Руководство «Disney» уже рассматривало сюжет развития дальнейших серий
«Пиратов Карибского моря». Здесь нет ничего удивительного — сюжет довольно
популярен и его поклонники жаждут приключений с участием Капитана Джека
Воробья. Дисней собирает перспективную команду, возможно, ещё для двух
«Пиратов Карибского моря», может быть, будет снят двухсерийный фильм. Джонни
Депп был разочарован отчасти тем, что Гор Вербински был вынужден покинуть
режиссёрское кресло, и попросил чек за четвёртый фильм на крупную сумму.
Дата выхода фильма — 2013 год[источник не указан 57 дней]. Предположительное
название: «Пираты Карибского Моря: Возвращение „Чёрной Жемчужины“».
Кинокомпания «Disney» официально объявила о своих планах снимать пятую
картину саги «Пираты Карибского моря», держа в уме планы относительно шестого
фильма.
Тем временем, рейтинг зрительских ожиданий картины «Пираты Карибского моря
5» приближается к рекордной отметке — 97%. Сценарий пятой части уже
завершён, к съёмкам обещают приступить в ближайшее время. Ориентировочная
дата выхода фильма — 2013 год[источник не указан 57 дней].
[править]В ролях
Джонни Депп - капитан Джек Воробей
Пенелопа Крус - Анжелика, дочь Чёрной Бороды
Орландо Блум - капитан Уилл Тёрнер (возможно)
Кевин Макнелли - Джошами Гиббс, товарищ Джека
Роберт Дауни-мл. - Джон Воробей, брат Джека Воробья
-------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------
Tłumaczenie z translatora Google:
Przewodnik «Disney» już za przedmiotem dalszego rozwoju serii "Piraci z Karaibów". To
nie jest niespodzianka - fabuła jest dość popularny i jego fani pragną przygody z Captain
Jack Sparrow. Disney zbiera obiecujący zespół, być może nawet dwóch "Piratów z
Karaibów" może być z dwóch części filmu będą kręcone. Johnny Depp był sfrustrowany
po części z faktu, że Gore Verbinski musiał opuścić fotelu reżysera i prosił, aby sprawdzić
czwarty film w dużej ilości.
Data filmu - 2013 [źródło nieokreślone 57 dni]. Szacunkowa nazwę: "Piraci z Karaibów:.
Powrót" Black Pearl "
Firma film «Disney» oficjalnie ogłosił zamiar podjąć fifth obraz sagi "Piraci z Karaibów",
mając na uwadze plany na szósty film.
Tymczasem oczekiwania publiczności Ocena obrazu "Piraci z Karaibów 5" zbliża się do
rekordowo wysoki - 97%. Scenariusz piątej już zakończyła zdjęcia obiecuję się wkrótce
rozpocząć. Przewidywana data folii - 2013 [źródło nieokreślone 57 dni].
[Edytuj] Obsada
Johnny Depp - Kapitan Jack Sparrow
Penelope Cruz - Angelica, córka Blackbeard
Orlando Bloom - Will Turner Captain (prawdopodobnie)
Kevin McNally - Josh Gibbs, przyjaciel Jack
Robert Downey Jr. - John Sparrow, brat Jacka Sparrowa
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8B_%D0%9A%D0%B0%D 1%80%D0%B8%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%8F_5
link do oryginału
Dodam jeszcze, że reżyserem będzie Rob Marshall , a nie Tim Burton jak niektórzy myślą.
Jak na wikipedii to raczej potwierdzone. No bo wiesz w końcu Bruckheimer, Depp i Cruz byli w Rosji na premierze filmu. Ale z tym bratem Sparrow'a to raczej zły pomysł
Ale w wikipedii zmiany może wprowadzać każdy użytkownik. Czekam na potwierdzenie Bruckcheimera.
No bo jak można być tak naiwnie głupim!? Jakiś frajer napisał sobie ubzdurany artykuł na ruskiej Wikipedii, a ten gostek bierze to na poważnie, a na dodatek wrzuca tu tekst z translatora...
A cóż to za pytanie? Czuję się zaintrygowany :)
Chodzi mi o kino domowe i blu ray ;) Czy telewizor koniecznie musi byćna środku ściany, czy dźwięk jest o niebo lepszy i czy opłaca się wydać tyle kasy na sprzęt, i co polecasz i w jakiej cenie?
To pytanie do ciebie, bo myślę, że sięznasz ;)
Raczej radzę ci poczytać specjalistyczne fora. Tam ci konkretnie doradzą. Np. tutaj:
http://www.hdtv.com.pl/forum/index.php
Najbardziej chodzi mi o środek ściany, bo nie chce mi się specjalnie przemeblowywać pokoju ;) A ty jak masz?
I jeszcze jedno - dlaczego czerń w moim tv lcd nie jest czarna tylko ciemnoniebieska? Taki telewizro czy coś się zepsuło?
Akurat jest to częste pytanie. Niektóre modele mają taki problem że wyświetlają "nieczarną" czerń. Można to zmienić w ustawieniach, ale często trzeba się z tym bawić przy każdym filmie.
Co do ściany. W związku z tym że mam słuchawki 5.1 podłączone do PS3 to telewizor mogę sobie ustawiać jak chcę. W przypadku oglądania filmów na komputerze gdzie mam głośniki 7.1, to lepiej mieć monitor/tv na środku. Na ścianie będę miał prawdopodobnie nowy TV 3D.
I tak dźwięk na BD nagrywany w HD jest o NIEBO lepszy od tego z DVD.
Ale masz sprzęt w domu :P Ja dam tv jakiemuś specowi żeby to ustawił - "kalibracja".
Jak nie mam kina domowego i mam blu ray to i tak dźwięk jest o niebo lepszy? Ciekawe...
Bez odpowiedniego sprzętu to raczej różnicy wielkiej nie dostrzeżesz w dźwięku, bo jak nie masz przestrzennego to ci będzie to konwertować do stereo. Chociaż sam w "jakości" będzie lepszy, ale to raczej usłyszy tylko wprawne ucho. Ja mam lekkie zboczenie na punkcie dźwięku więc mi to różnice robi, tobie nie musi. Blu Ray= głośniki/słuchawki z dźwiękiem przestrzennym.
Oooo właśnie. Jeśli nie kupię kina domowego tylko jakieś słuchawki za 800zł to dźwięk będę miał równie dobry jak gdybym miał kino domowe? Takie rozwiązanie by zniszczyło wszystkie moje problemy. Ale jakoś wątpię, żeby słuchawki nawet tak drogie, dały taki dźwięk jak kino domowe za ok. 1000 zł. Prawda?
Zdania są podzielone co do tego. Porządne słuchawki 5.1/6.1/7.1 dostarczą ci świetnych wrażeń, są o tyle wygodniejsze że możesz film oglądać głośno nikomu nie przeszkadzając i nikt nie przeszkodzi tobie, nie musisz też ustawiać głośników i szukać optymalnego miejsca do usadowienia się (brak przemeblowania)... ale wiesz... jak masz odpowiednie warunki to kina domowego (ale takiego porządnego) nic nie przebije. Ale o ile nie masz jednorodzinnej chałupy z wielkim pokojem lub apartamentu z dźwiękoszczelnymi ścianami to lepiej zainwestuj w słuchawki. Sam wielkiego pożytku z głośników 7.1 nie mam gdyż zawsze komuś jest "za głośno" i ściany się trzęsą.
Dzięki za radę ;) Bo wiesz, mam niby duży dom, ale to tak łatwo nie jest... A jakie słuchawki polecasz (w cenie myślę ok 600-800zł), żeby dźwięk był dobry? Bo oglądam Mrocznego Rycerza z tylko jednym głośnikiem wbudowanym w tv i wydaje mi się dobry dźwięk, więc jeśli będę miał słuchawki porządne i blu ray myślę, że będzie rewelacja ;)
A i jeszcze pytanie - czy w zwiastunie hd na youtube jest dźwięk hd, bo mi się za dobry wydaje, ale oczywiscie nie mam sprzętu tylko tak pytam ;)