PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530523}

Plaga wampirów

Stake Land
2010
5,9 6,4 tys. ocen
5,9 10 1 6402
7,0 4 krytyków
Plaga wampirów
powrót do forum filmu Plaga wampirów

Pomyślałem sobie - to będzie jakiś fajny, małobudżetowy film. A potem, im dalej, tym gorzej. I gorzej. Na siłę wklejeni wariaci religijni, którzy nic nie mają wspólnego z religią i chrzanią takie bzdury, że aż człowieka skręcało. Te wszystkie teksty o chrześcijaństwie, miały chyba szokować, a były po prostu żenujące. Aż biła z nich taka dziecinna złość autora scenariusza, który za wszelką cenę chciał pokazać, jacy to chrześcijanie źli nie są. Teraz taka moda, czy co? Nie można dla urozmaicenia wziąć na widelec, powiedzmy, islamu? To by było może trochę ciekawsze, a tak, to sensu najmniejszego nie miało.
A fabuła była po prostu beznadziejna, jadą sobie po prostu przed siebie, bohaterowie się przewijają przez film jak jakieś cienie, nawet nie wiadomo za bardzo kim są, rach ciach i są martwi. Znużył mnie ten film kompletnie i ledwo go zmęczyłem do końca. Który swoją drogą też był kompletnie beznadziejny.

Bodzepor

do tego przewidywalny :) myślałam, że może coś się tu ciekawego wydarzy, ale niestety nie było żadnego większego zaskoczenia. minimalistyczny film, zarówno jeśli chodzi o fabułę, dialogi, jak i o grę aktorską, a sam pomysł wrzucenia fanatyków był naewt fajny, tylko źle rozwinięty.

ocenił(a) film na 3
Eryniae

Raczej był kompletnie bez łba zrobiony, ale jak wolisz.