał lepszy efekt :) bo jednak trudno jest utrzymać uwagę widza przez prawie 3 godziny, chociaż nie wiem co by się działo :P
W tej części było chyba najwięcej efektów specjalnych.. Do kina powinno się chodzić tylko i wyłącznie na takie filmy, bo jest na co patrzeć ;)
Ogólnie to w niektórych momentach może troszke przesadzili z popisem,ale mi się podobało ;) Zaskoczyła mnie końcówka... ale pewnie nie tylko mnie ;D
Polecam film jak najbardziej ;)
A mi sie podobała scena jak Czarna Perła płynęła po piasku. Już po trailerze nie mogłem się na nią doczekać, ale była zdecydowanie za krótka :/ W sumie to była chyba jedyna scena która mi sie w tym filmie podobała bo cała reszta to żenada.
Z ta krytyka to znow przeginacie...
Było wiele fantastycznych momentow, wystarczyło zauważyć;)
Zakonczenie szczerze mi sie nie podobało chociaz pewnie gdyby zrobili happy end tez bym byla niezadowolona;)
a jakiez to moga byc oszalamiajace efekty w dzisiejszych czasach? przeciez to oczywiste, ze od czasu oszalamiajacej bitwy w "Powrocie krola" nie ma nic lepszego...no chyba tylko Davy Jones.
Walka na morzu obydwu statków pirackich była kapitalnie stworzona! Jonny Deep w niemalże każdej scenie stwarzał widowisko dla oka widza! Mimo zawikłanej akcji, która faktycznie trochę przeszkadzała (każdy kogoś zdradzał) całość barrrrrrrrrrdzo mi się podobała. Muszę nawet powiedzieć, że z całą pewnością twórcy nie zawiedli fanów, a nawet podnieśli poprzeczkę :) (z każdym filmem "Piraci z Karaibów..." poprzeczka podnosiła się).
Jednym słowem całość jest
K
A
P
I
T
A
L
N
A
!!!
taa scena rozpoczęcia bitwy z davy jonsem... koncówka zwłaszcza ze spadochronem... xD