Despero widzi jak Doda buduje piramidę finansową która okrada mnóstwo ludzi na prawie miliard złotych ale nie kiwnął palcem bo przecież ma znaleźć zleceniodawcę zabójcy Soczka... Serio? Film był świetny tak poza tym
Tak, oglądałem film do końca. Pójdzie siedzieć, a pieniądze niekoniecznie będzie dało się odzyskać w stosunku 1:1. Z takiego AmberGold udało się odzyskać z 63 milionów z jakich 600 milionów. Czy opłacalne jest zabranie ludziom miliarda złotych z ich kieszeni żeby wsadzić kogoś do więzienia?
Zanim Despero zawozi Mirę do pałacu tym furgonem pomaga jej załadować do niego 42 walizki wypchane dolarami. Ma sprawczynię i odzyskał hajs, który ukradła ludziom, więc nie wiem gdzie widzisz problem.
Heh. Problem polega na tym że banki lub parabanki nigdy nie mają pokrycia w gotówce tego, co jest na kontach klientów. Nie wiem czy mają choćby z 10%. Większość pieniędzy jakie "posiadamy" jest wirtualna i nigdy nie ma pokrycia w drukowanym pieniądzu. Po drugie założenie i funkcjonowanie takiej organizacji to ogromne koszta. Pamiętasz jak Metyl mówił, że widział reklamę w telewizji? Oczywiście cała kampania reklamowa była za darmo. Placówki w całym kraju nie płaciły za czynsz, pracownicy również nie pobierali wynagrodzeń. No ale Doda potrafiła wypłacić 100% tego co jej wpłacili w heh, dolarach, zapakowała do walizek i wsadziła wszystko do jednej furgonetki.... hahahah Póżniej on ją aresztował i ludzie odzyskali swoje pieniądze... Ma to sens.