Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399346
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Barbossa ma na imię Hektor. Czyżby był hiszpanem albo portugalczykiem?

johnnyreb

Fajnie, że starasz sie kombinować ale nie rozumiem dlaczego sie tak ograniczasz ?? Imie Hektor ma solidne korzenie. Równie dobrze możesz stawiać na Greka lub francuza, a i włosi sie trafiali. Zreszta co za róznica gdzie sie urodził, przecież to pirat - pewnie na morzu i nie ma swojej narodowości - morze jest jego domem i każdy port ;) Poza tym spokojnie, film sie sprzedaje więc pewnie dostaniemy za lat kilka po filmie na każda postac wtedy dowiesz się wszystkiego :)

pozdrawiam

maly_kornel

Taa ciekawe jak sie urodzil na morzu jak kobiety mialy wstep wzbroniony na poklad:D

Moj pies tez nazywal sie Hektor:D z Polski pochodzil hehe:D

Hermioneczka

Zakazy sa po to by je łamac ,juz w samych filmach niejedna kobitka zagościła na pokładzie, ale nie bede uparty, troche się zapedziłem z tym morzem :) Barbossa Polakiem - wielce prawdopodobne :)
Zreszta , oni wszyscy sa z Polski !!

pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Hermioneczka

Hermioneczka jeśli kobiety nie miały wstępu na pokład statku w XVIII wieku to radze poczytać książke Opowieści o piratach!! To się dowiesz co i jak. A co do Barbossy to ja nigdy nie zastanawiałam się nad jego imieniem. Nie interesuje mnie to. Największą zagadką jest dla mnie z jakiej paki on ożył w Skrzyni Umarlaka. Podejrzenia: Tia Dalma, ale to tylko moje przypuszczenia:D

ocenił(a) film na 10
_Anusia_

Też się nad tym zastanawiałam. Przecież w "Klątwie czarnej perły" Jack go zastrzelił... (Tia Dalma to wielce prawdopodobne)

Dropsiaczek

Spoko...czytalam tez inne teksty na temat ze kobiety nie mialy wstepu na poklad...stad braly sie zwiazki homoseksualne wsrod marynarzy,piratow;)
aLe nie bedziemy tu filozofowac:P
Chociazby tekst Gibbsa ze kobieta na pokladzie to pech:D