Mnie się wydaje że dlatego nie ma Despera bo pierwowzór popełnił samobójstwo,albo że ten Majami to ma być taki jego następca,w końcu na początku Despero też miał dość specyficzną fryzurę.
Poza tym na początku Pitbulla Despero też nawiązał romans z kobietą z dziećmi co miała byłego gangstera,też był dość porywczy,wiec te postacie są dość podobne do siebie.
Vega pewnie dlatego nie dał ich obu w obsadzie bo jakby się by blokowali.
Zresztą w Pitbullu poprzednim była cała masa znanych aktorów,a teraz właściwie tylko Grabowski dostał dużo rolę i mógł się wykazać,a reszta śmiech na sali,serialowy Igor nawet nie pracuje w policji,pojawia się raz na moment,a Barczyk też mało gra.
Obsada to Majami i jego drużyna,raczej nie znani aktorzy,plus Gebels i jego drużyna również nie znani aktorzy.
Przed oglądnięciem myślałem że właśnie w Drużynie Gebelska owszem nie będzie takiego Nielata,Łapki,Renaty,Metyla itd,ale z tych co wystąpili będą jakby razem pracować z Igorem i dużo z Barszczem,chociaż z tym pierwszym.
Choć wiadomo trzeba patrzyć na to z dużym przymrużeniem skoro już wiele lat temu,serialowy Gebels miał iść na emeryturę,Barszcz był szeregowym policjantem,komendantem ktoś inny,a Igor czynnym policjantem.
Raczej bardziej by gdyby to była klasyczna kontynuacja pasowało żeby ten Igor był szefem gry zamiast Gebelsa on może właśnie w agencji detektywistycznej,a Barszcz pewnie na emeryturze albo szeregowym policjantem.
Wydaje mi się że trochę jakby właśnie stanęli w czasie,Gebels dalej nie myśli o emeryturze,a Barszcz jest komendantem jakby go nie zdegradowali.