PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750528}
5,4 14 tys. ocen
5,4 10 1 14076
5,5 45 krytyków
Plac zabaw
powrót do forum filmu Plac zabaw

jak nie erotoman / płynące wieżowce, zjednoczone stany miłości / to teraz sadyści, za pokazywanie takiego bestialstwa powinien być kryminał, wróciłem do domu i musiałem brać lexotan w podwójnej dawce, zostały przekroczone granice, jak musi być zrypana psychika by takie sceny kręcić, a mali aktorzy, oby nie zapłacili zdrowiem psychicznym za te role..

ocenił(a) film na 7
klcw57

Dlaczego uważasz, że ktoś robiący taki film inspirowany prawdziwą historią jest sadystą? Po prostu wstrząsnęło to nim, miał w głowie wizję jakby to przedstawił i postanowił to zrobić, nie widzę w tym nic dziwnego. Tak samo śmieszne jest dla mnie stwierdzenie, że reżyser "Płynących wieżowców" jest erotomanem dlatego, że zrobił film o homoseksualistach (bo innego wytłumaczenia nie widzę). No ale to forum "Placu zabaw" także zostawmy ten temat. Czasem warto przeczytać coś o filmie szczególnie tak głośnym jak ten, żeby wiedzieć, że jak się ma słabe nerwy to nie powinno się go oglądać. Swoją drogą to również działa na plus dla filmu jeśli wywołuje takie emocje, że bierze się podwójną dawkę leku na uspokojenie.
Ps. Myślę, że w sztuce jaką jest film nie ma czegoś takiego jak "granica" = nie da się jej przekroczyć :)

ocenił(a) film na 2
TreloElo

jak potrzebujesz mocnych wrażeń wsadź sobie między drzwi i przytrzaśnij, rozumie że jesteś facetem bo to Elo mnie myli, bestialstwo jest bestialstwem i normalny człowiek reaguje nerwowo, granica od 18tu lat nie usprawiedliwia bestialstwa, użyto dzieci do okrutnej sceny, dzieci!!!!pedofile robią podobnie, to jest także gwałt na dziecku, zamykam temat, w sprawie filmu kontaktuje się z prawnikiem

ocenił(a) film na 7
klcw57

Nie rozumiem w takim razie po co się wybrałeś/aś na ten film. Scena jest mocna fakt, ale tutaj zabiegi z kamerą ją nam złagodziły (wszystko jest oddalone, kręcone jednym ujęciem). Właśnie dlatego pisałem, że czasem warto poczytać coś o filmie przed seansem bo wybierze się któs na coś takiego, a przyzwyczajony jest do klimatu Transformersów. Większość ludzi chodzi na takie filmy, żeby nimi wstrząsnął. Emocje to emocje a filmy je wywołują po to są oglądane. Oczywiście, że każdy reaguje tu nerwowo ale nie znaczy to, że to zła reakcja.
Jak w filmie o dzieciach mieli nie użyć dzieci? Czasem warto zrobić coś takiego, żeby pokazać, że nie tylko dorośli są potworami ale także młodzież. I myślę, że aktorzy nie będą mieli żadnego problemu ponieważ film to jednak tylko film :)))
Nie rozumiem powołania na pedofilie i gwałt także tego nie skomentuję.
Słowem podsumowania niech Pan/Pani odpuści sobie kino poważniejsze bo jeszcze zejdziesz na zawał :)
Ps. Powodzenia z prawnikami :D

ocenił(a) film na 6
TreloElo

Wow co za typo. Obejrzyj sobie Salo 120 dni sadomy albo Srpski filmto już w ogóle nie wyjdziesz z sądu. haha

klcw57

Wszystkie twoje wypowiedzi na tym portalu to jedno duże LOL. Ale już się przyzwyczaiłem ;)

ocenił(a) film na 7
Davus

Nie no ale czegoś typu "w sprawie filmu skontaktuje się z prawnikiem" to jeszcze nie widzialem

ocenił(a) film na 1
klcw57

@klcw57
Zgadzam się z Tobą i dodam od siebie, że takie filmy nie powinny w ogóle powstawać.

ocenił(a) film na 6
BINSPOT

Nie podoba sie to nie oglądaj. Ja lubię takie filmy wiec dobrze że takie są