ja slyszalam ze Jack od 1 czesci piratow mial miec obcienty noc podczas jakiejs walki :D
Ale to prawda.....miał miec obcięty, to było powiedziane na materiałach dodatkowych do Klątwy.
Zacytuję treść z biografii Deppa ;PPP
'Verbinski uważał, że Disney i tak miał szczęście, ponieważ niektóre wcześniejsze pomysły Deppa były jeszcze dziwniejsze. -Na samym początku powiedział coś takiego: "Wiesz, pomyślałem sobie, że może Sparrow stracił kiedyś nos w walce na szpady i teraz boi się kichać, bo ma sztuczny nos i boi się, żeby mu nie odpadł...", a ja mu na to: "Moim zdaniem ten numer raczej nie przejdzie".
Realizatorzy wykorzystali jednak żartobliwy pomysł Deppa w nieco zmodyfikowanej formie, tworząc drugoplanową postać pirata Mackenziego Crooka, któremu w najmniej oczekiwanych momentach jak na złość wypada i gonie sztuczne oko.'
;PPP Jest też wersja, w której Jack miał mieć przyszyty wcześniej utracony nos. Byłby on siny przez złe ukrwienie. Johnny jest znany z tego, że lubi się szpecić w filmach, na szczęscie ten pomysł nie został zaakcptowany (sam Johnny zaraz po podaniu tej opcji, stwierdził, że nie jest to najlepszy pomysł) i mamy w filmie przystojniaka, a nie monstrum ;PPP