Jak myślicie czy słój z ziemią pomógł Jackowi? Ja myślę, że tak i dzięki temu Tia Dalma wie gdzie go szukać. Może znajduje się na pustyni tylko dzięki słojowi ziemi.
Wiem że to mało prawdopodobne, ale musiałem się o to zapytać, bo nie daje mi spokoju.
To nie tak. chodzi o to że jak będzie miał ten piasek to nic złego mu się nie stanie - tak jak mówiła Tia Dalma
I w pewnym sęsie nic mu się chyba nie stało
no włąściwie ...... to w przenośnym sensie ma sens to co mówisz...HM:D :D Zobaczymy w filmie!:D JA CHCEM MAJ
Ale słój z ziemią się stłukł! Pamiętacie? Nie ma już tego słoja i piasku. Ten wątek chyba się zakończył. Chociaż już nie raz byłam zaskoczona oglądając dwójkę. Niby kręcąc pierwszą część twórcy nie planowali dalszych, ale dziwnym trafem wszystko potem do siebie pasowało.
Mieli w zanadrzu kolejne części, bo marzyła im się trylogia, ale nie spodziewali się aż takiego sukcesu (mówię o Elliot'cie i Rossio'u). dostali szansę i ją wykorzystali. Jestem zachwycona ich pracą ;PPPP
Jedynka specjalnie miała podtytuł ;) Gdy by odniosła sukces (a odniosła aż za bardzo) mogli by nakręcić kolejne części .
A co do słoju ... nie ;) To zbyt naciągane i jak słusznie zostało zauważone słój się stłukł ...
No ale słój miał pomóc Jack'owi, ale zrobil to w nieszczególny sposób(no i się stłukł). Ten podarunek Tii Dalmy , był jakiś nieszczególny, w odróżnieniu od busoli. To trochę dziwne, ze Tia dała Jack'owi coś tak słabego nie ???
Zadaniem słoja nie było ochrona Jack'a, ale podniesienie go na duchu. ack był spanikowany, a mając jakiś talizman (nawet lipny), czuł się bezpieczniejszy. ;P
Słój z ziemią wysypał się na Czarną Perłę i pewnie dlatego nie jest zniszczona tylko została w 1 kawałku....chyba....:)