PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107404}

Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 432 tys. ocen
7,8 10 1 431807
6,9 61 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Ten jej pocalunek z Johnnym byl rzeczywiście bardzo goracy. Czy myslicie ze to cos znaczy, a moze oni bede razem? Co o tym myslicie??

Julia_Russell

ja tam powiem tylko, że gdybym miała wybór Orlando-Johnny lub Will-Jack, to wybrałabym tego drugiego, w obu przypadkach ;)

ocenił(a) film na 10
aaricia

MAM nadzieje ze Elizabeth bedzie z JAckiem :D!!!!!!!!

JACK SPArrow Rulez :D

już sie nie moge doczekac 3 cześci

Ale sie zastanawiam czemu Ona mu to zrobiła??? Dlaczego przypieła go do statku???

Pamietacie jak Elizabeth spojrzała na kompas Jacka ( który pokazuje to co ona chce ). I na co pokazł Kompas ??? na JACKA SPARROWA :D

Cos w tym usi być

ocenił(a) film na 8
Patinka

wydaje mi się, że było to zrobione specjalnie w ten sposób ;)

ocenił(a) film na 9
Julia_Russell

Nie dość, że był pocaunek, to jeszcze kompas, który wskazuje to, czego się najbardziej chce... A gdy miała go Elisabeth, to wskazał Jacka XD Ale coś mi się wydaje, że wróci do swojego Willa i wszystko skończy się happy endem ;)

ocenił(a) film na 10
Luna_Ithilsil

No wlasnie kompas pocalunek i to spojzenie willa jak zobaczyl lizzy i jack'a. Sadzę ze byloby ciekawiej gdyby ona byla ze sparow'em to bylby taki nieoczekiwany zwrot akcji, dodalby troche pikanterii... a poza tym Johnny jest taki piekny hehe:d:P

ocenił(a) film na 10
Julia_Russell

Też tak sądze :D

Will jest ehhh szkoda gadać :D

Liz pasuje do Jacka :D i lubi pić Rum ( 1 część jak byli na wyspie )

Patinka

)Ale sie zastanawiam czemu Ona mu to zrobiła??? Dlaczego przypieła go do statku???

To chyba troszkę nieuważnie film oglądałaś :D

ocenił(a) film na 10
Rychoslaw

Tez jestem ciekawa czemu to zrobila jezeli chciala w ten sposob przypiac go kajdanami do statku zeby miec wieksze szanse na przezycie ( w koncu krakan chcial zabic Jacka) to czemu pózniej plakala i zdecydowala sie pomoc w akcji ratunkowej:P:) Moze w trzeciej czesci pojawi sie jakis watek o ktorym teraz nie wiemy? Mysle ze to bylby przelom gdyby ona byla z Jackiem! Albo odpowiedz tworcow filmu na potrzeby widzow. Mysle ze z zalozenia to Will mial byc glownym amantem filmu a role sie odwrocily i to za Jackiem wszyscy szaleja choc mysle ze Willowi tez fanek nie brakuje choc osobscie wybieram Jacka oczywiscie heeh!

ocenił(a) film na 6
Julia_Russell

Kurwa mam w dupie czy ona bedzie z Jackiem czy z kims innym i nie obchodzi mnie wasza gadanina i porównywanie kazdego filmu do watkow z serialow. Chce tylko wytlumaczyc ze kompas ani razu nie wskazywal na sparrowa gdy ta dziewczyna go trzymala, raz wskazywal tam gdzie byl legolas bo akurat w tamtym kierunku stal sparrow, a w drugiej scenie tez pokazywal na legolasa bo ten akurat z tamtej strony plynal 3km+0.5km pod woda, mimo tego ze depp siedzial te 3.5km przed nim.
Takie jest moje zdanie

Kowalblebleble

Pierwszy raz widzę, żeby czyimiś uczuciami sterował zepsuty kompas. I tak na jej misejscu olałabym tą skrzynię i została z trzema zadużonymi we mnie, seksownymi facetami na tropikalnej wyspie. A Davy Jones niech robi co chce. :D

ocenił(a) film na 10
Rychoslaw

To chyba ty źle uwarzałes na filmie :D

PRZykuła go do statku :D i tyle :D

ocenił(a) film na 10
Patinka

Byłoby super gdyby Liz była z Jackiem:) 3mam za nich kciuki, ale znajac disneya to zostanie z willem;/;/;/

kinomanka_2

Jeju, bo wy patrzycie tylko na to By Liz była ze Sparrowem, bo on przystojniejszy. A ja uważam, ze takie zwrtay akcji są ee... no nie lubie takich dratycznych zmian w akcjach i charakterów bohaterów!
Przecież Liz na poczatku nie piła rumu, była rozpieszczoną lalunią... więc powinna być z idelanym Willem, a Sparrowa niech zostawi w spokoju, bo on nie nadaje się do baby, on ma rabować, nie weim pływać swoją perełką i popijać Rum...

myśle, że Will i liz byli od początku sobie przeznaczeni, a jak nie to po cholere zwracała głowę podcziwemu Willowi....

ocenił(a) film na 8
kinomanka_2

jak dla mnie to związek jacka z Liz mógłby byc swoją droga bardzo interesującym widowiskiem, ale sądzę ze Elizabeth zostanie jednak z Willem. Nie wiem, dlaczego, ale nie potrafie sobie wyobrazic Jacka usidlonego przez jakąs kobiete, nawet jesli mialaby to byc Lizzie :P Jak dla mnie on jest typem wolnego ptaka i w takim stalym związku czulby sie chyba trochę...hmm....nieszczęsliwy i uwieziony??? bo z taką panną Swann nie mialby chyba latwego zycia, bo ona pomimo ze jest panienką z dobrego domu, to charakterek ma :P

ocenił(a) film na 8
kinomanka_2

jak dla mnie to związek jacka z Liz mógłby byc swoją droga bardzo interesującym widowiskiem, ale sądzę ze Elizabeth zostanie jednak z Willem. Nie wiem, dlaczego, ale nie potrafie sobie wyobrazic Jacka usidlonego przez jakąs kobiete, nawet jesli mialaby to byc Lizzie :P Jak dla mnie on jest typem wolnego ptaka i w takim stalym związku czulby sie chyba trochę...hmm....nieszczęsliwy i uwieziony??? bo z taką panną Swann nie mialby chyba latwego zycia, bo ona pomimo ze jest panienką z dobrego domu, to charakterek ma :P

ocenił(a) film na 9
Patinka

w pierwszej części ona tylko udawała, że pije rum o.o albo mi się coś pomieszało...

ocenił(a) film na 4
Julia_Russell

Wlasnie takie pytania tylko potwierdzaja to ze z Piratow zostala tylko nazwa, a tresc to jakas komedia romantyczna. Ratunku...!

ocenił(a) film na 10
Poke

Nie moge sie z Toba zgozic w tym filmie kazdy znajdzie cos dla siebie.Jest w nim mnostwo watkow ktorymi mozna sie ekscytowac i dzielic sie swoimi teoriami. Watek milosny w KAZYM filmie jest obowiazkowy a co do tego ze piraci nie stracili swojego pirackiego image'u nie mam zadnych watpliwosci. Film jest super! Masz prawo do swojej opini ale nie narzekaj tak desperacko..:) Napi8j sie troche rumu to Ci przejdzie :P

ocenił(a) film na 4
Julia_Russell

Jakos nie pamietam aby nastolatki po Piratach I zastanawialy sie nad koneksjami rodzinno-zwiazkowymi glownych bohaterow.

A ze narzekam to fakt - dostaje furii na mysl jak popsuto tak dobry material.

ocenił(a) film na 10
Poke

Nie moge sie z Toba zgozic w tym filmie kazdy znajdzie cos dla siebie.Jest w nim mnostwo watkow ktorymi mozna sie ekscytowac i dzielic sie swoimi teoriami. Watek milosny w KAZYM filmie jest obowiazkowy a co do tego ze piraci nie stracili swojego pirackiego image'u nie mam zadnych watpliwosci. Film jest super! Masz prawo do swojej opini ale nie narzekaj tak desperacko..:) Napi8j sie troche rumu to Ci przejdzie :P

ocenił(a) film na 10
Poke

ocenił(a) film na 10
Julia_Russell

hehehe :D Rum najlepszy sposob

Nic nam nie pozostaje jak czekac prawie rok na 3 czesc

ocenił(a) film na 7
Julia_Russell

Ja bym bardzo chciała żeby Elizabeth była z Jackiem!! Świetnie do siebie pasują... a ten ich pocałunek był... ehh... boski...;P. Już wcześniej chyba chcieli się pocałować... z tego co pamiętam. No i to chyba nie przypadek, że kompas pokazywał cały czas Jacka:D:D... Mam nadzieje że w trzeciej części oni będą razem... Ale z drugiej strony nie powinna go przykuwać do tego masztu... Nawet jak to już zrobiła to miała takie oczy jakby się miała zaraz rozpłakać... Myślę, że ona coś do niego czuje... I Jack do niej też...;) Czekam z niecierpliwością na trzecią część!!

ocenił(a) film na 8
pitoresk

według mnie ten kompas nie pokazal Jacka, tylko tą calą skrzynię :P moze to tak wyglądalo, ze Liz pokazalo Jacka, a Jackowi Liz, ale to chyba dlatego ze akurat tak stali :P
nie wiem, moze sie myle, ale to tylko ze wzgledu na to, ze jestem absolutną przeciwniczką jakiekolwiek zwiazku miedzy Jackiem a Elizabeth. Po prostu nie moge ich sobie wyobrazic razem :P nie widze Jacka w roli troskliwego romatyka,poza tym wiele by stracil z tej swojej niezaleznosci, zakochując się :P

ocenił(a) film na 7
Julia_Russell

Ja bym bardzo chciała żeby Elizabeth była z Jackiem!! Świetnie do siebie pasują... a ten ich pocałunek był... ehh... boski...;P. Już wcześniej chyba chcieli się pocałować... z tego co pamiętam. No i to chyba nie przypadek, że kompas pokazywał cały czas Jacka:D:D... Mam nadzieje że w trzeciej części oni będą razem... Ale z drugiej strony nie powinna go przykuwać do tego masztu... Nawet jak to już zrobiła to miała takie oczy jakby się miała zaraz rozpłakać... Myślę, że ona coś do niego czuje... I Jack do niej też...;) Czekam z niecierpliwością na trzecią część!!

ocenił(a) film na 8
pitoresk

Jakoś Elizabeth i Jack nie pasują mi jako para. Owszem, to byłoby ciekawe, taki zagły zwrot. Najpierw wielka miłość z Willem, a potem nagle - Bęc - i już kręci z Jackiem. Jednak nie bardzo widzę Willa jako samotnika. Jack to pirat z krwi i kości, więc jak to powiedział "jego jedyną miłością jest morze." A Will miał być romantykiem, na zabój zakochanym w kobiecie swoich marzeń i dążacym do uratowania jej. To film Disneya, więc musi się zakończyć happy endowo. Myślę, że w trójce Will i Elizabeth trochę się pokłócą, ale na końcu i tak będzie wielkie weselicho ;] W końcu Will obiecał Elizabeth, że się z nią ożeni :D

ocenił(a) film na 8
Nazgulek

a juz myslalam, ze tylko ja jestem przeciwnikiem związku Jack-Elizabeth :D
popieram w 100% procentach.
moge co najwyzej dodac, że: Will nie nadaje sie na samotnika, a aJack odwrotnie - nie nadaje sie do zycia z kims w związku. on by sie meczyl gdyby mial byc z Liz, mialby wtedy wiecej obowiazki i nie posiadalby juz tej swojej wolnosci i niezaleznosci.

vanillka_15

Będzie z Willem. Na Jacka po prostu leci:) a kto by nie leciał;) kurde Johnnego ma pod ręką toć i jej się bzykać chce;) a ze Sparowem nie będzie bo on jest zdrowo jebnięty, nie poważnie jestchory psychicznie.

vanillka_15

pewnie, że tak. Zgadzam sie!!
Jack ma swoją przelotną Scarlett na Tortudze (?), a nie swoją na całe życie Elizabeth...
nie, nie Jack i Elizabeth to naciągany wątek i koniec!

ocenił(a) film na 8
Julia_Russell

Ten pocałunek i niektóre sceny były właśnie po to aby na forach zrodziły się takie właśnie tematy. Ludzie będą biegać do kin, ściągać film z Internetu bo chcą zaspokoić swoją ciekawość... Oczywiście, że Elizabeth będzie z Willem Turnerem! A co? Nie mogła sobie zrobić takiego małego skoku w bok? No ileż można się roztkliwiać nad zniewieściałym Willem, skoro można posmakować męskości Jacka Sparrowa... No cóż... Uważam osobiście, że Elizabeth na sto procent nie będzie z naszym piratem. Jack Sparrow jest osobą wolną, jest wilkiem morskim i totalnym indywiduum, który nie potrzebuje kobiety na stałe. Może sobie kochać Elżunię ale na pewno z nią nie będzie. Taka jest moja teoria.

ocenił(a) film na 8
Kriszti_off

Kriszti_of f ; haha, super napisane :D Zgadzam sie z każdą literką ;)

Julia_Russell

Keira Knightley wybłagała ten pocałunek u scenarzystów, tak bardzo chciała sięcałować z Deppem... No kurwa, która by nie chciała :D:D Hee, dobrze jej tak :] Depp w kostiumie Sparrowa.. mhrau po prostu ;] Tak czy siak Elizabeth i tak będzie z tym wypłoszem :P W sumie to i dobrze, bo po tym co zrobiła Jackowi w końcowej scenie było wredne :C Nie zasługuje na niego :] Może Jack znajdziesobie jeszcze jakąś wybrankę, bo ta Tia Dalma jest paskudna :P

ocenił(a) film na 8
MartyQ

'Keira Knightley wybłagała ten pocałunek u scenarzystów, tak bardzo chciała sięcałować z Deppem... No kurwa, która by nie chciała :D'

to Twoja teoria czy ma jakieś inne źródlo ? ;]

Tigercub

wystarczy przeczytać w ciekawostkach dot. filmu! tam jest wsyzstko. tak ona chciała całowanko z Depp'em!!!!!

ocenił(a) film na 8
aniek_2

'wystarczy przeczytać w ciekawostkach dot. filmu! tam jest wsyzstko. tak ona chciała całowanko z Depp'em!!!!!' w takim razie trochę to żenujące prawdę mówiąc :|

Tigercub

ech... wydawało mi sie, że w ciekawostkach to było napisane... ale moge pzrysiadz, że gdzieś ja to czytałam... serio, że ona chciała i prosiła rezysera żeby pocałować depp'a! Ale gdzie ja to czytałam... (poszła szukać)

ocenił(a) film na 6
Julia_Russell

uważam, że zostanie z Willem. Do Jacka owszem czuje pewien pociąg, ale wyjdzie za Wila

zorija

Nie no to musiało być, tu, bo czytałam jeszcze, że ona jest dumna ze swojej bohaterki bo jest obiektem westchinień dwóch bohaterów...

to w takim razie kotś to musiał usunac albo coś...

ocenił(a) film na 8
aniek_2

no ja tego nie widzialam :(
ale mówię; jeśli to prawda, to żenujące - mi by bylo głupio na jej miejscu :P

Tigercub

http://film.onet.pl/O,32369,1185283,plotki.html [film.onet.pl/O,32369,11...]
to znalazłam jakiś czas temu na onecie... kto wie co tam jej wpisali do kontraktu :D
co do związku jack-elizabeth to myślę że popsułby on dotychczasową kreację kapitana sparrow'a. On ma byc niezalezny, szalony i wolny jak ptak... I z resztą on już ma swoją miłośc - Czarną Perłę :D

ocenił(a) film na 9
Julia_Russell

zauważcie, że kiedy szukali tej skrzyni to kompas wskazywal na kpt. Sparrow'a

Airam

to Lizzie ma wała :-( Kpt. Jack albo z Anamarią, albo wolny =]

Julia_Russell

Bedzie z Willem. Jack po prostu MUSI zostac sam- on i Perla to uosobienie wolnosci calkowitej. A jesli chodzi o kompas- nie wskazywal na Sparrowa w sensie doslownym. 1. Norrington zapytal przeciez Elizabeth czy zastanawiala sie jak Will znalazl sie na statku Jonesa- ona spojrzala na kompas, ktory wskazal Jacka, bo to wlasnie przez knowania JACKA to sie stalo! Co tu za filozofia??? 2. Na wyspie, kiedy szukali skrzyni, kompas znowu wskazywal na Jacka- skoro Elizabeth najbardziej pragnela odnaleźc Willa, to na kogo mial wskazywac do licha jak nie na tego, przez ktorego jej kochas mial klopoty??? Czyli Sparrowa. Jackowi zalezalo na skrzyni- myslal o SKRZYNI, Elizabeth zalezalo rowniez na skrzyni ale myslala o WILLU i o tym jak go odnaleźć. A mogl jej w tym pomoc wylacznie Sparrow! Savvy???
bloody scoundrel

ocenił(a) film na 9
Julia_Russell

Elizabeth będzie z Willem. A ten kompas nie wskazywał Jacka tylko kierunek, a to ,że Jack tam stał to przypadek. Kompas wskazywał skrzynie która była za Liz, ale z tamtej strony był też Jack. Nie wiem o co cały ten szum z tym pocałunkiem. Przecież on został wciśnięty na prośbę Keiry. W początkowym zamierzeniu miało go nie być. Więc nie sądzę żeby miało to jakiś wileki wpływ na fabułę.

ocenił(a) film na 9
Julia_Russell

Elizabeth będzie z Willem. A ten kompas nie wskazywał Jacka tylko kierunek, a to ,że Jack tam stał to przypadek. Kompas wskazywał skrzynie która była za Liz, ale z tamtej strony był też Jack. Nie wiem o co cały ten szum z tym pocałunkiem. Przecież on został wciśnięty na prośbę Keiry. W początkowym zamierzeniu miało go nie być. Więc nie sądzę żeby miało to jakiś wileki wpływ na fabułę.

ocenił(a) film na 10
Julia_Russell

A ja tam mam nadzieje że Elizabeth będzie z Jackiem, w końcu on też człowiek i kiedyś zakochać się musi no nie .. :) Ale to tylko moje zdanie .. No i mam nadzieje że reżyser też wpadnie na taki pomysł :):)

FFGirl

Tak naprawde to nie tylko "czlowiek". Jack to symbol naszych skrytych pragnien ; )) Na ich szczycie stoi niezaleznosc. A jak wiadomo czlowiek zakochany nie jest wolny. Jack i Elizabeth odplywajacy razem na Czarnej Perle?? Nie... Ten numer nie przejdzie z Jackiem, jesli rezyser ma choc troche oleju w glowie.

exley

A tak w ogole to wydaje mi sie ze Jack bedzie z Barbossa ; PP

exley

Ja bylam zaskoczona kiedy Elizabeth przypiela go kajdankami :0 Poprostu zlosc była we mnie.. apozniej plakala za nim..hy ..najwidoczniej zrozumiala ze nie mozna bez takiego kapitana zyc.Ale tak i tak jej nie lubie.. ;)