7,1 244 tys. ocen
7,1 10 1 243722
4,9 43 krytyków
Pitbull. Nowe porządki
powrót do forum filmu Pitbull. Nowe porządki

Poszedłem na film troszkę po premierze. Zawsze tak robię by wysłuchać opinii innych, jednak bez zdradzania fabuły.80% osób odpowiedziało Zajebi****. Więc hmmm, a że jestem fanem Pitbulla jak również mój Padre i narzeczona wybraliśmy się do Heliosa w Olsztynie. Po wyjściu z kina, moja mina wyrażała wszystko. Wszystko, że pomimo taniego wtorku... zapłaciłem za bilet... Stereotyp koksa itd. oraz gra aktorska pozostawiała wiele do życzenia. Sceny erotyczne, gościu psychopata :D, kur** chyba Karolak by lepiej zagrał. No i moje ulubiene. Dygant i Ostaszewska..zostawie je bez komentarza.
Dla mnie główny aktor zagrał tak jakby czytał z kartki przywieszonej do każdej rzeczy w każdej scenerii. Rozumiem czasy współczesne, dzisiaj prawdziwe gangi nie leją się klamkami w biały dzień ... Nie wymuszją haraczy na taką skalę. " każdy glupi wie, że jak zakładają scianę to nie latają z P99 i kajdankami w samych koszulkach po mieście"- odpowiedz mego taty po filmie.. A że robił jak to się mówi we fabryce, to ani w latach 90( jak zaczynał) ani w 2010(jak poszedł na wieczną) każdy ceniący się pies miał zawsze zakładkę na broń. Nawet jak +30 temp. to zawsze jakaś katanka, bluza z kapturem czy marynara. Błędy gonią błędy.. I ten komizm.... myślałem, że jestem na komedii amerykańskiej pt. "W Nowym Zwierciadle(...)". Teraz z innej beczki.
We wcześniejszych produkcjach każda postać była prześwietlona, z każdą mogłeś się utożsamić a jeszcze lepiej dowiedzieć się nowych rzeczy, kto z kim, a dlaczego i za ile. Tego mi najbardziej zabrakło.. Jedynie Babcia, dobrze zrobiona. Dlaczego po co a na co. A Majami :) 3 wersy na temat jego życia no tak jednym to wystarcza innym nie :) Jednak ciężko sobie wyrobić o nim zdanie... Jak pociągnie Vega serial z tego to czuje kolejne "Wakacje", które wyreżyserował ...
Dobra czas na +. Plusem jest Gebels, który trzyma fason. Efekty specjalne dobre, trochę znalazło się niedoróbek jednak nie kłują tak w oczka :) dobrze pomyślana fabuła ( gorzej z wykonaniem, mam na myśli chaos) Vega wziął trochę lekcji od Smarzowskiego, bo kamera chodzi pięknie. I te przejścia ! :) Niektóre teksty świetne.....
Sumując. Dla mnie 5,5/10. Jestem fanem Pitbulla, nie napalałem się zbytno po obsadzie Nowych Porządków i dobrze zrobiłem. Fakt, szkoda mi było iż Dorociński nie będzie grał, jednak pomyślalem o Opali że nie żyje, więc kutangiem byłoby, żeby Despero utożsamiał jego. A nowe twarze wniosą swieżość i pociągną temat jakim jest Pitbull, niekoniecznie odnosząc się to starego filmu. Tak mówili....
Dla mnie taki amerykański Maiami Vice z kroplą krwi i przekleństwami z częstotliwością większą niż kręconca się opona...