7,1 244 tys. ocen
7,1 10 1 243739
4,9 43 krytyków
Pitbull. Nowe porządki
powrót do forum filmu Pitbull. Nowe porządki

Nie przeczę brak Despera nie napawał mnie optymizmem co do tego filmu, ale całe szczęście myliłem się. W nowym dziele Vegi jest bardzo mało nawiązań do poprzedniego filmu i serialu. Tak jakby reżyser przedstawiał nam historię na nowo. Majami, bo tak nazywa się główna postać jest bardzo charyzmatyczną osobowością - szybkie wprowadzenie i zżyłem się z nim bardzo. Brakowało mi jednak tekstów, które zapadły by mi w pamięć. Mogę wymieniać godzinami teksty, które rozbawiły mnie w serialu. Tu tego brakuje- na siłę wpychane przekleństwa mogą zadowolić tylko gimnazjalistów- niestety. Akcja rozgrywana jest sprawnie- szybkie wprowadzenie do tematu wszystko od razu wiadomo. Podobała mi się gra Krzysztofa Czeczota- jego umiejętność pokazywania braku uczuć jest niesamowita. Drobne niedociągnięcia z dźwiękiem, ale to niestety zmora polskich filmów.
Wahałem się z oceną końcową i brakuję mi ocen po przecinku na filmwebie. Nie zmienia to faktu, że Pitbull Nowe Porządki, to zupełnie inna historia, bardzo dobrze przedstawiona i szczerzę polecam i czekam na serial.
7.5/10