... nudny ten Pitbull. Pod tą interpretacja zamieściłbym spokojnie wszystko negatywne co umieszczane jest pod Vegańską ekranizacją - Niebezpeczne Kobiety, faktycznie za bardzo odjechane w żadną ze stron, ale Nowe Porządki - super, Kobiety Mafii bardzo fajne. Jak ma być kino akcji to jest kino akcji, a tymczasem Pasikowski ani to film akcji ani dokument o pracy policji... Jedyna postać Kowala - gangster, spójny, ale reszta poza Despero no płytkie postaci, a ich zbudowanie okrojone do minimum... Niestety, ale Pazura ani Dorociński nie wyciągnie filmu tak jak u Vegi Linda daje bardzo radę - wpisuje się w całość i ją uzupęłnia.
Nowe Porządki to totalne gówno.
W końcówce serialu Gebels mówił, że przejdzie na emeryturę, gdy tylko rozwikła sprawę Artaka. Rozwikłał, aż tu nagle w NP jest naczelnikiem? Dlaczego? Nic tego nie tłumaczy. Widz musi domyśleć się sam, bo Vega tego w żaden sposób nie wyjaśnił.
Barszczyk w końcówce serialu zostaje przywrócony na stanowisko naczelnika w pałacu, a w NP zostaje komendantem na zadupiu. Dlaczego? Domyśl się sam widzu, bo nawet Vega tego nie wie.
Igor robi w agencji detektywistycznej w NP. Dlaczego? Domyśl się sam. Zero wyjaśnienia.
Dlaczego Babcia zostaje gangusem? Nie wiadomo. Domyśl się sam.
Dlaczego Strachu nie rozróżnia imion, nie wie ilu gości gra w polu podczas meczu piłki nożnej, ale po rozmowie telefonicznej z Majamim łamie telefon i wyrzuca go w krzaki? Przecież to zachowanie jest bardzo niekonsekwentne względem tej postaci.
Majami pod koniec NP zostaje zawieszony i przeniesiony na mały posterunek na zadupiu. W Niebezpiecznych Kobietach znowu jest w pałacu. Dlaczego? Czy Vega to wyjaśnia? Oczywiście, że nie. Domyśl się sam i dopisz scenariusz.
Filmowi Pasikowskiego można trochę zarzucić, ale plusy przykrywają minusy. Wreszcie mamy do czynienia z filmem, a nie ze skrótem serialu, który w dupie ma ciąg logiczny. Tutaj wszystko wynika z czegoś. Przemoc jest uzasadniona. Wszystko ma sens. Linda jest w stanie wyciągnąć film? Podobnych głupot dawno nie czytałem. Gość jako aktor wypalił się lata temu. Jego nazwisko działa na ludzi na zasadzie sentymentu. W ostatnich latach niczego dobrego nie zagrał.
Metyl, Kowal, Lupa, Regina, Górski...Płytkie postaci powiadasz?
Po co dyskutować z kimś niepełnosprawnym intelektualnie? Doczytałem tylko Kobiety mafii bardzo fajne :D
Wiesz, wiele osób wbija na filmweb przed seansem i ogólnie starałem się pokazać, że Maciuś nie ma racji. To tyle.
Dziękuję za Twoją wnikliwą opinie na mój temat poparta tym, że sądujesz tylko i wyłącznie na podstawie mojej opinii, do której mam prawo - gratuluje pełnosprawności intelektualnej...
Przed seansem? Skąd to wiesz? Nie wiesz, nie zakładaj bo Ci nie wychodzi. Jeżeli doszukujesz się kontynuacji wątku NP -> Niebezpieczne Kobiety spoko rozumiem, tak też można do tego podchodzić. Ja potraktowałem filmy Vegi jako filmy z jednej serii, ale nie oczekiwałem żadnej kontynuacji wątku. Dla mnie to osobne historie, które niekoniecznie muszą się wiązać - ale rozumiem, Ty oczekujesz logiczności w wątku, ja traktuję Vegę jako dobre kino akcji, a Pitbull Ostatni Pies ani to kino akcji ani dokument o Policji. Zachwytu pierwszym Pitbullem jak i serialem też nie rozumiem i mam do tego pełne prawo Panowie, nie każdy film jest dla wszystkich tak samo rewelacyjny. Nie jest to powodem do obrażania nikogo, szanuję Wasz zachwyt, ale go nie współdzielę.
O gustach się nie dyskutuje, więc to kto ma rację, a kto nie to subiektywna opinia - więcej luzu i dystansu Panowie bo się spinacie, a to tylko filmy są.
Linda bardziej pasował u Vegi niż Pazura u Pasikowskiego (rozumiem sentymenty z Psów... każdy reżyser ma swoją ekipę) - jeżeli chodzi o zatrudnienie znanej gęby.
A co do wbijania na Filmweb przed seansem - często to praktykujesz? Bo hejt na Vegę uważam za mocno przesadzony i oparty o trailery bez seansu w kinie :)
Chcesz to pisz dalej, pewnie Ci ulży, a zrelaksowany człowiek to ważna sprawa w życiu.