PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=924}
7,3 91 tys. ocen
7,3 10 1 90705
6,2 23 krytyków
Pitch Black
powrót do forum filmu Pitch Black

Spodziewalem sie czegos gorszego. Pitch Black jest duzo lepszy niz "Kroniki Riddicka". Nie jest to moze rewelacyjny film ale mozna popatrzec. Szkoda tylko ze najpierw widzialem "Kroniki..." a potem Pitch Black. Powinno sie zaczac od Pitch Blacka.

ocenił(a) film na 8
____16

:) ja dokladnie tak samo oglądalem te filmy, pierw kroniki bo troche uslyszalem o tym filmie a o pitch blacku dowiedzialem sie dopiero po kronikach i sądze ze kroniki lepsze jednak.

użytkownik usunięty
nianio666

No cóż, weźcie pod uwagę, ze "Kroniki" to jednak popłuczyny po "Pith Black" i obojętne czy to Terminator II czy Obcy 3 lub 4 to zawsze pomyjki :). Pozdrawiam! Marcelofan

ocenił(a) film na 8

w wiekszosci przypadkow tak jest ale co do terminatora II to sie nie zgodze, o niebo lepszy od I. podobnie jest z mad max'em, jedynka bardzo marna a nastepne czesci pokazaly klase, trojka nie koniecznie:]
pozdro

Terminatora II nazywasz pomyjami, coś tu nie tak,

ocenił(a) film na 5
____16

Przed chwilą obejrzałem. Ocena: 5. And its out of the question. Średniak i wogóle nic nowego. Pomysł oklepany, a wykonanie poprostu średnie. Nie wiem czy to ktoś wcześniej zauwarzył, ale powiedzcie mi prosze czym sie żywiły takie ilości drapiezników na pustyni (pod jej powierzchnia), gdzie nie ma żadnych roślinożerców których można by skonsumować. W sumie to typowe dla sf, wiec nie dalem mniej niż 5. Mimo wszystko ktoś powinien wyskoczyć w końcu z jakimś porządnym scenariuszem, bo od lat w sf panóje posucha. A szkoda, bo nurt to bardzo ciekawy.

użytkownik usunięty
Splin

troche bym sie z Tobą nie zgodził.Co to znaczy oklepany pomysł?Oklepane to mogą być Gwiezdne Wojny.a posucha w filmach s-f panuje nawet nie w tematach tych filmów ale w ogóle.Ciężko znaleść dobry film s-f kiedy prawie żadne nie wychodzą,a jak już są to same gnioty natawione tylko na akcje.Podeszłem do tego filmu bez żadnej wiedzy co to jest.Film mnie wkręcił przede wszystkim ze względu na postać głównego bohatera który znacznie sie różńi od innych bohaterów tego rodzaju filmów,tzw"superbohaterów"
.Aktualnie jeśli chodzi o kilka ostatnich lat nie znam lepszego filmu s-f.

ocenił(a) film na 8
Splin

hehe co do drapieznikow ... no w sumie nie wiemy co jeszcze bylo pod ziemia i w czym gustowaly ;) zeby nie bylo walczyly tez miedzy soba :P

ocenił(a) film na 5
Mariun

Widać, że was o łańcuhach pokarmowych na biologii nie uczyli. A wygląda to tak: roślina - roślinorzerca - drapieżnik - większy drapieżnik itd.

O ile mi wiadomo, to pod ziemią rośliny nie rosną, no chyba, że sie myle :P.

Wypadało by pomyśleć zanim sie coś napisze.

Splin

to jest s-f nie wiemy czy wszedzie panuje zasada "roślina - roślinorzerca - drapieżnik - większy drapieżnik itd"
moze na tej planecie inaczej sie to rozwinęło a poza tym poznaliśmy tylko fragment powierzchni i nie wiemy co jest 2000km dalej moze stworki miały określone terytorium?

ocenił(a) film na 10
Kosiarz_3

zgadzam sie w 100%, po za tym dodałem ten film do ulubionych, a napenwno nie kazdemu bedzie sie trafiac, (bedzie bo jestem tutaj nowy ;-] ) Film jak dla mnie jest wybitny. Moze nie bije oryginalnością, ale promieniuje przyjemnością ogladania go.

ocenił(a) film na 9
Splin

Rośliny pod ziemia nie rosna ale np. grzyby i owszem.to tak przy okazji

ocenił(a) film na 8
gutex0

No to naprawdę się rozwiną ten temet.Od filmu do biologi , zupełnie jak w szkole! Dyrektor mówi o ustroju politycznym i przechodzi aż do anoreksji ;P Apropo filmu był to najlepszy film akcji jaki do TEJ pory oglądałam!! A Pitch Black moim zdaniem jest lepszy od Kronik m.ni. dlatego że dłużej trzymał mnie w napięciu! W obu filmach podobało mi sie ,że nie ma do końca szcześliwych zakończeń i Riddickowi nie udaje się uratować osób na których mu zależy;(

____16

A zagrajcie sobie w grę "The Chronicles of Riddick:Escape from Butcher Bay" na PC.Tam dopiero czuc klimat więzienia, a teksty Riddicka powalają.