Początkowa scena jak kruki zjadały więźniów żywcem w klatkach, albo jak na statku Jonesa, ten kazał podciąć gardło, niewolnikowi. Nie za brutalne to, to jak na film dla dzieciaków??
Mówisz Szajba dzieci :D Czyli kto ?? przedział wiekowy 0-11-12-13 ?? Bo ja mam narazie tylko 15 lat a świetnie sie bawiłem z kumplem na filmnie (sala kinowa ciemna, ponura i cisza :D) Oczywiście dziecko 8 letnie nie powiniśmy na to przynościć bo jak na Stasznym Domie nie wytrzymało :D no nie liczmy na to zze piratów obejrzymy do końca :P
heh. to sie nazywa ironia losu.miałam iść na film ze znajomymi na film ale mój durny kuzyn.musiał też sobie pujść a że nie jest zbyt bystry i nieumi za szybko czytać a jest od 12 lat tomusieliśmy iść na straszny dom flaki z olejem.zasnełam ale muj kuzyn tylko trzask trzask zębami ze strachu i tak nigdy niebież kuzyna na film
Według mnie ,,Piraci..." to film dla każdego. Oczywiście nie dla dzieciaków - przedszkolaków, bo dla nich odpowiednie sa tylko bajeczki. ja mam 13 lat i myślę, że ten film był spoko jak na mój wiek. Oglądał go 10-letnia koleżanka, tez ni mówiła że straszny. a poza tym 10-latki mówią, że np. Teksańska masakra piłą mechaniczna to ich ulubiony film, a oglądały, bo byłam przy tym!
Johnny Depp wyznał, że zagrał w tym filmie po to, żeby mógł w końcu iść ze swoimi dziecmi na premiere jakiegoś filmu w którym zagrał. A jak wiemy jego dzieci nie mają więcej niż 10 lat. I o takim wieku raczej myślałem.
Upiór, piękna ironia(??).
Ja też uważam że nie ma problemu...w gruncie rzeczy powiedziałabym nawet że część pierwsza była bardziej brutalna niż 2 :D Tez myśle że to film dla kazdego..A Davy Jones wcale nie jest taki zły.... no to że wyrosły mu macki zamiast pożądnego łba to już nie jego wina:D hehe:P a wiecie może w 3 jones stanie sie dobry i te macki mu odpadna!:D kto wie!:D pozdrówka!
"Piraci..." filmem dla dzieci?! Hahahaha! Ciekawych rzeczy można się od was dowiedzieć:D A może "Milczenie owiec" to w takim razie komedia romantyczna?
No albo oszukac przeznaczenie??!1heheh.... no może bez przesady przeciez nie było az takich strasznych momentów jeden krótki z tym wyjadaniem przez kruki oka.... był jeszcze jakiś. Hmm..zresztą chyba gdzieś na opakowaniu jest napisane od 12 lat :D
mam 14 (a za miesiac juz 15)lat i nie moglam patrzec na te kruki xD
ale tyle dzieci ten film ogladalo.... mysle ze rodzice jednak powinni zareagowac :/ bo na innych forach wypowiadaja sie 10, 12 latki to nie wiem czy sie smiac czy plakac