6,5 90 tys. ocen
6,5 10 1 89948
5,5 31 krytyków
Pitbull. Ostatni pies
powrót do forum filmu Pitbull. Ostatni pies

... nudny ten Pitbull. Pod tą interpretacja zamieściłbym spokojnie wszystko negatywne co umieszczane jest pod Vegańską ekranizacją - Niebezpeczne Kobiety, faktycznie za bardzo odjechane w żadną ze stron, ale Nowe Porządki - super, Kobiety Mafii bardzo fajne. Jak ma być kino akcji to jest kino akcji, a tymczasem Pasikowski ani to film akcji ani dokument o pracy policji... Jedyna postać Kowala - gangster, spójny, ale reszta poza Despero no płytkie postaci, a ich zbudowanie okrojone do minimum... Niestety, ale Pazura ani Dorociński nie wyciągnie filmu tak jak u Vegi Linda daje bardzo radę - wpisuje się w całość i ją uzupęłnia.

MaciekWTB

Nowe Porządki to totalne gówno.
W końcówce serialu Gebels mówił, że przejdzie na emeryturę, gdy tylko rozwikła sprawę Artaka. Rozwikłał, aż tu nagle w NP jest naczelnikiem? Dlaczego? Nic tego nie tłumaczy. Widz musi domyśleć się sam, bo Vega tego w żaden sposób nie wyjaśnił.
Barszczyk w końcówce serialu zostaje przywrócony na stanowisko naczelnika w pałacu, a w NP zostaje komendantem na zadupiu. Dlaczego? Domyśl się sam widzu, bo nawet Vega tego nie wie.
Igor robi w agencji detektywistycznej w NP. Dlaczego? Domyśl się sam. Zero wyjaśnienia.
Dlaczego Babcia zostaje gangusem? Nie wiadomo. Domyśl się sam.
Dlaczego Strachu nie rozróżnia imion, nie wie ilu gości gra w polu podczas meczu piłki nożnej, ale po rozmowie telefonicznej z Majamim łamie telefon i wyrzuca go w krzaki? Przecież to zachowanie jest bardzo niekonsekwentne względem tej postaci.
Majami pod koniec NP zostaje zawieszony i przeniesiony na mały posterunek na zadupiu. W Niebezpiecznych Kobietach znowu jest w pałacu. Dlaczego? Czy Vega to wyjaśnia? Oczywiście, że nie. Domyśl się sam i dopisz scenariusz.
Filmowi Pasikowskiego można trochę zarzucić, ale plusy przykrywają minusy. Wreszcie mamy do czynienia z filmem, a nie ze skrótem serialu, który w dupie ma ciąg logiczny. Tutaj wszystko wynika z czegoś. Przemoc jest uzasadniona. Wszystko ma sens. Linda jest w stanie wyciągnąć film? Podobnych głupot dawno nie czytałem. Gość jako aktor wypalił się lata temu. Jego nazwisko działa na ludzi na zasadzie sentymentu. W ostatnich latach niczego dobrego nie zagrał.
Metyl, Kowal, Lupa, Regina, Górski...Płytkie postaci powiadasz?

ocenił(a) film na 8
PanKracjusz

Po co dyskutować z kimś niepełnosprawnym intelektualnie? Doczytałem tylko Kobiety mafii bardzo fajne :D

a_kwitek

Wiesz, wiele osób wbija na filmweb przed seansem i ogólnie starałem się pokazać, że Maciuś nie ma racji. To tyle.

a_kwitek

Dziękuję za Twoją wnikliwą opinie na mój temat poparta tym, że sądujesz tylko i wyłącznie na podstawie mojej opinii, do której mam prawo - gratuluje pełnosprawności intelektualnej...

Przed seansem? Skąd to wiesz? Nie wiesz, nie zakładaj bo Ci nie wychodzi. Jeżeli doszukujesz się kontynuacji wątku NP -> Niebezpieczne Kobiety spoko rozumiem, tak też można do tego podchodzić. Ja potraktowałem filmy Vegi jako filmy z jednej serii, ale nie oczekiwałem żadnej kontynuacji wątku. Dla mnie to osobne historie, które niekoniecznie muszą się wiązać - ale rozumiem, Ty oczekujesz logiczności w wątku, ja traktuję Vegę jako dobre kino akcji, a Pitbull Ostatni Pies ani to kino akcji ani dokument o Policji. Zachwytu pierwszym Pitbullem jak i serialem też nie rozumiem i mam do tego pełne prawo Panowie, nie każdy film jest dla wszystkich tak samo rewelacyjny. Nie jest to powodem do obrażania nikogo, szanuję Wasz zachwyt, ale go nie współdzielę.

O gustach się nie dyskutuje, więc to kto ma rację, a kto nie to subiektywna opinia - więcej luzu i dystansu Panowie bo się spinacie, a to tylko filmy są.

PanKracjusz

Linda bardziej pasował u Vegi niż Pazura u Pasikowskiego (rozumiem sentymenty z Psów... każdy reżyser ma swoją ekipę) - jeżeli chodzi o zatrudnienie znanej gęby.

A co do wbijania na Filmweb przed seansem - często to praktykujesz? Bo hejt na Vegę uważam za mocno przesadzony i oparty o trailery bez seansu w kinie :)

Chcesz to pisz dalej, pewnie Ci ulży, a zrelaksowany człowiek to ważna sprawa w życiu.