Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399336
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Jak myślicie czy słój z ziemią pomógł Jackowi? Ja myślę, że tak i dzięki temu Tia Dalma wie gdzie go szukać. Może znajduje się na pustyni tylko dzięki słojowi ziemi.

Wiem że to mało prawdopodobne, ale musiałem się o to zapytać, bo nie daje mi spokoju.

opopl

Tak piasek wysypał sie z niego tonami i stworzyła sie pustynia...cos mnie tu nie gra!

Cpt_Pchelka

To nie tak. chodzi o to że jak będzie miał ten piasek to nic złego mu się nie stanie - tak jak mówiła Tia Dalma

I w pewnym sęsie nic mu się chyba nie stało

opopl

no włąściwie ...... to w przenośnym sensie ma sens to co mówisz...HM:D :D Zobaczymy w filmie!:D JA CHCEM MAJ

opopl

Ale słój z ziemią się stłukł! Pamiętacie? Nie ma już tego słoja i piasku. Ten wątek chyba się zakończył. Chociaż już nie raz byłam zaskoczona oglądając dwójkę. Niby kręcąc pierwszą część twórcy nie planowali dalszych, ale dziwnym trafem wszystko potem do siebie pasowało.

ocenił(a) film na 10
muskrose

Mieli w zanadrzu kolejne części, bo marzyła im się trylogia, ale nie spodziewali się aż takiego sukcesu (mówię o Elliot'cie i Rossio'u). dostali szansę i ją wykorzystali. Jestem zachwycona ich pracą ;PPPP

TheCloudEater

Jedynka specjalnie miała podtytuł ;) Gdy by odniosła sukces (a odniosła aż za bardzo) mogli by nakręcić kolejne części .

A co do słoju ... nie ;) To zbyt naciągane i jak słusznie zostało zauważone słój się stłukł ...

ocenił(a) film na 10
opopl

No ale słój miał pomóc Jack'owi, ale zrobil to w nieszczególny sposób(no i się stłukł). Ten podarunek Tii Dalmy , był jakiś nieszczególny, w odróżnieniu od busoli. To trochę dziwne, ze Tia dała Jack'owi coś tak słabego nie ???

ocenił(a) film na 10
oleczka_3

Zadaniem słoja nie było ochrona Jack'a, ale podniesienie go na duchu. ack był spanikowany, a mając jakiś talizman (nawet lipny), czuł się bezpieczniejszy. ;P

opopl

Słój z ziemią wysypał się na Czarną Perłę i pewnie dlatego nie jest zniszczona tylko została w 1 kawałku....chyba....:)

opopl

Pod koniec 3 części Jack wejdzie do słoju z ziemią i zbuduje zamek z piasku. Tak myślę.

ocenił(a) film na 10
Cyanide

I ściągnie tam sobie mąłą rudą syrenke która potem odgryzie mu głowe...