PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 308354
5,0 53 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Korekta budżetu to świetna wiadomość. Trzecia, najdroższa część, była też najgorszą. Humor, którego było mnóstwo szczególnie w części drugiej zastąpiono efektami specjalnymi. Pomysłowe, acz proste sceny zastąpiono przydługimi scenami batalistycznymi. Zamiast błyskotliwych dialagów dostaliśmy żenującą przemowę "o wolności" w wykonaniu Pani Knightley.

Dzięki temu, że producenci zacisnęli pasa może otrzymamy porządne kino przygodowe a nie komputerową wydmuszkę. Nie brakuje przecież stosunkowo tanich i dobrych filmów przygodowych.

Ciesze się również, że w kolejnej części nie wystąpi Orlando "nie potrafię grać, ale jestem śliczny" Bloom. Za jego wynagrodzenie można zatrudnić 10 młodych ,zdolnych aktorów.

ocenił(a) film na 6
krzychun

W sumie to 3 część mimo że była według Ciebie najgorszą mi się podobała. Właśnie ze względu na te efekty, końcowa bitwa była po prostu genialna. Co do 4 to mam mieszane uczucia. Z jednej strony jestem szczęśliwy, ze powstanie kolejna część a z drugiej boję się o to że nie będzie godną kontynuacją obecnych filmów o przygodach Jacka.

Co do tego że nie zagra Bloom to mam nadzieje że to już pewne w 100% bo w każdej roli jest niestety identyczny a jak dotąd IMO sprawdziło się tylko w roli Legolasa.

W sumie to czekam z niecierpliwością na 4 cześć :)

nostradamek

Może w sumie i rację macie, że dobrze wyjdzie 4 część po obcięciu budżetu, bo 1 część z tych wszystkich dotychczasowych części była najtańsza, ale mi się spodobała najbardziej, bo była taka ciekawa... A co do Blooma to się zgadzam, że dobrze, że już nie zagra, bo on i Keira już stawali się przynudni z tą swoją wielką miłością xD Ja już też nie mogę się doczekać tej nowej części, bo z zapowiedzi i wiadomości zapowiada się równie fajna część jak poprzednie ;) Ja do kina idę na pewno ;P

ocenił(a) film na 6
ewelaaa1992

Tak na pewno planowany budżet było powiedzmy na 250 mln. dolarów a obcięli go tak do 200 - 220 mln. więc takiej ogromnej różnicy nie ma a suma dalej robi wrażenie ale to są tylko moje przypuszczenia

wisniorzech

Tak genialne filmy wychodzą po 100 mln a tutaj tylko 50mln zmniejszą ;)
3 była najdroższym filmem więc teraz można przystopować,bo nie chcą robić rekordów w najdroższym filmie tylko filmie który najwięcej zarobił :D
Dla nas najważniejsze żeby był jak najlepszy a jak skupią się na grze aktorskiej a nie efektach to też wyjdzie na lepsze.