Na pewno słyszeliście o teorii że Henry jest synem Willa Turnera. Teoria wydawała mi się bardzi prawfopodobna dopóki nie zaczęłam się zastanawiać nad wiekiem Jacka. W pierwszych 3 częściach Jack ma 40 lat a jeśli Henry to syn Willa to Zemsta Salazara musiałaby się dziać ok. 20 lat później bo tyle pewnie ma Henry z tego wynika że Jack ma w 5 części 60 lat. Więc może się myle ale nie wygląda na tyle w zwiastunach. A wy co sądzicie?
Henry jest na 100% synem Willa i Elizabeth. Obejrzyj sobie ten filmik zza kulis (w 1:06 minucie wypowiada się Thwaites, a jego postać jest podpisana jako "Henry Turner" ;)): https://www.youtube.com/watch?v=Cy8oshuUnxs
Co do Jacka, wychodzi na to, że ma w tej części ok. 60-tki. Cóż mogę powiedzieć? Dobrze się trzyma chłopina :D Jak stwierdziłyśmy ostatnio z koleżanką- rum dobrze go zakonserwował ;P
Filmik już wiedziałam dlatego myślę że najbardziej prawdopodobne jest to że jednak się dobrze trzyma
A samo potwierdzenie że on jest jego synem w takim filmiku za kulis trochę dziwne
A skąd wiesz, że Jack w pierwszych częściach miał około 40stki? Było to powiedziane w filmie? Bo jeśli nie, to można przyjąć praktycznie każdy wiek dla Sparrowa.
W ineternecie jest napisane ze miał 40 lat i wiek ten wydaje się dość prawdopodobny
W każdym razie tak naprawdę zaden z bohaterów nie wygląda jakby się powtarzał np. U Barbossy nie widzę zbytniej różnicy a on na pewno już był stary
Internet nie jest nieomylny. Na ekranie nie było to powiedziane, także twórcy mają wolną rękę :)
Raz gdy czytałam o Piratach na Wikipedii było napisane, ze Will miał dwóch synów: Willa i Henry'ego. To mnie zdziwiło najbardziej. :p
To raczej nie jest prawda, no bo kiedy niby Will miałby zmajstrować tych dwóch synów? ;P Już sam fakt, że udało mu się zrobić jednego syna akurat tego jednego dnia, który mógł spędzić z Elizabeth przed dziesięcioletnią przerwą na schodzenie na ląd zakrawa prawie że o cud :D Drugi musiałby więc zostać poczęty w tym czasie, kiedy Will wrócił w scenie końcowej NKŚ, co daje nam dziesięcioletnią różnicę wieku między Willem III (tak jest ten dzieciak podpisany w napisach końcowych NKŚ) a Henrym (bo zakładam, że to ten młodszy). To oznaczałoby, że Will i Elizabeth w ZS mają ok. pięćdziesiątki, a raczej ich tak nie postarzą, żeby ich dopasować wiekiem do młodszego syna (Willa już po zwiastunach widać, że nie postarzyli). Will III i Henry to najpewniej więc ta sama osoba, tylko scenarzyści (słusznie moim zdaniem) postanowili zmienić mu w najnowszej części imię, żeby uniknąć nieporozumień.