PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107404}

Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 432 tys. ocen
7,8 10 1 431807
6,9 61 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Początkowa scena jak kruki zjadały więźniów żywcem w klatkach, albo jak na statku Jonesa, ten kazał podciąć gardło, niewolnikowi. Nie za brutalne to, to jak na film dla dzieciaków??

ocenił(a) film na 10
Szajba

nie zapominając że twarz jonesa bedzie sie im śniła po nocach...

ocenił(a) film na 10
Szajba

Mówisz Szajba dzieci :D Czyli kto ?? przedział wiekowy 0-11-12-13 ?? Bo ja mam narazie tylko 15 lat a świetnie sie bawiłem z kumplem na filmnie (sala kinowa ciemna, ponura i cisza :D) Oczywiście dziecko 8 letnie nie powiniśmy na to przynościć bo jak na Stasznym Domie nie wytrzymało :D no nie liczmy na to zze piratów obejrzymy do końca :P

ocenił(a) film na 10
Klocek

heh. to sie nazywa ironia losu.miałam iść na film ze znajomymi na film ale mój durny kuzyn.musiał też sobie pujść a że nie jest zbyt bystry i nieumi za szybko czytać a jest od 12 lat tomusieliśmy iść na straszny dom flaki z olejem.zasnełam ale muj kuzyn tylko trzask trzask zębami ze strachu i tak nigdy niebież kuzyna na film

Szajba

A kto powiedział, że "Piraci..." to film dla dzieciaków? Że jest Disneya?

ocenił(a) film na 9
JohnnY_17

Według mnie ,,Piraci..." to film dla każdego. Oczywiście nie dla dzieciaków - przedszkolaków, bo dla nich odpowiednie sa tylko bajeczki. ja mam 13 lat i myślę, że ten film był spoko jak na mój wiek. Oglądał go 10-letnia koleżanka, tez ni mówiła że straszny. a poza tym 10-latki mówią, że np. Teksańska masakra piłą mechaniczna to ich ulubiony film, a oglądały, bo byłam przy tym!

ocenił(a) film na 8
Lady_Gothic

Johnny Depp wyznał, że zagrał w tym filmie po to, żeby mógł w końcu iść ze swoimi dziecmi na premiere jakiegoś filmu w którym zagrał. A jak wiemy jego dzieci nie mają więcej niż 10 lat. I o takim wieku raczej myślałem.
Upiór, piękna ironia(??).

Szajba

Ja też uważam że nie ma problemu...w gruncie rzeczy powiedziałabym nawet że część pierwsza była bardziej brutalna niż 2 :D Tez myśle że to film dla kazdego..A Davy Jones wcale nie jest taki zły.... no to że wyrosły mu macki zamiast pożądnego łba to już nie jego wina:D hehe:P a wiecie może w 3 jones stanie sie dobry i te macki mu odpadna!:D kto wie!:D pozdrówka!

Szajba

"Piraci..." filmem dla dzieci?! Hahahaha! Ciekawych rzeczy można się od was dowiedzieć:D A może "Milczenie owiec" to w takim razie komedia romantyczna?

ptr_16

No albo oszukac przeznaczenie??!1heheh.... no może bez przesady przeciez nie było az takich strasznych momentów jeden krótki z tym wyjadaniem przez kruki oka.... był jeszcze jakiś. Hmm..zresztą chyba gdzieś na opakowaniu jest napisane od 12 lat :D

ocenił(a) film na 10
Szajba

mam 14 (a za miesiac juz 15)lat i nie moglam patrzec na te kruki xD
ale tyle dzieci ten film ogladalo.... mysle ze rodzice jednak powinni zareagowac :/ bo na innych forach wypowiadaja sie 10, 12 latki to nie wiem czy sie smiac czy plakac

Loren_3

Wedlug mnie ta czesc byla zbyr brutalan, a scena np. z tymi patakami mogla byc zupelnie inaczej pokazana.Nie wiem komu to bylo potrzebne.