PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140459}
7,2 99 tys. ocen
7,2 10 1 98749
6,0 35 krytyków
PitBull
powrót do forum filmu PitBull

Jak tak 'Zły' reżyser jak Patryk Vega zrobił tak dobry Film jak PitBull?

Kaoq1234

To proste. To bardzo dobry reżyser, który zrobił kilka złych filmów dla kasy.

ocenił(a) film na 8
kendo777

Ano może tak być.

kendo777

Nie zgadzam się, oprócz Pitbulla i Prawdziwych Psów nic co zrobił nie jest dobre. Też się łudziłam, że po Klossie i Ciachu wróci z czymś wybitnym. Wrócił, z długo wyczekiwanymi przeze mnie Służbami, niestrawnym gniotem.

Kaoq1234

Bo własnie nie wiedzieć czemu wszyscy mówią że PitBulla robił Vega a zapominają o Gregu Zglińskim, który był reżyserem tegoż serialu
http://www.filmweb.pl/person/Grzegorz+Zgli%C5%84ski-49283

ocenił(a) film na 8
maderMG

Tak samo jak Xawery Żurawski, Adamik itd - oni też byli reżyserami. Patryk Vega wmontował się w środowisko stołecznej policji kręcąc Prawdziwe Psy, jeździł z nimi na trupa, pił z gangsterami wódkę na mieście itp. zobaczył to środowisko od środka i na tej podstawie stworzył Pitbulla, w którym wykreował postacie na wzór prawdziwych glin ze stołecznego wydziału zabójstw. To Vega był pomysłodawcą i "ojcem" tego serialu, a pozostali reżyserzy wg mnie mogliby się w ten serial nie angażować, chociażby z powodu tego jak zrobili 3 sezon.

ocenił(a) film na 9
Kaoq1234

Niestety dobre i ambitne kino nie przynosi dużych zysków. Nakręcili Pitbulla, zatrudnili Gajosa, Dorocińskiego, Grabowskiego, Stroińskiego i młodą Rosatti, czyli całkowicie profesjonalny i pierwszoligowy skład aktorski, do tego napisali świetny scenariusz, który był oparty na współpracy z warszawskim wydziałem zabójstw. Wszystko to wymagało dużo czasu i ludzi oraz pieniędzy. Efekt był znakomity ale zyski już gorsze. Po prostu uznał, że po cholerę mu wkładać tyle wysiłku jak można napisać na kolanie jakąś gównianą historię, zatrudnić Żmudę i trzepać dwa razy tyle kasy.

Draf

dokładnie, szkoda tylko że większość filmów dziś się tworzy na zasadzie zatrudnienia znanych twarzy, aktorów z pierwszych stron, i co najgorsze - niewiarygodnie kiepskich aktorów jak wymieniona przez ciebie Żmuda ale i Socha, Małaszyński, Zakościelny - znani i lubiani za bycie atrakcyjnym, choć tragicznie słabym jeśli chodzi o zdolności aktorskie. Do tego dochodzi scenariusz napisany na kolanie i mamy super produkcje made in polska

ocenił(a) film na 7
Kaoq1234

Po prostu Vega nie umie robić komedii ;)

ocenił(a) film na 8
Wojtas998

O właśnie!
Jego Komedie są na niskim poziomie i mają żałosne poczucie humoru.

ocenił(a) film na 4
Kaoq1234

ale tekst "na walkę z korupcją jesteśmy narażeni każdego dnia" mnie powalił :)

ocenił(a) film na 3
Kaoq1234

Patryk zrobił bardzo ciekawy serial ... film mu kompletnie nie wyszedł, bo się do niego zupełnie nie przyłożył. Sceny przeszczepione w zasadzie żywcem z odcinków nie wiąże żaden wspólny wątek, a choatycznie prowadzona narracja odbiera jakąkolwiek przyjemność z oglądania tego filmu. Tak się robi pieniądze, nie kino ... wielka szkoda...

ocenił(a) film na 6
bYbel

Też miałem wrażenie, że to był jeden wielki zlepek scen. Najgorsze jest to, że w nowych Pittbullach jest identycznie za nieco większą kasę.

Kaoq1234

Bo tak naprawde to dobry rezyser :) i na tym polega paradoks a jak na pilskie warunki to wrecz bardzo dobry .

ocenił(a) film na 7
Kaoq1234

Młody Vega był świeżym i dobrym rezyserem obracającym się w tematyce sensacji w świecie psiarsko -gangstersko - kryminalnym. Jednakże Patryk bardzo szybko zauważył, że polski widz lubi dostać patologiczne gowno i za to chętnie zapłaci- znak czasu - i poszedł w te stronę. Analogicznie łatwiej sprzedać w wiejskiej Biedronce sześciopak Tyskiego na promce, niż piwo kraftowe za 18 PLN, więc po co się męczyć? W ten sposob stworzyl swoj unikalny, patologiczny styl dla Sebixa, zarobił krocie, i prawdopodobnie roztrwonił talent, a powrotu już nie ma.