7,1 244 tys. ocen
7,1 10 1 243722
4,9 43 krytyków
Pitbull. Nowe porządki
powrót do forum filmu Pitbull. Nowe porządki

WTF?

ocenił(a) film na 2

Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tym filmem? Słyszałem wiele pozytywnych opinii i totalnie tego nie rozumiem. Pitbull wg oznaczenia na tej stronie to film akcji, dramat. No to gdzie ta akcja i gdzie ten dramat? Liczyłem na trzymający w napięciu kryminał a zamiast tego na seansie co jakiś czas pół sali lało ze śmiechu z mało ambitnego humoru. Gdzie tu w ogóle była jakaś główna oś fabularna? Jedyna fabuła to taka, że policjanci łapią złych kolesi, tyle, że ten film nawet za bardzo mnie nie przekonał, że oni tacy źli są. Chodzili i albo bili dzieci (zupa zadźgałł śrubokretem dwóch malolatow), albo prostytutki albo brali kasę od sprzedawców na bazarze. Co za żenada. Liczyłem na jakąś mroczną grupę przestępczą a zamiast tego dostałem wiejskich oprychow.

Film był mega haotyczny i wiele scen było totalnie z dupy. Po co np wątek z tym jak młody gówniarz zabija innego gowniarza w komórce? Po co sceny z Lindą i jego rodziną? Po co scena z cumowaniem łodzi? Tylko po to żeby potem był pretekst żeby go nie bić na przesłuchaniu? Czemu zakuli tego największego akurat jak jego pies gryzł futra? Jakie mieli na niego dowody? To mieszkanie gdzie złapali Zupę to było mieszkanie tej prostytutki? Trochę mało to wiarygodne. I co oni wlasciwie na Zupę mieli, że go zamknęli? Bo jak dla mnie to nie było powiedziane co na niego mają, że go zamykają. Cały film to jak dla mnie zlepek scen, które w ogóle Nie tworzyły fabuły, wiarygodności, klimatu, etc. Słabizna!

ocenił(a) film na 4
mrpiter2

Przeczytaj książkę Vegi "Złe psy". To ci wszystko wyjaśni. Wszystkie te sceny w "Pitbulu nowe porządki" są w tej książce. Vega idzie po najmniejszej linii oporu - zrobić tak ,żeby się nie narobić ale zarobić.

ocenił(a) film na 7
mrpiter2

w serialu posklejaja wszystko do kupy

mrpiter2

wg mnie (może ktoś doprecyzuje;)
"młody gówniarz zabija innego w komórce", bo Kura (Dygant) chciała się zemścić za zdradę na Zupie i namówiła jego młodszego brata do zabójstwa (wątek z książki Złe Psy)
"sceny z Lindą i jego rodziną"- to jest główny wątek filmu, Babcia (Linda) przez cały film próbuje dokonać zemsty na osobie, która uderzyła jego syna w pierwszych scenach w pociągu, po to dał się zamknąć do więzienia za drobny haracz, żeby wychodzić na prace i mieć alibi do zabójstwa, ślub też był tylko po to, żeby żona umożliwiała mu dokonanie zemsty (podstawiała auto itp)
- "scena z cumowaniem łodzi"- w książce Złe Psy jest taki fragment i miał ukazać, że mimo że policja i członkowie mafii byli śmiertelnymi wrogami w takiej sytuacji poza komendą byli w stanie sobie pomóc- dlatego Majami przy przesłuchaniu zasugerował, żeby traktowali go w miarę delikatnie, nie dlatego że uznał, ze jest niewinny.
- zatrzymanie Stracha i Zupy wynikało chyba z podsłuchów telefonu- był fragment rozmowy o porwaniu studentki przez Zupę dla okupu + haracze, obstawiam, że zeznania Kury, która chciała się zemścić za zdradę, zresztą Strachu sam zadzwonił na komendę jak znalazł informację, żeby się odezwać w razie jak ktos będzie żądał haraczu.