mam pytanie... jak zaloga oddnalazla jacka w luku to on cos tam mowil ze czterech z was chcialo mnie ukatrupic i jednej z was sie udalo... czyli elizabeth ale zagatka jest to kto czwarty chcial zabic jacka bo ja naliczylam tylko 3 osoby.. barbossa , will i elizabeth ... ?
Hmm. muszę jeszcze raz obejrzeć, żeby odpowiedzieć. pamiętam, że kiedyś też się nad tym zastanawiałam ;)
Zagadka zagadka ale nie chodzi o Willa ale raczej o Pintela i Raghettiiego biorących udział w spisku. William przecież nigdy nie przechytrzył Jacka.William miał na myśli j byle jakiego pirata ,a tamtym konkretnie chodziło o Jacka.:)
watpie by chodzilo o pintela i raghettiego .... oni to tylko pionki.... a will nie raz chcial zabic jacka chocby w czarnej perle ....
To jest jeszcze jedna osoba Calipso bo z jakiegoś powodu Jack był jedynym który nie chciał by powróciła do dawnej postaci , jako bogini , ale to raczej z powodu zę nie za bardzo lubił się przemęczać.Co prawda to właśnie ich Jack nie chciał na własnym statku jak wybierał sobie załogę..
To jest tak ze scenarzyści mieli dużo więcej pomysłów niż taśm filmowych w całych 3 częściach i czasami to czego nie było w pierwszej dali w drugiej i tak dalej że w końcu sami się chyba pogubili w tym co dali a czego nie dali i potem wychodziły śmieszne wpadki. i przypadki .:)
W pierwszej części to prawie wszyscy z byłej załogi Barbossy chcieli go zabić, więc można naliczyć więcej niż czterech.