PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530523}

Plaga wampirów

Stake Land
2010
5,9 6,4 tys. ocen
5,9 10 1 6402
7,0 4 krytyków
Plaga wampirów
powrót do forum filmu Plaga wampirów

Do Idiotów.

ocenił(a) film na 9

DO IDIOTÓW.

Jeśli czytając opis filmu spodziewaliście się dzieła o filozoficznej naturze WAMPIRÓW POŻERAJĄCYCH LUDZI to sie chyba KU**** trochę przeliczyliście...
Jeżeli chodzi o film w tej tematyce- czyt. apokalipsa, wampiry, zombiaki etc. jest to film wyjątkowy, MĄDRY bije na głowe wszystkie produkcje ze stajni ROMERO....

Czemu?
Poruszająca muzyka +
Wampiry są niczym zombie a nie Edward +
Bardzo ciekawa fabuła +
Ukazanie świata takim jakim prawdopodobnie stałby sie ( dziwnym trafem nawet najlepsze jednostki wojskowe w "Świcie zywych trupów" giną, mimo iz wystarczy strzelic w głowę aby padli, a i wypłoszenie ich nie jest trudne)...tu ludzie fortyfikują miasta, starają sie żyć jak dawniej, wśród strachu i cierpienia...
Bardzo ciekawe zdjęcia +
Zawsze znajdą się idioci +

Cóż, jestem fanem chodzących, żywych trupów i stwierdzam ze jest to najlepszy film w tej tematyce, mimo małego rozmachu, i braku wielu statystów syczących i jeczacych za mięsem...

Ocena? 9/10 ! ! ! ZA TĄ TEMATYKE NIE W ODNIESIENIU DO CAŁOSCI KINEMATOGRAFII.

ocenił(a) film na 8
PFMH

J.W. choć ode mnie 8/10 za parę nieistotnych detali...
PS. w życiu nie poznałbym Kelly Mc Gillis - laski Toma Cruisa z Top Gun w roli siostry zakonnej, gdybym wcześniej nie przeczytał obsady...No cóż lata lecą, a czas nie był dla niej łaskawy.

piotrbimbasik

po pierwsze wystawiając 9/10 i pisząc że te szczyny biją filmy Romeo hehe co moge ci odpisać no comment

Twierdzisz że ten film jest lepszy od świtu żywych trupów ?

W tej produkcji wampir to połączenie wilkołaka z zombi i próba wmówienia że to wampiry

Poruszająca muzyka ? ,gdzie w tym filmie jest muzyka
Wampiry niczym zombi ,to akurat nie jest plusem dla mnie

bardzo ciekawa fabuła LOL jaka Fabuła ? mister z gimbusem przemierza północ Stanów walcząc z z tym czymś i Ku klux klanem na czele którego stoi dresiarz ,który pod koniec filmu mutuje w super wampiro,zombi
i to jest ta ciekawa fabuła

2 sceny kiedy są w mieście ta ostatnia kończy się zrzuceniem żywego scierwa z helikoptera :)

ocena 2/10

gotowe

ja daje 8/10, dalbym wiecej gdyby nie bylo pokazane jak to wspaniale ten mlody trenuje....niczym z jakiegos karate kid albo Tekkena, tragedia, no a oprocz tego film zaje....sty:)

bukiet186

gotowe a Ty się kiedyś wgłębiłeś w tematykę wampirów ?? Reżyser przedstawił tutaj wampiry charakterystyczne dla kultury ludowej przez co są brzydkie i mało bystre a ich głównym celem jest tylko i wyłącznie krew krew i jeszcze raz krew ... jak dla mnie jest to film gdzie pokazany jest WAMPIR a nie pseudo-wypindrzony-zniewieściały wampireczek który świeci gołą klatą.
Co do Romero nie wypowiem się bo aż taka fanką Zombie nie jestem, aczkolwiek obejrzałam kilka filmów i byłam z nich zadowolona :) . Kwestia "Łowcy wampirów" nie każdy musi wyglądać jak Abraham Van Helsing w Draculi. Właśnie o to chodzi aby to był ktoś tak niepozorny nie afiszujący się " Jestem zajebistym łowcą wampirów ! Hej stoję tu i czekam na was marne pokraki nocy !! " Czasami mam wrażenie że ludzi tak się przyzwyczaili do mięsa na ekranie że nie wyobrażają sobie innej opcji w filmie .... MI się film podobał, ma parę niedociągnięć - owszem i parę słabych momentów jak w ww wypowiedzi bukiet186 ale reszta jest super :)

ocenił(a) film na 2
PFMH

moja ocena to 2/10 ;/ zmarnowalem tylko poltora godziny ;/

film o kataklizmie (wamprach) zero napiecia bardzo smutny uznalbym to bardziej za tanim kosztem robiony dramat a nie zaden horror;/

chyba ze w ciagu tego roku gatunek horroru zmienil sie w dramat ;] czy jak tam wolicie;]

film tragednia niepolecam

ocenił(a) film na 8
PFMH

Zdecydowanie film nie dla idiotów oczekujących przyjemnej tandetnej rozrywki w hollywoodzkim opakowaniu, naprawdę dobry film a że przygnębiający - hm to jego największy plus bo coś po sobie zostawia nawet u debili (pozostawił irytacje) 8/10. Popieram twoją ocenę PFMH.

rufiozo

,, gotowe a Ty się kiedyś wgłębiłeś w tematykę wampirów ?? Reżyser przedstawił tutaj wampiry charakterystyczne dla kultury ludowej przez co są brzydkie i mało bystre a ich głównym celem jest tylko i wyłącznie krew krew i jeszcze raz krew ... "

heh problem polega na tym że reżyser nie przedstawił wampirów ,tylko Zombi .Tematykę znam bardzo dobrze zarówno filmową jak i ludową (pokaż mi rycinę ,opowieść lub ksiązkę o wampirach w której wampiry zachowują się lub wyglądają tak jak w tym filmie przylepiają się do ścian ,zrzucane są z helikoptera , mają klaty jak ZMUTOWANE WILKOŁAKI Z FILMU DOG SOLIDERS (przyjaciółka zakonicy), raz pełzają jak zombi po trawniku żeby zaraz zacząć biegać i skakać ,jedyne co tam można dopasować do ,,wampirów" to przebijanie serca kołkiem ) Dla mnie osoby dla której wzorem filmów o wampirach jest ,,wywiad z wampireczesną klasyką) jaką dla mnie jest wspomniany wyżej ,,wywiad z wampirem"
m" ? to twoim zdaniem gejowskie ? starsze ekranizacje ,,Draculi" to oglądanie takiego gówna to istna profanacja.Niestety,nie widziałem filmu o wampirach od ponad 10 lat który mógłby się równać z moim ulubionym (tak od dziecka wyobrażałem sobie wampiry i tak do dzisiaj uważam że to powinien być wzór do kręcenia wampirów) ,,Wywiadu z Wampirem" !.

Co do tego jak ma wyglądać łowca ,to ngdzie nie pisałem że Van Helsing (swoją drogą też kupa straszna) może być wzorem łowcy wampirów ,już współcześnie wybrałbym bym Blada :) ale to moje prywatne zdanie Blade jest przynajmniej orginalny w przeciwieństwie do tych tych filmów tego pokroju